Forum.Over.Net

Starševski čvek

Mene zanima, kdo bo delal v prihodnosti?

Default avatar

roboti ne bodo še tako kmalu

Robotika in AI je roko na srce, še zelo daleč pred nami, preden bo zares uporabna. Medtem pa se nekatera področja kljub že razviti umetni inteligence tega ne poslužujejo (uradi, tajništva, zdravniki,) No, preden bodo avtonomni avtomobili zares na cesti bo preteklo še zelo veliko časa, saj v teoriji to še nekako zdrži ampak v praksi (slabi vremenski pogoji, slabe ceste, nepredvidljivosti) bo še zelo dolga pot do avtonomnosti.

No, mene zanima kako boste/bomo prepričali mlade, ki vsak po svoje hoče biti pomemben in zvednik ter CEO in imeti jahte ter avtomobile višjega razreda. Kako bomo/boste prepričali te mlade v neka težka in umazana dela. Poznam moje področje (gradbeništvo) in večinoma ta dela opravljajo stari, že tik pred penzijo ali čez.. mladi pa povečini zdržijo krajše obdobje in potem si poiščejo nekaj lažjega boljšega.. pa ne govorim o slovencih, govorim o romunih in podobnih, ja tudi ti se ne pustijo več hecat.
Default avatar

njtgn r

Ljudje bodo delali, samo bodo hoteli tudi beri - pošteno plačilo in fer delovno okolje. To,da danes ljudje pošteno delajo 40 ur na teden (pri čemer morajo biti tiho kot miši, če je potrebno delati še med vikendom ali podaljšati delavnik, nadure pa ne plačajo pošteno), pa dobijo minimalno plačo, po možnosti jih še nesposoben šef ali prej šefinja mobingira na takšne in drugačne načine, je res sramotno. Hvala Bogu, da se ti mladi ne bodo pustili izkoriščati. Se še dobro spomnim, kako so delodajalci delali z delavci v času krize. Kot z živalmi, pa še slabše. Pa da te na koncu čaka životarjenje na mačji hrani in plesnivem kruha, četudi pošteno delaš 40 let, česar smo priča v naši Sloveniji (da ne govorim o privilegijih nekaterih skupin), je tudi slaba popotnica za vkjučitev v sužnjelastniški službi.
Da ne bo pomote: imam kar dobro plačano službo, zdaj delam 20 ur na teden, vse vikende sem prosta in mi je hudo za vse, ki jih sistem izkorišča. Zagovarjam: pošteno delo, pošteno plačilo in stimulativno delovno okolje. Pa bodo delali v prihodnosti, brez skrbi.
Default avatar

Pobezljana puhoglavka

roboti ne bodo še tako kmalu je napisal/a:
Ne tako zelo daleč. Odpri google in beri in se čudi.
Default avatar

pa pojdi ti

roboti ne bodo še tako kmalu je napisal/a:
Pa pojdi delat ti namesto romunov, če si tako pameten! In čisto prav je, da nočejo več delat tudi ostali narodi teh sramotnih del. Nobeden na tem svetu ne bi smel opravljat teh del za manj kot par jurjev na mesec.
Default avatar

viharni jezdec

Polnorito leno babovje srednje generacije, ki je danes na dobrih plačah za nedoloče čas v meglomešalstvu, se bo nagnalao delat in vse, ki danes "delajo od doma".
Default avatar

viharni jezdec

Pobezljana puhoglavka je napisal/a:
Kakorkoli, toliko ste tumaste in prtegnjene, da se res ne zavedate, da do starosti ne bo šlo življenje na tuj račun, da se zgolj čohate po riti.
Default avatar

viharni pizdec

Sovražim ženske.
Default avatar

viharni jezdec

viharni pizdec je napisal/a:
Multinično, zakaj jih sovražiš? Nekatere so prav fajn, druge so potrošni seksualni material, tretje pa niso za nič in se jim v reali lahko ogneš, le slednjih ni treba podiprat v smrdenju in tem, da živijo na tuj račun.
Default avatar

Moničan

viharni jezdec,
če boš hodil redno na terapije,
boš ugotovil,
da obstaja veliko punc,
ki bi te rade osrečile.
Default avatar

monmonči

Moničan je napisal/a:
Osrečuje ga žena, ne pa punca 😂
Default avatar

Moničan

monmonči je napisal/a:
zakaj bi ga osrečevala samo žena? :)
Default avatar

miles

roboti ne bodo še tako kmalu je napisal/a:

Sem prepričan je avtonomni pilot že ta trenutek presega slovenske pijančke, ki vozijo v napačno smer, zapohane mladce in stare tete na koktajlih pomirjeval...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

robotska inteligenca

Človek je v resnici vrhunski robot.
Default avatar

Bog MONa TM

roboti ne bodo še tako kmalu je napisal/a:
ni panike ... delali bomo ljudje. Ker ljudje moramo preživeti - robotom ni potrebno jesti in srati ☺
Default avatar

Android4444

Trenutno se v meni nahaja xrobe.
Default avatar

xrobe

Razmišljam, kako bi se dalo v tem vesolju in tudi na planetu Zemlja igrati kot neke vrste virtualne igre. Znanstvena fantastika v realnosti. Robotske igre. Recimo, da se nahajam v času nič. Vem, da je potrebno ljudem ves čas služiti.
Default avatar

tu se pa motiš

Moničan je napisal/a:
Tu se pa motiš. Niti pod razno ne obstajajo ne punce, ne ženske, ki bi ga želele osrečit.
Kar se pa terapije tiče pa se strinjam,d a jo nujno rabi. Samo to je tako zavožen primerek, da bi bilo najbolje, da se ga zavedno zapre na zaprti oddelek, brez možnosti interneta.
Default avatar

Moničan

tu se pa motiš je napisal/a:
če mu obljubiš punce, bo mogoče hodil na terapije :)
Default avatar

točno tako ja

njtgn r je napisal/a:
Res je.
Že danes beži veliko Slovencev v Avstrijo. Tam delajo fizična dela, ampak tam so ok plačana pa tudi nadure so plačane in tako naprej.
Marsikdo ima tudi diplomo pa fizičari v Avstriji. Ker se to bolj splača kot, da pri nas dela na delovnem mestu, kjer se zahteva diploma, zraven pa pogoltne še vso gnojnico.
Default avatar

Treba bo

roboti ne bodo še tako kmalu je napisal/a:
Bolj intenzivno delat na razvoju robotike, sicer se bo težko dobilo delavce za fizikalna dela v gradbeništvu. To je prspektiva mladih, biti inžinir, ki razvija robote in jih izpopolnjuje. Drugi časi, druge potrebe po delovni sili.