Prehrana in kulinarika

Katere vse "zimske" enolončnice kuhate?

Default avatar
Ker vem, da vas je tukaj kar nekaj odličnih kuharic, sem odprla tole temo.

Prišel je čas, ko zapaše kaka topla enolončnica oziroma jed na žlico.

Katere vse znate pripraviti/jih imate na repertoarju?

Pri nas danes jemo segedin s polento.
Default avatar
Mmmmm, ričet in golaž.
Default avatar
Zimske enolončnice:
jota s kislim zeljem, jota s kislo repo, jota z zeljem in repo, segedin, ričet, ajmoht, te nekako kuham ko ni vročine, sicer pa tudi pašta fižol, pasulj, krompirjev golaž, boranjo, razne zelenjavne juhe....
Default avatar
vse kar se da je napisal/a:
ups, pozabila na sarmo....
Default avatar
Najbolj prilljubljene so porova minestra z leco, fizolova, krepka grahova in jota z repo.
Default avatar
jaz zelo poenostavim:

- repa s pirejem
- zelje s pirejem
- ričet
- gosta zmiksana fižolovka z bleki
- kitajsko sladko zelje z bleki
- mineštrica z testeninami (vse kar imam v hladilniku: bučke, paradižnik, koruza, stročji fižol, korenje, koleraba, kumare, paprika..če je kaj nejestljivo pač dam na koncu ven ampak okus in minerale pa doda :)).

Sploh niso švoh tudi kremne juhice z testeninami in parmezanom npr hokaido, grahova pa tople kumare s pirejčkom, špinačna gosta pa tudi kremna polenta z mlekom (in maslom) lepo pogreje želodček.

Za mesni dodatek tistim, ki jedo včasih na koncu enolončnic narežem eko hrenovke na kolutke.
Default avatar
Skuham mešanico stročnic, dodam krompir, korenje, peteršilj.
Krompirjev golaž (brez mesa).
Ješprenj (ričet).
Kremne juhe iz pora ali špinače ali brokolija in krompirja, na koncu vsak doda malo kisle smetane po okusu.
Gobova juha.
Default avatar
Napiši najprej katere ti kuhaš da lahko dopolnimo

Naše najljubše

Ohrovtova s klobaso, ajdo in lečo

Boršč

Šči

Kitajska kisla in pekoča juha

Juha iz kimčija in svinjske potrebušine+vroč riž, da best po zimskem sprehodu

Piščančja ali telečja obara
Default avatar
napiši konkretno je napisal/a:
Aja pa še pašta fižol
Default avatar
tukaj je shranjenih kup receptov

Default avatar
Mislm kolk mi pa taki greste na jetra! Odpreš temo in izgineš! Folk ti pisari, ti pa ne odgovarjaš, ne komentiraš, nič ni od tebe! Pejt se solit!
Default avatar
vse kar se da je napisal/a:
Vse našteto, plus še kakšna (sladko zelje s svinjino, včasih kaj novega izumim, ko je treba pospraviti hladilnik)...
Tudi hladnejši meseci imajo svoj čar, pa še dobro hrano za povrh ;).
Default avatar
Kariji so tudi odlicni ...