Starševski čvek

antioglas Iščem delo

Default avatar
Preberite tale oglas. Podobni so že bili, ampak ta je daleč najboljši dosedaj.
Mi pa ni popolnoma jasno, ali gre za zajebancijo, ali ženska v svojem razočaranju misli popolnoma resno...

V poplavi zaposlitvenih oglasov v katerih delodajalci iščete sposobne, marljive, delovne, disciplinirane, vešče dela pod pritiskom, strokovnjake na digitalnem področju, ljudi z vodstvenimi sposobnostmi, iščem nekaj drugega: lagano-sportsko službico, v kateri ne bi delala skoraj nič. Vem, da takih službic mrgoli. Vem, da so tudi že zdavnaj pred upokojitvijo nekoga, razervirane za nekogaršnje potomce, sorodnike, prijatelje …

Naj se še opišem: sem precej nesposobna, predvsem pa ne zmorem delati pod pritiskom, nisem strokovnjakinja za nobeno področje. Pa tudi zahtevna nisem. Iščem službico, v kateri bi dnevno poslala recimo 20 e-mailov in opravila recimo 10 telefonskih pogovorov. Preostali čas bi brskala po netu, brala članke in podobno. Tudi kakšno kavico bi skuhala sodelavcem (čim manj jih je tem boljše je, ker se ne rada pogovarjam in nisem socializirana). Pa tudi zahtevna nisem: 900, 00 € neto mi več kot zadostuje.

Poznam vsaj 100 ljudi, ki imajo take službice. Zavidam jim.
Jaz nimam botrov, ki bi mi tako službico uredili. Če mi jo kdo uredi, mu dam prvo plačo. Prisežem.
Ta oglas ni zafrkancija. Povsem resno mislim.
Default avatar
20 e-mailov bi poslala na dan? Če jih še sama napiše in sama uredi vse v zvezi z njimi, jo jaz takoj zaposlim!
Default avatar
oglas je napisal/a:
Mislila je, da bo izpadla sarkastično duhovita, pa je samo dokazala, da je res nesposobna. Naj odpre svoje podjetje s takšnimi delovnimi mesti, a ne. Problem rešen.
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
Je tudi vaš komentar cinizem, zajebancija?

Če ni, jo lahko obvestim, ker jo slučajno poznam osebno.

S spodobno, prijazno, kvalitetno spletno komunikacijo dejansko nima težav.

Obstaja e-mail, pa tudi "e-mail"... Nekateri vemo, kakšna je razlika.
Default avatar
oglas je napisal/a:
Moj post je pojasnilo, da za in pred vsakim e-mailom stoji en kup ostalega dela, obveznosti, odgovornosti. Dvomim, da si ta oseba zna predstavljati to realnost. Tako da...ne, hvala, ni je treba obvestiti.
Default avatar
Valjda je napisal/a:
Saj tisti, ki v firmah urejajo sproščene službice svojim družinskim članom, tudi niso odprli teh podjetij, pa vseeno vse funkcionira. Kaj ti ni jasno?
Default avatar
oglas je napisal/a:
Takšne osebe nikoli nebi zaposlil. Saj kot kaže v oglasu je neodgovorna in v delu ne vidi nobene resnosti.
Default avatar
Meni je pa všeč in bi jo povabila na razgovor. Kot vem, so kadroviki siti samopromocijskega nakladanja, ko gre za nemerljive lastnosti. Manj kot je konkretnih referenc glede izobrazbe, delovnih izkušenj, konkretnih znanj, ki jih dokažeš s certifikati, več je kokodajsanja o marljivosti, dobri organiziranosti in drugih puhlic. Včasih se prav čudiš, da nekdo, ki sam sebe opisuje v samih superlativih, ne navede, da je s svojimi čudežnimi lastnostmi in sposobnostmi doktoriral na Harvardu in delal v Cernu, ampak naredil nek lev faks in prodajal cunje v BTC-ju.
Default avatar
Meni se pa zdi zapis odličen. Če bi imela pogum, bi ga poslala na številne firme, kjer iščejo nove delavce.
Upam, da bi jim dalo mislit. Ker ja, je res, ogromno je točno takih delovnih mest, kjer ljudje bušijo pa dobijo še kaj več plače. Ko pa ta ista podjetja (ponavadi so to državne firme ali pa JU) iščejo nove kandidate pa bi moral imeti dve diplomi, kup izkušenj, biti mlad, delati pa za 700€.
Če imajo karkoli v betici, če bi jim nekdo poslal tak oglas, bi mogoče vendarle dojeli kaj v resnici počno.
Veliko delodajalcev nudi slabe plače, slabe pogoje dela, zahtevajo pa vse mogoče od delavcev. Ob tem kar oni ponujajo, lahko dobijo samo to, kar je navedno v uvodnem postu.
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
No, za to plačo ti jih jaz. Lahko je tudi višja, ni problem.
Sem pa socializirana.
Tudi jaz mislim resno.
Default avatar
oglas je napisal/a:
Jest poznam recept. Če hočeš tako službo imaš dve možnosti. V ta starem režimu je bilo dovolj, da si bila ljubica enemu politiku, direktorju, pač ta pravemu, pa si dobila tako službe, zato so samo kofetkali po cele dneve, pričali in nič delali.

Tudi sedaj lahko brez problema dobiš tako službo in dobiš jo samo, če se pridružiš organizaciji, v bistvu to niso nič drugega kot ta stari komunisti, samo da se ne reče več partija ampak komunsiti. Vse, kar moraš delati je kimati in goljufati sistem, če ti bodo naročili. Po domače se prodaš in pol delaš, kot se od tebe zahteva. V zameno ti bodo zrihtali točno tako službo, kot jo opisuješ. Lahko si neumna, nesposobna, pa boš imela vsaj 2 čuka v žepu. Zaradi tega gre vse v p.m v tej državi in od tu ta družbena razlika.

Na lastne oči sem videla kako to gre. Če bo treba bo nekdo, ki ni v organizaciji ostal brez službe, da jo boš ti dobila. Videla in slišala, kako se to dela.

Če bi bila pa Srbkinja, se pa vsi poznajo, bi pa že zdavnaj imela tako službo, ker isto delujejo kot komunsiti. Sem pa tudi slišala kako si medsebojno službe rihtajo. En enega pozna, pa imajo vsi prednost.

Samo pokvarjen moraš biti, to je vse.
Default avatar
Lahko me najameš je napisal/a:
Tudi ti ne razumeš poante. Tako da...ne, hvala.
Default avatar
Ajmoht je napisal/a:
Đabe nesojeni 'tajnici' vse diplome in nazivi, ter sarkazem. Danes šteje iznajdljivost! Če ne greš skupaj s sistemom,pač jokaj doma in protestiraj.
Default avatar
sej ni težko do take službe je napisal/a:
Še bolj sposobne so bile, pristale pa?
Ena poznana celo v arestu, danes jo mati preživlja.
Default avatar
Ni lih tko je napisal/a:
Se je že nekomu zamerila. Tko pač sistem funkcionira. Šrot in Bavčar sta se zamerila Jankoviću, ker so se zmenili, da bo vsak plenil eno podjetje. Janković Merkator. In ker Šrot in Bavčar nista več sodelovala, ko sta dobila vsak svoj podjetje, so ju dobesedno sesuli... Izključno zaradi tega so ju sesuli. Če bi lepo sodelovala z Jankovićem, bi bila še danes na položaju. Tko pač naš sistem funkcionira.

To kar vidimo po sodiščih, to so samo osebne zamere in nič drugega. Česar pa tile pametnjakoviči ne vidijo, je prihod prave mafije, ki jim bo vse iz rok vzela. Ker velika riba vedno poje malo. tega ne dojamejo.
Default avatar
všečno je napisal/a:
Saj kadroviki, ki so vsi skupaj tudi huda g.a.m.a.d dobro vedo, da tisti, ki se hvalijo na ves glas s tem sporočajo, da naj jih ne pokličejo, saj imajo namen vleči nadomestilo dokler bo šlo, potem pa še podporo. Ko res službo, lahko tudi z delom, je to najprej preko poznanstev, potem je prošnja s CV-jem samo še formalnost v najkrajši možni obliki. Prošnje se pišejo zaradi zavoda za zaposlovanje in CSD-jev.
Tisti redki, ki ste dobili delo in službo obenem za določen čas na podlagi vaše prošnje, dobro veste kakšno krš ste dobili. Strežba, štacuna, dostava itd.
Žal nas je kar veliko (preveč milijard), ki se moramo zahvaliti bedastim staršem za naše slabe gene zaradi katerih nismo bili sposobni doštudirati ničesar kar diši po naravoslovju. Baje pravijo razno razni dušebrižniki, da moramo tudi taki živeti. Drugi pa pravijo, da nas bodo oblastniki kmalu pospravili. Živi bili pa videli.
Default avatar
Rivalstvo za dobro plačano službo brez posebnega znanja je predvsem med neizobraženimi tupastimi ljudmi.
Če pa imaš konkretno znanje (medicina, inženirstvo, kemija ...) potem pa lahko dobiš službo brez poznanstev.
Default avatar
Lahko me najameš je napisal/a:
tara-s je lisica, ki bo na koncu zahtevala da celo delaš.........................
Default avatar
ne ga biksat je napisal/a:
Viš ga, lisjaka. On razume. :-*
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
Nekaterim ni jasno, da je za enim službenim mailom včasih cel delovnik ornk dela.