Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj govorijo o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja, če je pa to laž.

Default avatar

ne štekaš

hjaa je napisal/a:
To pomeni samo eno, da ZZZS ne dela v javno dobro, deluje tržno. Torej prit do čim večjega dobička na račun drugih - v tem primeru bolnikov. Res žalostno.
Default avatar

točn tko

Očitno je Levica spoznala, da je z ukinitvijo dopolnilnega zavarovanja brcnila v meglo in sedaj išče vse možne motive, da jo poterajo iz koalicije in upa, da do ukinitve ne bo prišlo ali pa vsaj ne z njenim sodelovanjem. Ko zaserješ, zaserješ!
Default avatar

vidi vidi

Zanimivo, da ima največji dobiček zavod, ki generira čakalne vrste. Sedaj se mu obeta še dodatnih 50 milončkov čistega prihodka. Leeeeepooooooo...

"tata, tata, i ja bi to radio" iz Ko to tamo peva
Default avatar

Robi...

tkolele je je napisal/a:
Takšne butaste in naivne ljudi rabi ta mafijska država. :)
Default avatar

samo povem

Robi... je napisal/a:
Ni butast prepričan sem, da je zaposlen pri zavarovalnici, ker nemogoče, da nekdo zagovarja dopolnilno, če nima sam koristi od tega, ta se zelo trudi prikazati kakšne ogromne izgube imajo zavarovalnice zaradi dopolnilnega, kot je avtor teme napisal, ni je zavarovalnice, ki bi tržila neko zavarovanje, ki ji prinaša milijonske izgube.
Default avatar

tkolele je

samo povem je napisal/a:
Ne gre za zagovarjanje dopolnilnega zavarovanja. Gre za to, da nas želi politika še enkrat nategniti z zavajanjem in populističnimi izjavami. Preprosta matematika in logika povesta, da zadeva ne bo šla skozi tako kot nas prepričujejo.

Končni rezultat bo višje osnovno zavarovanje in zadovoljne zavarovalnice, ker bodo lahko same postavile ceno premije za zavarovanje doplačil v zdravstvu.

Sedaj imajo delni vpogled v delovanje zzzs zavarovalnice, po spremembi, bo zzzs postal 'black box' z milijonskimi dobički (obstoječemu 31 milijonskemu dobičku se bo zraven pripisal še dodaten 50 milijonski kupček). To je še edina preostala 'državna' institucija iz katere se bo lahko neopazno pobiralo denar.

Na koncu bodo vsi zadovoljni razen pacientov.
Default avatar

zgembutin

Terminalna katastrofa je napisal/a:
Ta dva cloveka bosta tudi kruh placala po isti ceni, kot vodovodar... zakaj ne bi tudi zdravstva?
Default avatar

Molimo za uboge na duhu MONa TM

Terminalna katastrofa je napisal/a:
in tadva rabita zdravstvo manj, kot tvoji vodovodarji ... le zakaj ne plačujemo po uslugah, ki jih koristimo - vsak tisto kar rabi in kolikor rabi??


ker ta sistem, da zdravstvo plačuješ od plače % je lopovščina

ju knou d dril ...
Default avatar

Robi...

Plačuje se naj podobno kot avto zavarovanje.
Kdor 20let ne koristi javnih zdravstvenih uslug, bo plačeval minimalno. Kdor koristi redno, pa maksimalno premijo.
Sedanji sistem je prav tako krivičen za tiste, ki hodijo privat k zdravniku.
Default avatar

hjaa

Robi... je napisal/a:
Če ti javno zdravstvo ni všeč in greš zasebnemu zdravniku je prav, da plačaš.
Default avatar

dfišasgA

tkolele je je napisal/a:
Lahko da so iz naftalina - pomenijo pa samo eno - da se lahko zavarovalnice na račun vplačnikov preseravajo po črki zakona in nihče jim nič ne more. Bilance so pa za rit obrisat, ker v njih ne piše, kako so si denar zakonito potalali med sabo in milijonov je šlo za "svetovalne pogodbe". Izbrskaj še ta podatek, če si tako pametna.
Default avatar

vsak dan videno

Terminalna katastrofa je napisal/a:
Tipično izražanje manj sposobnih....
Default avatar

zgembutin

Terminalna katastrofa je napisal/a:
Tud inženirjev pa programerjev ne moreš kar iz riti potegnit, pa tv in telefon staneta isto za vse. Zakaj bi nekdo plačal več za isto storitev?
Default avatar

babe in žabe

Politiki govorijo o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja, pacienti to enačijo z ukinitvijo doplačil. Heh, kakšna zmota.

A ga čutiš?
Default avatar

sam fprašam

dfišasgA je napisal/a:
Kako že pravijo južni bratje - Kad ima, da puknem, a kad nema, da crknem! A ni sedaj obdobje suhih krav? Če ni, še vojska ne vzame?
Default avatar

zoran13

Glede na obstoječo situacijo in ukinjanjem dodatnega zdravstvenega zavarovanja, je potrebno povedati, da bo ob ukinitvi do velike problematike nezaposlenosti na zavarovalnicah in to ne zaradi lenobe ali nedela vseh, ki se ukvarjajo z zdravstvenimi zavarovanji, ampak zaradi političnega diktata vseh tistih, ki žal ne doumejo rezultata njihovih odločitev. Na Vzajemni d.v.z., ki se ukvarja samo z zdravstvenimi zavarovanji bo največji problem nezaposlenosti ali prezaposlitve, podobno bo na Triglav zdravstveni zavarovalnici d.d., na Adriatic Slovenica Skupina Generali d.d, pa je v potfelju zavarovalnice nekako tretjina vseh prihodkov iz zdravstvenih zavarovanj, kar bo jutri tudi problem za vse, ki se ukvarjajo z zdravstvenimi zavarovanji. Kako se bo rešil ta nastajajoči in tleči problem, bi morali že sedaj vedeti vsi tisti, ki takšno rešitev predlagajo, ne pa da vse skupaj rešujejo na ravni parlamentarno strankarskih gostilniških debat. Dodatno zdravstveno zavarovanje je samo ena od zvrsti zavarovanj, ki seveda ugodno vpliva tudi na druge vrste zavarovanj, saj zavarovalnice ponujajo tudi ustrezne paketne popuste pri drugih zavarovanjih, kjer lahko le-te celo presežejo letno plačilo zdravstvenih zavarovanj. Bodisi na avtomobilskih, stanovanjskih, nezgodnih, bodisi na nadstandardnih, dejstvo ostaja, da se bodo zaradi morebitne ukinitve tudi cene ostalih zavarovanj spremenile oziroma podražile, glede na manjše število zavarovanj v paketu. Na tak način bomo samo še povečali nesorazmerje in nezadovoljstvo komitentov, kar bodo odločitev predlagateljev, žal, spet občutili v svojih denarnicah.

SLOVENIJA

* Vzajemna d.v.z. - od 01.09.2019 - 35,67 €
* Triglav zdravstvena zavarovalnica d.d. od 01.09.2019 - 35,55 €
* Adriatic Slovenica Skupina Generali - od 01.11.2019 - 34,50 €

HRVAŠKA

HZZO - hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Mesečna premija dodatnega zdravstvenega zavarovanja znaša 70 kun (9,33 €) za vse kategorije zavarovanih oseb, neodvisno od življenjske dobe ali zdravstvenem stanju zavarovanca

Croatia osiguranje d.d.

* zavarovanci od 18 do 60 let, ki sklenejo zavarovanje pri tej zavarovalnici (brez B liste zdravil) plačajo 70€ mesečno (9,33€).
* zavarovanci od 70 let morajo s polico dodatnega zdravstvenega zavarovanja sklepati z dodatnim programom za zavarovanje doplačil z Dodatne liste zdravil HZZP.

Lista B zdravil
Dodatno zdravstveno zavarovanje, ki vključuje B listo zdravil, se pri tej zavarovalnici plača:
* 99 kun (13,20 €) - za zavarovance od 18 do 50 let,
* 129 kun (17,20 €) - za zavarovance stare do 60 let
* 299 kun (39,86 €) - za zavarovance stare od 61 do 70 let

Allianz Osiguranje d.d.

Ta zavarovalnica ima osnovni paket A, ki pokriva vse stroške v obveznem zdravetvenem zavarovanju in razširjeni paket "A+B", ki ob osnovnem paketu, vključuje dodatno pokritje participacije za zdravila iz dodatne B liste zdravil:
* Paket A - 45 kun (6 €) - zavarovanci od 18 let do 40 let
* Paket A - 65 kun (8,66 €) - zavarovanci od 41 let do 60 let
* Paket A - 170 kun (22,66 €) - zavarovanci nad 61 let

* Paket "A+B" - 65 kun (8,66€) - zavarovanci od 18 do 45 let
* Paket "A+B" - 95 kun (12,66 €) - zavarovanci od 41 let do 60 let
* Paket "A+B" - 250 kun (33,33€) - zavarovanci nad 61 let
https://www.osiguranje.hr/ClanakDetalji.aspx?20174
https://www.hzzo.hr/sl/
https://dzo.hzzo.hr/
https://www.allianz.hr/privatni-korisni ... je/#b-1071
https://www.crosig.hr/hr/osiguranja/zdr ... siguranje/

MISEL DNEVA

Če združiš dve vreči denarja in ne izboljšaš nadzora nad izvajanjem storitev, samo omogočaš tistim, ki so se že sedaj nekontrolirano napajali iz tega bazena denarja, da se bodo iz še večjega bazena napajali še bolj nekontrolirano.
GABRIJEL ŠKOF, predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenica d.d
Primorske novice, 24.maj 2017
www.primorske.si

BOB DNEVA

"Prepričan sem, da je mogoče danes za denar, ki se vrti v zdravstvu, dobiti več, zato prenehajmo razmišljati o ukinitvah zavarovanj in se pogovarjajmo, kako dati za ta denar našim prebivalcem več."
Aleš Mikeln, predsednik uprave Vzajemne
Sobota, 14. september 2019
www.vecer.com/vecerp.../bob-dneva
Default avatar

Misliš

dfšasare je napisal/a:
Me prav zanima, če ne bodo delodajalci pač znižali plače za 30€ mesečno.
Default avatar

delodajlc

Misliš je napisal/a:
ko bi vsaj lahko....
Default avatar

hjaa

Misliš je napisal/a:
Zakaj bi jo delodajalec znižal plačo, plačilo bo delodajalec odtegnil od neto plače zaposlenega in nakazal ZZZS, razlika sedaj od prej je samo v tem, da prej si sam vplačal položnico sedaj jo bo delodajalec, isto kot obremenitve zaradi kredita, ki ti ga odtegnejo od plače in nakažejo upniku.
Default avatar

Brez MONa mi živeti ni

80. ☺