Forum.Over.Net

Starševski čvek

Dobil sem službo na podlagi laži v življenjepisu

Default avatar

Nategunkoo

Drug tedn začnem s službo, ki sem jo dobil na podlagi laži v življenjepisu. Napisal sam, da obvladam vse i svašta v bistvu pa mogoče poznam na zelo osnovni ravni 5% tistega kar sm napisu. Ne morm verjeti, da firma ni šla preverit mojga znanja ampak so bli kr osupli nad njim in me zaposlili. Me je fajn strah ko se bo ugotovilo, da sem jih nategnil ampak tko se pač sestavla življenjepis al ne? Vsi moji kolegi delajo tko. Sam me je je zdj zgrabla panika. Razmišlam, da bi šu dohtrci pa na 1. delovni dan vzel bolniško. Ka pravte? A se to da? Pogodbo sm že podpisu tko da vrjetn se da?
Priponke

MW-GU603_2052e1_20181030154514_ZH.jpg
(42.63 KiB)

Default avatar

Giigi

Nategunkoo je napisal/a:
Super 👍, itak vsi lažejo.
Na katerem področju pa naj bi delal? Plača dobra?
Mogoče bi se pa vseen dal sfejkat?
Default avatar

Ne bodi reva

Trap! Kaj boš zdaj neka bolovanja hlinil? Začni delat in boš videl sproti. Če se ne boš izkazal, te bodo itak odslovili. Če ti rata, ti pa rata.
Default avatar

Dober vic si povedal

Nategunkoo je napisal/a:
Default avatar

Pogum

Odglumi do konca.
Upam da nisi kirurg.
Default avatar

Mohar

Ma kakšna bolniška, amater.

Podkupi dohtarje, pa si zrihtaj invalidsko penzijo.
Default avatar

Olalana

Nevem zakaj bi sedaj jemal bolniško na prvi delovni dan...če si jih izigral z lažmi v življenjepisu...upam da ni delo z ljudmi(v zdravstvu itd...)...probaj se osredotočit na to delo,kar se ti ponuja...lahko se boš v njem znašel,če pa ne,bodo hitro ugotovili,da tvoj življenjepis na listu napisan in ti kot oseba,ko boš delo opravljal ni isto...ne obupaj,dvigni glavo in vsaj sprobaj najprej...
Default avatar

sveta preproščina

A poskusne dobe pa nimaš?
Default avatar

Fadase

Vsi lazemo v zivljenjepisu za sluzbo, itak potem vidis, da ni treba znat pol tistega kar zahtevajo in se vse sproti naucis v sluzbi.. Glavno, da si noter.
Default avatar

ne vsi

Fadase je napisal/a:
Ne lažemo vsi. Je pa res, da tisti, ki ne lažemo, že kar odpademo. Vem, da delodajalci ful padejo na te lažnjive fore ali ko se pridejo kandidati predstavit na besede, ko govorijo kot naviti kaj vse obvladajo.
Jaz ostanem še vedno iskrena in če zato za delo nisem primerna, tudi prav.
Default avatar

Zakon

Nategunkoo je napisal/a:
Saj vsi nategujejo in lažejo tudi nam. Država oz politiki in delodajalci. Pravilno, da si jih nalagal. Vsaj eden pameten pri nas. Čestitam. Tako se dela. Probaj delat. Izkušnje boš dobil z delom. Srečno.
Default avatar

ajmene

Ti si se usral še predno si začel. Kaj je potem sploh poanta da si se prijavil na delo, če nimaš interesa? Itak imaš poskusno dobo, misliš da ti bodo dali kar tko z lepa za nedoločen čas? Če se v treh mesecih ne boš izkazal, ti pač ne bodo podaljšali pogodbe. Zgubit nimaš kaj, izkušnje pridejo sproti
Default avatar

Marko

Ta bo se placo zafejkal.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

nerazvajen

Ta post je provokacija. delodajalci nikogar ne zaposlijo, ker se dobro zlaže, kaj vse zna, ampak je danes predvsem pomembno, kje vsi si delal in kakšne imaš reference.
Default avatar

MIHAc

Se še nisem zlagal v življenjepisu.. je pa verjetno tudi to bil razlog, da sem prvo zaposlitev iskal kar nekaj časa. Po prvi je bilo veliko več za napisat kot samo končal sem šolo, pripravljen sem se učiti.

Je pa res, da dandanes ko gledam oglase zahtevajo, da obvlada še čistilka poleg čiščenja še najmanj delo z bagrom, pa urejanje excel tabel, pa še kaj. Plača pa itak, minimalc.
Default avatar

Gbjnjn

Ne bodi reva je napisal/a:
Prej ali slej se bo izkazalo, da veliko stvari ni res. Ponavadi taki grejo, razen, če imajo vip.
Default avatar

samo ne skrbi parodija

Nategunkoo je napisal/a:
Ne skrbi, samo ne skrbi, oglej si posnetek. Vidiš, kako hudo je sploh lahko? he he he

https://www.youtube.com/watch?v=hLsG-jVlI4g
Default avatar

Ahahahah

Pogum je napisal/a:
++++++++++
Default avatar

12346

Upam, da nisi v zdravstvu :), tako, ko tista med. sestra, ki je špilala dohtarco.
Default avatar

excell

ne vsi je napisal/a:
To je odvisno od delodajalca. Kot študent sem se prijavil na neko delo. Elektronika, programiranje MCUjev, načrtovanje vezij in vse kar spada zraven. CPU smo vzeli narazen - dostope do RAMa, stack, klicanje funkcij, prekinitve, periferija. Z osciloskopom sem moral zmerit določen signal in s spajkalnikom polotat nek konektor na PCBju (spajkalnik je imel le 200°C). Potem pa FETi (MOS,J, N in P polaritete in uporaba), odboji signalov pri višjih frekvencah itd. Napetostni delilniki in operacijci.
V glavnem tam nisi imel mimimetra da bi lagal. :)