Forum.Over.Net

Starševski čvek

11.11. Lep datum

Default avatar

MonaZMona

Danes je 11.11. Zelo lep in uravnotežen datum.
Imejte danes le lepe misli in hvaležno srce. Le tako bo svet lep in prijazen.
Tistim, do katerih življenje ni zelo prijazno in težko pozitivno mislite v tem trenutku pa želim, da se vse obrne v lepšo smer.
Molim za vas, da bi se kmalu lahko veselili lepot in dobrih darov življenja, za vse v obilju, pa da bi to ohranili in bili zmožni deliti z drugimi. Vsem želim ljubezni, upanja, veselja....
Default avatar

Najlepši datum

za mene, na ta datum sem postala mama :)
Default avatar

obcudovalka

Čestitke mama "najlepši datum" tebi in tvojemu otroku. Bodita in ostanita srečna. Velja tudi za očka (partnerja).
Default avatar

Vesel oče

Že že, se pa spominjamo tudi nenavadnega konca I. sv. vojne, ki je še kako usodno vplivala na slovenski narod. Praktično smo Slovenci največ izgubili. Bili smo Avstrija, bili smo skupaj, imeli smo standard, imeli smo red. Vsaka ženska je rodila otrok, kolikor si jih je poželela. Pa danes?

11. ura 11. dan 11. mesec

Sedmega novembra so bili francoski vojaki v bližini vasi La Capelle priča nenavadnemu dogodku. Pred njihovo obrambno črto se je pojavil konvoj avtomobilov z belimi zastavami. V avtomobilih je bila nemška mirovna delegacija pod vodstvom nemškega politika Matthiasa Erzbergerja z namenom, da se z zavezniki pogaja o končanju vojne. Po prečkanju frontne črte se je delegacija vkrcala na poseben vlak, ki jo je odpeljal do gozda pri Compiegne kjer je imel maršal Ferdinand Foch, vrhovni poveljnik zavezniški sil na zahodni fronti, svojo poveljstvo. Foch, ki je v vojni pred kratkim izgubil sina in zeta na isti dan, je nemško delegacijo sprejel hladno in ji že takoj na začetku dal vedeti, da ne bo nobenih pogajanj. Nemcem je posredoval 34 zahtev, ki jih morajo sprejeti v roku 72 ur, sicer se vojna nadaljuje z nezmanjšano močjo. Ker je bilo zahtev preveč ter so nekatera presegala pooblastila mirovne delegacije, se je ta morala posvetovati z Berlinom. Ta je delegaciji, zaradi kritičnih razmer v Nemčiji, dal dovoljenje da sprejme vse zavezniške zahteve. Premirje je bilo dokončno podpisano v poveljniškem vagonu generala Focha 11. novembra 1918 ob 5:10 (uradno je bila zabeležena ura 5:00) s pričetkom veljavnosti ob 11:00.
Default avatar

Res je zanimivo

Evo dokaz, da ta datum deluje dobro: "premirje je bilo podpisano 11.11."...
Naj se tudi danes zgodi kaj dobrega in lepega.
Default avatar

misst

Najlepši datum je napisal/a:
to je najboljši razlog, da datum postane lep :)
Default avatar

Nkeichi

Remwnberance day : dan spomina na obe vojni in njihove žrtve. Lep in žalosten dan.

Default avatar

KObrra

Zame je najlepsi datum 12.12. Iz vec razlogov.