Starševski čvek

Premor v zakonu

Default avatar
Prijateljica in mož, dobra prijatelja, imata težave v zakonu. Stare nerazrešene zamere, težke življenjske preiukušnje, kriza srednjih let... Vse se je nakopičilo.Odločila sta se, da se za nekaj časa razideta in zadihata. Imata dobre odnose, se slišita in vidita. Ne morem reči, da nič ne čutita drug do drugega. Prej nasprotno. Oba dobro poznam, nimata drugih. Kaj mislite, sta lahko še kdaj skupaj srečna? Pozna kdo tak primer?
Default avatar
Žalostna prijateljica je napisal/a:
kakšen premor nekaj. Sta mar nestanovitna? Nezrela. Kdor gre enkrat lahko narazen ta tako ne ljubi ampak je samo navlečen/odvisen od nekoga.
Default avatar
ma dej nehi je napisal/a:
tisti, ki so odvisni drug od drugega, niso zmožni it narazen.
Default avatar
Sam da ne bosta potem kot Ross in Rachel.
Default avatar
Prijateljica in mož naj kar sama poskrbita zase. To je njun problem.
Default avatar
Žalostna prijateljica je napisal/a:
Ja, poznam. Zdaj bosta vsak zase zadihala s polnimi pljuči in ugotovila, da jima takšno življenje, prosto bremen, brez obveznosti, težav in pritiskov izredno odgovarja. Sploh, če bosta ostala prijatelja še naprej. Moja napoved: nikoli več ne bosta skupaj kot par.
Default avatar
Žalostna prijateljica je napisal/a:
Ne brini tuđu brigu... NJuno življenje, njuna intima, njuni odnosi. Če bosta rabila pa psihoterapevta, se bosta pa naročila na posvet. Je danes to moderno in včasih tudi pametno in potrebno.
Default avatar
to je njuna stvar je napisal/a:
Pa še tole ti napišem - ljudje se spreminjamo-po 10ih, 20ih letih, zelo. Tudi v odnosu nekateri do sočloveka, do obnašanja iz naslova če imam korist od njega ga upoštevam, drugače ne. Pride do točke, ko si rečeš, da to pa zagotovo ni več oseba, s katero bi bil še naprej skupaj, se z njo na starost z vnuki preganjal. Pa ne s strani naveličasnosti, ker ne bi bilo več kemije, ampak predvsem z vidika, kako se je človek spremenil, kako je dal pred moralnimi vrednotami , čustvi prednost drugim stvarem, ki ga zasvojujejo in osrečujejo ( od alkohola do pojmovanja službe kot nova primarna družina - pa ne zato, ker bi bilo treba domov še več denarja prinest, ker ni potrebno, ampak zato, ker postane to zasvojenost v glavi te osebe zaradi tiste moči vladanja drugim, njej podrejenim, ko delajo tako kot on reče in zaukaže, ker mu je to v užitek, posledično se tudi osebnostno zelo premeni v zasebnem odnosu) Ga ni denarja, da sem s tako osebo skupaj do konca svojega življenja.
Default avatar
glih kontra je napisal/a:
Z vedenjem, da se bodo spet vrnil :). To je vse feeeejk
Default avatar
če rabiš pavzo v odnosu, pomeni, da te drugi duši in je pač bolje, da greš dalje
Default avatar
Ta poteza jima lahko samo pomaga. Lahko bi se dušila še naprej, dokler ne bi fejst počilo in bi se grdo in dokončno razšla, tako sta se pa odločila zadihati in bosta mogoče spet našla moč in motivacijo za skupno življenje. Mogoče pač ne (ampak priklenjena drug na drugega pa tako ali tako nista zdržala)
Default avatar
to je njuna stvar je napisal/a:
Kako dobro napisano in resnicno.