Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali je za otroka prehudo, če mu Miklavž prinese palico namesto darila?

Ali je za otroka prehudo, če mu Miklavž prinese palico namesto darila?

Otrok ni priden. Kako bo na otroka vplivalo, če dobi palico namesto darila?

Za otroka je laž tako huda, da “ni priden”.

Všeč so mi tile pregovori – v razmislek:

OTROCI DOBIJO UDARCE, KI PRIPADAJO STARŠEM.

OTROK SE HRANI Z MLEKOM IN LJUBEZNIJO.

OTROK JE SLAVČEK V HIŠI.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Palico bi si zaslužili starši, ki ne znajo vzgojiti otroka, da bi bil dovolj priden. Žalostno in zaskrbljujoče, da starš ne najde nič dobrega v otroku, da bi si ta zaslužil kaj drugega kot palico. Žal se ponavadi taki najbolj razplajajo, čeprav si vzrejnega dovoljenja ne zaslužijo.

Močno odsvetujem
https://www.iskreni.net/vsebine/zivljenjski-slog/dragi-sv-miklavz-prosim-prinesi-mi

Aja, zdaj bo pa Miklavž ta grdi, ki bo kaznoval in s palico vzgajal otroke, ki jih starši niso vzgojili, kot je treba?

Miklavž je dober in ima otroke rad. Naj mu ne prinese le palice. Mislim, da bi to bilo za otroka ne le razočaranje, ampak tudi sporočilo, da ni vreden. Da ni vreden ljubezni, da ni dober, da ni priden. Kar pa ne drži. Morda njegova dejanja res niso vsa dobra, a starši (in dobri možje) imajo svoje otroke radi.
Če je glasen, kriči, uničuje, razbija, nagaja … je to najverjetneje njegov klic na pomoč. Če je tiho in uboga, njegovega klica nihče ne bo opazil, zato opozarja naše. Potrebuje drugačno vzgojo, postavljanje meja, zgled staršev, starše in njihov čas. Pomislite, kaj vaš otrok zares potrebuje od vas. In izpolnite mu kakšno željo za Miklavža. Naj tudi njemu zaigra srce.

koliko je otrok star? najstnik se bo smejal in dal na instagram, malček jokal, saj veš

sicer je ena sošolka v oš vsako leto pri babici dobil šibo, gor na njej so bili pa orehi z nitko zvezani in pentlja. pač to je imela ženska doma, nič ni babica kupovala, dala pač kar je zraslo doma, pa okrasila. bili so drugi časi. je treba tudi zaviti v šalo malo in reči, da orehe za takrat ko bo priden, šibo pa za takrat ko bo poreden. seveda kot šala in ne kot grožnja, pač letom primerno

Všeč so mi tile pregovori – v razmislek:

OTROCI DOBIJO UDARCE, KI PRIPADAJO STARŠEM.

OTROK SE HRANI Z MLEKOM IN LJUBEZNIJO.

OTROK JE SLAVČEK V HIŠI.
[/quote]

Se kako drzi, sploh prvi.

Da te ni sram, da bi decembrsko veselje unicila otroku. Fuj pa taki statsi. Vzgaja se celo leto in z odgovorno vzgojo torej da se otrok kaj iz posledic nauci odgovornosti in vzrocno posledičnega ravnanja pri napaki, ki jo je naredil. Dpbro decembrski mozje nimajo nic s tem. Fa jih hoces izrabiti za to kaze na tvojo nesposobnost vzgoje in to da ciljas predvsem na to da bos otroka prizadela. Kar je meni gnusno, da stars pocne. Zarad vsega tega seb raj nastav palico.

Vsi v en rog trobite, da otroka ne vzgaja, Ko ga pa hoce vzgajati, pa tulite, da ga ne sme.
Naj dobi premog. Ponekod so za Miklavza poredni otroci dobili par kosov premoga.

Pri nas doma so bila vedno darila in šiba, ki pa jo je Miklavž položil na omaro. Tam je bila vedno za vsak slučaj in če smo ga otroci sračkali, je oče samo pogledal v tisto šibo, nikoli je ni uporabil. In je pomagala vzgajat, bila je neka nevidna meja, kot se danes sodobno omenja to postavljanje meja…
Sama je nisem nikoli postavila otrokom, saj sem postavljala meje bolj z nagrado, pohvalo pa tudi s kakšno prepovedjo tistega, kar je bilo otrokom všeč, pa jim je bilo onemogočeno, če se niso držali dogovorov.
Nimam pa nobenih travm zaradi Miklavževe šibe na omari.

To je bedarija. Darilo za Miklavža je v bistvu bilanca celega leta, ne samo posameznih dni in čisto vsak otrok je enkrat priden, enkrat poreden. Ja, eni bolj, drugi manj, eni se bolj trudijo, eni manj. Čisto vsak otrok se trudi in kdaj zasluži pohvalo. Zato je samo palica namesto darila zagotovo velika krivica. Kako bo vplivalo? Zelo bo žalosten, sram ga bo pred vrstniki, predvsem pa bo razočaran, tudi nad samim seboj. Dvomil bo v to, ali se sploh splača kaj truditi in ali je sploh dovolj dober, če njegov trud itak nič ne pomaga. Kaj mu boste naslednjič rekli? Naj bo priden, ker Miklavž ne bo nič prinesel oz. bo prinesel palico? Otrok si bo mislil ja itak, saj tudi če se trudim, se zgodi isto, zato zakaj bi se trudil biti priden? Če gre za zelo nagajivega otroka, naj bo kvečjemu palica zraven darila kot opozorilo, mogoče s pismom Miklavža, naj se malo poboljša. Samo palica pa nikakor ne. Kako vam sploh kaj takega pade na pamet?

Stara sem bila kaksnih osem let, ko sem dobila le palico za Miklavza. Bom naslednje leto 50, pa me se vedno stisne. Moja mama je bila in je ostala kruta. S čim sem si to zaslužila, se vedno ne vem. Sem bila vedno priden in ubogljiv in ustrahovan otrok in sem ostala za vedno zal zrtev, ki jo drugi izkoriscajo. Najbolj pridna in prijazna puncka v razredu, a hkrati tako zalostna dusa, ki jo nihce ne opazi.In nikoli ni nič dovolj dobro imam občutek, pa četudi naredi vse in se več, kot zmorem. In zadnjih par let na to palico pogosteje mislim ko sem 40 let nazaj.
Pokažete otroku ljubeče odnos in da vam je pomemben!


Otrok si zasluži pametni telefon, katerega naj mu prinese Miklavž, starši pa palico in deset udarcev čez ta zadnjo.

premog nosi božiček, miklavž pa šibo, za poredne otroke. no taka je baje legenda.
čeprav so nas učil pri verouku pred 20leti, da je bil sveti nikolaj mož, ki je pridnim otrokom prinesel suho sadje in oreščke ali druga mala darilca, porednim pa nič. je katehetinja rekla, da to o palici ne drži, da so si to stari ljudje izmislili

Meni Miklavž nikoli ni prinesel daril, a zaradi tega nisem travmirala. Ne vem, zakaj je tako grozno, če otrok za kaksen praznik otrok ne dobi ničesar. Če hočete srečne otroke, jih učite, da so odnosi z ljudmi bolj pomembni, kot darila za praznike.

saj mislim, da ni starša, ki otroka uči, da so darila pomembnejša od odnosov.
vi doma niste praznovali miklavža in ok, prav, mi spet nismo dedka mraza, pa tudi ne travmiramo. sporno se ljudem zdi, da namesto tega, da kot mama izreče kazen ali vzgojno lekcijo, to zamaskira z nekim miklavžem. mislim poglej otroka v faco in mu povej ”jaz tvoja lastna mama te bom kaznila s tem in s tem”, ne pa da otroka zjutraj pričaka palica, pa pol vpraša zakaj in takrat se ona izgovori da je pa miklavž ta grd ki ga kaznuje.

Si popolnoma zgrešila. Če tega nikoli ne praznuješ, je eno. Če pa to praznuješ in je praksa, da otrok dobi darilo, naj ga dobi, ne pa, kot zgoraj povedano, neke izgovore za kazen v Miklavžu iskat. Postavi se v kožo otroka, ki mu mama dopoveduje, da je pa letos Miklavž vsem prinesel darilo, njemu pa namesto tega sporoča, da so najbolj pomembni odnosi med ljudmi. Hmmmm…… Predvsem pa kakšna lekcija o odnosih je to, da otroka kaznuješ z nečim, kar je celo leto čakal in se veselil? Meni je to podlo, kot da za kazen letos ne bi smel praznovati rojstnega dne. Je več kot dovolj drugih načinov, da otroka naučiš lekcijo in ga drugače kaznuješ.

Ko gre za otroke, sem zelo, zelo občutljiva.
Morda zato, ker sem vse prevečkrat videla, da se z njimi grdo ravna. Sploh na zahodu, so matere zelo hladne, zato se ne čudim povečanemu številu odraslih psihopatov.
V prvi vrsti si palico zaslužiš ti, kot mati.
Otroku prihrani travme in mu raje nameni sladkega hudička iz testa. Tega bo zelo vesel.

Sem dobila palico ja, niti takrat niti čez 40 let niso prijetni občutki. je pa res, da nimam več stikov z starši, po zaslugah.

Eni ste res nori, komplet zmašani. Tako v primeru, če je to provokacija ali če misliš resno.

Sem doživela, ko je soseda vsa besna na Miklavžev večer povedala, da sin dobi šibo, hči pa darilo. Sem jo rotila naj tega ne naredi.
Žalostna sem bila še sama. Tega ne moreš pozabiti.
Ja, dogaja se.

ONA.

Bo potrebno kupiti tudi zate eno palico. Le kako bi vplivalo nate?

New Report

Close