Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kam in komu ovaditi poštarja/pošto za nedostavljeno priporočeno pošto??

Default avatar

Poštar

Cca. 2 leti vsak mesec ob pribl.istem datumu prejemam priporočeno pošto, v kateri mi nekdo vrača mesečno denar 100e.

Pošta je prišla vsak mesec točno, ter s tem tudi moj denar, razen letos septembra. Ker mi je stvar postala sumljiva, sem zadevo najprej preveril pri pošiljatelju; pošta je bil oddana, in sprejeta čez en dan na pošti, ki bi mi morala pošiljko dostaviti kot vsak mesec. Priporočeno pošto je na mojo željo vedno podpisovala mama, ker sem ji zaupal, in ji 100% zaupam. 1x jo je podpisal oče. Septembra je bila mama na opreciji, oče pa pošte ni podpisal.

Šel sem preverjati podpise na pošto, in podpisi se ne ujemajo, torej smatram, da je podpis ponaredil poštar, ter denar lepo pospravil v žep, ker starša mi nikoli ne bi lagala - za to si upam dati roko v ogenj.

Poštna uslužbenka mi je zatrdila, da bo zadevo posredovala naprej, ampak v dveh tednih nič od nič, zato sem se odločil, da bom zadevo vzel v svoje roke, ker je to zame čista goljufija s strani poštarja + avgusta je vrgel priporočeno pošto kar v nabiralnik - brez da bi se mu kdo podpisal + brez da bi vsaj pustil potrdilo o prispeli pošiljki. Zame je vse to absurd.

- Kam zadevo prijaviti, ter na koga se obrniti? - Podpisi se ne ujemajo, pošto so na pošti sprejeli in mi je nikoi dostavili, kljub podpisu, ki se že na daleč vidi, da ne pripada mojim staršem.

Sem totalno ogorčen in besen do amena. Ne gre se mi za 100e - gre se mi za princip in poštenost.
Default avatar

Težka bo

Težko boš karkoli dokazal, žal. V bodoče naj se pa denar pošilja na varnejši način: preko nakazila ali poštne nakaznice ali osebno. Že zaradi tega, da ima oseba, ki ti vrača denar, dokazilo o vračilu.
Default avatar

odvetnica

Stopi do odvetnika
Default avatar

pust poštene poštarje pr mir

OVADIL? Težka beseda. Po mojem nekaj mutiš in bi rad dvakrat pokasiral prejeto. Dvomim, da bi kakšen poštar tvegal službo za 100 eur. Ovadil bi. Ovadi sebe na psihiatrijo, psiho.
Default avatar

bccb

Ne vem, kako naj bi poštar podpisal - saj njega vendar poznajo. Prej poštna uslužbenka, ki ima dostop do evidence podpisov. Kar sicer dvomim.
Default avatar

obsojeni na propad

Zaradi takih stvari bo balkan večno živel v bedi in revščini. Večno! Se preden bodo naredili infrastrukturo, jim bodo material pokradli, da bi jo sploh naredili.

Samo, da bo en dobil en cent, pa bo že vsak zakon prekršil, da ga bo lahko ukradel. Tako ljudstvo in tak narod je obsojen na propad.

Lep primer je kanalizacija v romski vasi. Gradbeno podjetje navozi material. Še preden začnejo graditi, romi že vse pokradejo. Pač nikoli ne bodo imeli kanalizacije.

Romi so bolj preprosti ljudje, bolj kompleskni lopovi pač bolj kompleksno kradejo. Skupno je pa to, da bo tak narod večno reven in beden.
Default avatar

eeemmmmm

Kot so ti že napisali, denar se NIKOLI!!! ne pošilja samo priporočeno.
Nakaznica ali vrednostno pismo, ker hmmm, nakazilu na TRR
se zgleda hočeš izognit ☻☻☻
Default avatar

težko

Težko dokazljivo, ne vem, če je vredno za 100 EUR pa tudi za princip ne. Me pa močno čudi, da v dobi e-bančništva nekdo še tako pošilja denar. Mogoče kakšen star ata kje s hribov.
Default avatar

100 je drobiž

težko je napisal/a:
al pa kakšni čudni posli. Sam kaj bi za 100 eur
Default avatar

Začelo se je

Tudi v Sloveniji se je začelo to dogajat, ne samo v Hrvaški.
Default avatar

V osnovi

Moj podpis ni vedno enak, tako da bi recimo za dokazovanje podpisa rabil kakega grafologa. Ko se mi mudi, tud čačko naredim. Katero bi pravzaprav lahko vsak.
Priporočeno pošiljati denar, s tem da niti pošiljatelj nima potrdila, da je res nek denar res vrnil? 🙄
Poleg tega pa avtor, kakor mi je znano, bi moral ti pooblastiti starše, da ti sploh lahko podpisujejo tudi priporočeno pošto.
V osnovi vsa stvar zgrešena.
Default avatar

QBR

Pokliči centalno poštno številko in zahtevaj službo za reklamacije. Presenečen boš, kako hitro se bo začelo razvijati.
______________________
Default avatar

Kaj vse človek vidi

Pajac, kvečjemu bi se dalo tebe ovaditi, ker je pošiljanje denarja v navadnih priporočenih pošiljkah prepovedano.

https://www.posta.si/prepovedi-in-omejitve
V temu primeru za tvoje lastno dobro, česar se pa nisi držal, zato ti je kar lepo prav.
Default avatar

Poštar

Kaj vse človek vidi je napisal/a:
Ne gre se meni za teh 100e - zaradi njih nebom ne reven, in ne bogat. Gre se mi za princip - ponarejen podpis - pošta je bila oddana, in kao pri njih sprejeta, ter meni dostavljena z ponarejenim podpisom, kljub temu, da te pošte nikoli nisem dobil v roke. Denarja v tej pošti itaq vem, da nikoli ne bom mogel dokazati - to mi je kristalno jasno. Nemoremo se pa tako iti, da bo nekdo ponarejal podpis, in trdil, da je bila pošiljka vročena. - Kje pa živimo, ter kako bi se naj vročale priporočene pošiljke?
Default avatar

To ti je lekcija

Poštar je napisal/a:
Glede tega ja, pritoži se upravi ali pa AKOSu. Poštar je kršil pravila.
Default avatar

pakajvamnijasno

Ponareditev podpisa je kaznivo dejanje, zato je edini pravi naslov policija.
Default avatar

denar v kuverti

Ni še tako dolgo, kar so na pošti razkrinkali študenta, ki je čekiral kuverte in iz njih jemal denar. Ni nujno, da je tvoj denar pobral poštar. Kot je že nekdo zgoraj rekel, je težko verjetno, da bi za tak drobiž tvegal službo.
Če imaš živce, čas in denar za pravdanje, potem kar, izvoli. Se pa bojim, da bo tvoja ovadba zavržena, saj pošiljatelj z denarjem ni ravnal skrbno.
Default avatar

Takoj na policijo ali pa pozabi

Poštar je napisal/a:
Pozabi.Se mi je enako zgodilo pred 3 leti.Po prijavi in da bom šel na policijo,so me prepričali da bodo uredili, no čez kakih 20 dni šele me je poklical poštarski odvetnik in zatrjeval,da so pregledali in da je mojo priporočeno pošto sosed podpisal ali moji starši ali pa otrok,da imajo vse zabeleženo.

Pa sem rekel da naj dajo podpis,da grem na policijo prijavit in se je strinjal.Ker dokaza nisme dobil po enem mesecu sem poklical na pošto.Ugani!Pospis se je igubil in je neberljiv,češ da jim je knjiga padla v vodo in se je vse razmazalo.

Pejdi na PP!Seveda če te nis trah da bodo tebe začeli preiskovat,te na durs prijavili zaradi suma pranja denarja.
Default avatar

znre ehr

Poštar je napisal/a:
Ukrepaj, če ne drugega, se potem takšnih, ki se pritožijo vsaj malo bojijo in bolj popazijo na pošto.
Pri nas je bilo podobno. Prejeli smo sms, da je poštna pošiljka prispela, čez slabe pol ure pa je ni bilo v nabiralniku, ko smo prišli domov. Res pa je, da je bil ključ v nabiralniku (da bi nekdo šel vzeti en paketek, ostale stvari pa bi normalno ostale v nabiralniku - ??), ampak nikoli ni nič manjkalo do takrat (30 let). Tudi jaz mislim, da je bil poštar, ki je vzel pošiljko. Napisali smo pritožbo, rešili pa itak nismo nič, ker je bil ključ v nabiralniku. Ampak vsaj tiho nismo bili, zakaj le, saj smo bili oškodovani.
Default avatar

tkole

Kot prvo, denarja se ne pošilja kar tako v kuverti.
Kot drugo, kako naj bi poštar (ali kdorkoli drug) vedel, da je v tisti kuverti denar?
Kot tretje, zadevo prijavit. Če z lokalne pošte ni reakcije, na višje inštance. Naj dokažejo, kdo je prevzel kuverto. Če midva z možem kdaj kaj prevzemava drug za drugega, poštar poleg podpisa zmeraj napiše mož/žena prejemnika.
Seveda gre za princip in za to, da se take stvari ne smejo dogajat. Ampak 100 evrov pa tudi ni tako zanemarljiva vsota.

Pa še to: jaz ne bi nikoli nikomur na tak način (v kuverti) vračala denarja, ker ne bi imela nobenega dokazila za vrnjene zneske.