Starševski čvek

V 21. stoletju je najslabše biti beli hetero moški

Default avatar

Sjdb

Družba je legalizirala nekatere izraze (žaljivke), s katerimi se da opisati sodobnega belega moškega. Njemu danes legitimno lahko rečeš:
Homofob, šovinist, rasist, mizoginist.

Najbolj se ti splača, če nočeš da te družba "popapa", biti tiho, ampak potem ti pa babe rečejo še da "nisi pravi moški".

Če je ženska nasilna nad moškim, tega nihče ne obsoja. Če črnc reče belcu "belček" je to OK. Če cigan udari žensko, je to stvar njihove kulture.

V 21. stoletju je bel moški najbolj poteptan človek. Babe nas primerjajo s tem, kako so južnaki, balkanci, črnci boljši od nas in zato svoi "rajc" najraje iščejo tam.
Default avatar

Ohjej

Dejansko se je pa zgodilo, da ni vec tako samoumevno, da je moski spol priviligiran, temvec so zenske dosegle svojo prepoznavo v javnem zivljenju.

In to te boli, ja, nic, odrasti bo treba ...
Default avatar

ext

Ohjej je napisal/a:
Če je za prepoznavnost ženske pogoj zaničevanje moškega, se tudi ženskam ne piše nič dobrega.
Default avatar

Ohjej

...kdo ga pa zanicuje? Nihce, samo prevlado zgublja. Kar ni enako zanicevanju, ves.
Default avatar

ext

Ohjej je napisal/a:
Avtor piše o zaničevanju in žalitvah. Kar ni enako zgubi prevlade, veš.
Default avatar

Ohjej

ext je napisal/a:
...avtor blodi, ja, blodi o splosnem zanicevanju moskih - reessnnoo? Zivimo v sedanjosti, in, sori, dalec od tega, da bi se moskim dogajalo kaj slabega ...vsakodnevno pisanje jokajocih postov prav nic ne spremeni dejanskosti, ves ;) ...
Default avatar

ext

Tara_S je napisal/a:
Evo:-)) Zgleda da ima model prav.
Default avatar

potem si

Potem si pa spremeni spol, če ti je tako hudo kot moškemu. danes ni več problem.
Default avatar

Kaj pa naj

ext je napisal/a:
Ja kako pa naj vas ženske gledamo kot možate moške, vredne svojega imena, če se pa med seboj nazivate z "model"???? Halo? Kaj je to za en pederski izraz? Saj sami iz sebe delate pič.kice.
Default avatar

ext

Kaj pa naj je napisal/a:
Iskreno? Briga me.
Default avatar

Kaj pa naj

ext je napisal/a:
Saj vem, da te briga. Zato pa sodeluješ v temi.
Default avatar

Tisa_R

Sjdb je napisal/a:
V 21. stoletje je najslabše biti otrok, rojen v nekateri od držav 3. sveta, v kateri obratujejo tovarne za masovno proizvodnjo takšnih in drugačnih proizvodov za zahodni trg. V tem primeru si lahko obetaš težaško življenje, mizerno plačilo ter grozljive delovne pogoje. Nobene perspektive in nobenega izhoda iz takega življenja.
Ali pa rojen v katero od revnih afriških držav, kjer so vojne, lakota, bolezni.
Ali pa pripadnik katere od nižjih kast v Indiji, kjer te še pes ne povoha.
Kurdom, živečim v Turčiji, tudi prav nič ne zavidam. Revni Američani lahko pozabijo na zdravstveno oskrbo, dostop do dobrega izobraževalnega sistema ali človeka dostojno življenje.
Koliko je držav, kjer se vera v kombinaciji z avtokratskim režimom vpija v vse pore življenja in človek nima nobene svobode. Malo poglej, kaj se dogaja v raznih islamskih državah, v Severni Koreji, na Kitajskem.

Ti in mi vsi imamo izjemno veliko srečo, da živimo tu, kjer živimo. Lahko se le zahvališ zgodovini, bogu, domovini, prednikom, usodi, sreči, čemurkoli že hočeš, da si rojen tu in v sedanjem času, ter upaš, da naše življenje še dolgo ostane takšno, kakršno je.

Tvoj edini problem je v resnici le to, da nimaš nobenega resnega eksistencialnega problema ter očitno kažeš tudi pomanjkanje perspektive in stika z realnostjo.

Če ti ženske dostikrat očitajo, da "nisi pravi moški", zna biti zgoraj omenjeno vzrok temu. Namreč še bolj patetična in odbijajoča zadeva od samopomilovanja je poslušanje jamranja nekoga, ki mu poponoma nič ne fali.

Če ti zgoraj napisano ni povšeči in iščeš tvojemu zapisu enako mentaliteto, pa si lahko za boljše počutje ogledaš video Meghan Markle, v katerem izraža vso tragiko, bedo in muko njenega življenja. Njej se tudi zdi zelo težko in nefer, ker ji je v življenju tako zelo težko in je nihče ne vpraša "če je OK".

Skratka moj odgovor tebi je: Ti, jaz in mi vsi imamo neznansko srečo. Zavedaj se tega in v tem uživaj, dokler ti je dano, saj vse lepo še prehitro mine.
Default avatar

Replika

Tisa_R je napisal/a:
👏 👏 👏 👏
samo kaj, ko je tole stran vrženo. On je BOGI no, kako ne štekaš? Nima čisto vsega kar se mu sprdne in čisto takoj, ko se mu sprdne in celo nekaj jih je, ki imajo več kot on.
Revček.
Default avatar

ext

Vseeno če provocira, al pa če je depresivec, še vedno ste užitne kot metljajeva jetra.
lp
Default avatar

misst

Sjdb je napisal/a:
Vsakemu in vsem je težko ustrečt. Če se tega zavedaš in ostajaš najbolj zvest sam sebi, te oznake tudi manj ganejo.

Glede tretjega odstavka: ironija današnjih prizadevanj po ultra antidiskriminatorni družbi je, da s tem nemalokrat povzročajo diskriminacijo :)
Default avatar

misst

ext je napisal/a:
Kje si pa to specialiteto poskusil? Nudijo še kje drugje kot tle na mon-u?
Default avatar

Replika

ext je napisal/a:
U, zdej sem se končno spomnila, na koga me že ves čas spominjaš: na Marvina.
(unga robota od Adamsa). Isti on.
Default avatar

ext

Replika je napisal/a:
Ti pa mene na brisačo. Po uporabi.