Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj si mislite o bogastvu oz. bogatih ljudeh in kaj o revščini oz. revnih ljudeh? Kaj jih pravzaprav ločuje?

Default avatar

vse ali nič

Kakšno mnenje imate o denarju, bogastvu, revščini?
Kakšni ljudje se vam zdijo, tisti, ki so premožni? Mislite, da so razvajeni, razsipni, da nimajo občutka za denar kot npr. nekdo, ki se mora prerivati skozi mesec z nekaj stotaki evrov?
Kaj siromak doživlja in kaj bogataš doživlja? Mislite, da sta si samo zaradi finančnega statusa različna v vsem doživljanju, občutenju, dojemanju, da ju loči velika meja v teh pogledih, ali pa sta morda globoko v sebi enaka in imata najrazličnejše težave, torej kot večina ljudi? Kaj ju loči, razen tega, da bogataš zaspi brez skrbi, kako bo jutri nekaj kupil, reven pa je v stiski kako bo prišel do konca meseca?
Torej v čem sta si enaka in v čem različna? Gledano človeško, moralno, če hočete tudi duhovno?
Default avatar

viharni jezdec

Mah, oboje so skrajnosti, ki jih ne bi smelo bit. Ne vem ali sem res naveličan že ali se to tako opazi, namreč ta zlagana namišljena pomembnost, na vsakem koraku.....
Default avatar

Viharni lahko komentira revscino

viharni jezdec je napisal/a:
O bogastvu verjamemo da ne moreš komentirat!
Za to da si revše je kriva tvoja lenoba in dokler bodo lenuharje podpirali s socialno pomočjo boš revše ostal! Zbrcat u rit in gremo delat gnoj leni!
Default avatar

Cemu to

vse ali nič je napisal/a:
Cemu tak komentar? V cem si ti sedaj boljsi od Viharca? Ce ne znas malo razmisliti in napisati eno misel na to temuo, zakaj mislis, da si faca ce si nekoga skritiziral?
Tokrat je Viharni prav dobro misel napisal, sam eni ga morte napast.
Meni taksni ljudje niste nic boljsi, kaj sele pametnejsi od nekoga.
Default avatar

vsi smo ljudje

vse ali nič je napisal/a:

Vsi smo ljudje in vsi mi nosimo svoj kriz.
Default avatar

odvisno ne

vse ali nič je napisal/a:
Ja, odvisno. V večini primerov se ločijo po tem, da ima en bogate starše, drug pa ne, to je prva stvar. Nekateri bogati so bogati samo zaradi bogatih staršev in vez, mogoče celo večina, to je zelo velik faktor pri revščini. Nekateri se pa skoraj sami potegnejo iz revščine zaradi lastne sposobnosti (ampak to ni enostavno, če si rojen v res slabe razmere in družino).
Default avatar

Tudi zelo bogati

Vsak nosi svoj križ.
Default avatar

bogati so bogati

Bogati so bogati ali zaradi staršev ali zarede sreče in naključij pa tudi zdravja, ki so jih pripeljale do tam kjer so.

Zanimivo, da se nikoli ne poroča o ljudeh, ki jim je uspelo nekaj, pa so potem bankrotirali čez 2 meseca...
Default avatar

enostavna rensica

Denar dela denar. Če ga ni, ga tudi ne bo.
Default avatar

Politika

vse ali nič je napisal/a:
Mislim, da ne moreš kar tako ocenjevati zgolj na podlagi dostopa do materialnih dobrin. Veliko večjo vlogo igrajo vrednostni sistem, vedenjski, čustveni vzorci.

Niti slučajno ni nujno, da bogataš živi brez skrbi in da je revež nujno v stiski, odvisno od odnosa do življenja, podpore okolja, ...
Default avatar

Stupid question

Kaj jih ločuje med seboj? Ja, količina denarja vendar! Pa najbrž še kakšna osebnostna ali značajska lastnost, npr. lenoba, pridnost, jamranje, iskanje rešitev, pasivnost, iznajdljivost, zabitost, dokaj visoka inteligenca, obupavanje, vztrajnost... Eni so taki, drugi pa taki. Eni revni, drugi bogati.
Default avatar

Oba konca

No jaz sem bila na obeh koncih. Sedaj, ko imam denarja dovolj je edina razlika, da ne rabim skrbeti okoli denarja.

Med bogatimi in revnimi ni nekih stereotipnih razlik. Moj življenski slog je bolj ali manj isti, sem bila pa z življenjem zadovolja in brez nekih materijalnih ambicij že ko ni bilo denarja. Zdravstveni problemi niso čudežno izginili z denarjem. Ljubezen ni postala čudežno močnejša.

Kolegica pa ima premalo denarja že od kar pomnim, in neglede na višino plače (ki ni majhna) nima nikoli dovolj in zapravi vse. Domnevam da bi zapravila vse tudi če bi obogatela.

Tako da vse je odvisno od karakterja. Mislim da edina razlika je če je revež gniloba od človeka, manj izstopa kot bogataš. Če daš revnemu kretenu miljon, bo postal ultra ****** ;)
Default avatar

Tralal

vse ali nič je napisal/a:
No meni se zdi da je,po neki strani, zelo tanka meja med bogastvom in revscino. So primeri ko postanes cez noc revez. Ali pa postanes cez noc bogatas.
Da sta si razlicna samo v denarju...po eni strani ja. Se mi pa zdi da sta si razlicna tudi v osebnosti oz. posledicno tudi v dozivljanju sveta. Ce das revezu 50e bo lahko dozivljal enako sreco kot jo bogatas pri 1 milijonu.
Revez lahko mirneje spi kot bogatas. Vsak ima pod posteljo vse svoje premozenje. Bogatega skrbi kdaj mu bo kdo kaj ukradel, reveza nima veliko za skrbeti saj pod posteljo nima nic.
Je pa vse to odvisno od osebnosti, kako clovek razmislja, pa naj bo revez ali bogatas. Se pa nekako skoraj vse konca pri denarju.

Ena stvar v zivljenju ti bo vedno manjkala. Najbolje je, da je to denar.
Default avatar

Qiqqe

Revni si v veliki vecini manj intelegentni, drzni , zato pa veliko bolj leni.
Default avatar

Qiqqe

Revni si v veliki vecini manj intelegentni, drzni , zato pa veliko bolj leni.
Default avatar

ne poznam

Ne poznam nobenega bogataša. Poznam dosti podjetnikov, ki mislijo, da so bogati in se temu svojemu mišljenju primerno nosijo, bogataš pa med njimi ni nobeden. Vsi so na nekih kreditih, hipotekah, nepovratnih sredstvih in podobnem skupaj spravljali in še spravljajo. Vsi imajo delavce slabo plačane in v bistvu živijo od tega, da malo dajo zaposlenim. To zame ni bogastvo, še manj bogataš. Bogataš je nekaj čisto drugega. Je po mojem mnenju človek, ki se rodi bogat in z zlato žlico v roki in sploh pojma nima, kaj pomeni ne biti bogat. Njemu se nekaj deset milijonov gor ali dol ne pozna. Pozna kdo od vas koga? :)

Sama sem nekoč imela dokaj dobro plačo, 2000 + neto, pa sem bila konstantno brez denarja. Kolikor je bila visoka plača, tako so z njo rasli stroški. Z nižanjem plače so se pa tudi stroški zmanjšali in danes, ko imam čisto drugačen način življenja od prej, pri 900 eur neto plače dam mirno na stran 400 eur. :) Sem bogata? Proti nekomu, ki mu ne ostane nič, ki si mora sposodit, da pride skozi mesec, mogoče sem, a v resnici sem daaaaaleč od pravega materialnega bogastva.
Default avatar

pravzaprav ne drži

Tralal je napisal/a:
pravzaprav nič od naštetega razen zadnjega ni res.
Slovenija je slabo prehodna družba, kar pomeni, da človek zelo težko napreduje in hkrati tudi nazaduje, največ je odvisno od tega k kako bogato družino si se rodil.
seveda so tudi posamezni primeri hitrega bogatenja ali obubožanja, večina pa ostane tam, kjer se je rodila.
pa bogati običajno zelo cenijo vsak evro
ni mi jasno kako bo revež, ki ne ve, kako bo plačal položnice in zvezal konec s koncem spi mirneje od nekoga, ki teh težav nima.
Default avatar

Replika

Po mojih izkušnjah z ljudmi je razlika v odnosu do denarja. V ŽELJI imeti denar.
Če nekdo - niti ni treba da je pretirano pameten, niti ni treba da je pretirano priden - vse svoje življenje podredi enemu cilju: da bo imel denar, potem ga bo tudi imel. Prej ali slej.
Stvar prioritet po mojem.
Default avatar

PSIHOPATI IMAJO VELIKO KEŠA

DOKAZANO JE, DA OSEBE BREZ MORALE BOLJ OBOŽUJEJO KEŠ IN KEŠ IMAJO. KAJTI NIMAJO NOBENE MORALE, NIMAJO SOČUTJA DO LJUDI IN GREDO PREK TRUPEL ZA KEŠ. PSIHOPATI, BIZNISMENI, PROSTITUTKE ITD.., SO OSEBE, KI ZA KEŠ GREDO PREK VSEH MORALNIH IN RAZUMSKIH MEJA.
vse ali nič je napisal/a:
Default avatar

Rok-1

Replika je napisal/a:
Se kar strinjam.