Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Červar Poreč - kako je tam

Default avatar

kakoje tam

Kako je tam? Berem različna mnenja... kako je resnično tam?
- kakšne so plaže? ali je gužva?
- so sprehajalne poti?
- kako je urejeno?
- sicer vzdušje?
- prebivalci tam, ali so prijazni?

Menda je bilo tam včasih zelo mondeno mesto, kasneje pa so mesto zapustili, kaj pa sedaj?
Default avatar

nikakršno

Sem bila tam enkrat par dni v časih, ko naj bi to bilo še kao "mondeno" mesto in verjemi, nič od mondenega, en sam beton. Potem so, kakor sem brala, v času vojne tam naselili begunce in je vse skupaj ratalo en sam poden. Mi niti na misel ne bi prišlo, da bi šla tja. Niti zastonj ne.
Default avatar

umirjeno

Nam je v redu, brez prevelike galame, plaže so tudi urejene.
Default avatar

Temu kraju

Ne pravijo zaman Červobil. Je pa tako, da vsak kraj nekomu ustreza, pa naj si bo še tako velika greznica ali topšit monden. In obratno seveda.
Default avatar

če ne pravijo zaman

Temu kraju je napisal/a:
Zakaj, kaj pa pomeni Červobil?
Default avatar

Na kaj ti asocira

če ne pravijo zaman je napisal/a:
Červobil? Tistim, ki to pravijo na cernobil, prazno, vse zjebano, brez življenja, opustelo....čeprav tudi pravijo, da se stanje izboljšuje.
Default avatar

če ne pravijo zaman

Na kaj ti asocira je napisal/a:
Bili smo poleti in je bilo kar dovolj živahno. Pozimi pa so vsa taka apartmajska naselja opustela, na primer v Barbarigi ni nič drugače
Default avatar

Aaaaaa

Mondeno, LOL
Default avatar

meni je všeč

Meni je bilo všeč. Sprehajalnih poti ob morju je ogromno Vsake toliko kak tuš, da se oplakneš, če si se med sprehodom namočil v morju. Čisto je, koši za smeti stojijo ob vseh poteh. Gneča je na dveh urejenih plažah s kioski, wc ji, bifeji, restavracijami. Vmes so lepe plaže, kjer ni gneče.
Morje je čisto. Plavati je varno, saj so med gliserji in kopalci nasadi školjk in čolni ne vozijo ob obali.
V mestu je zvečer živahno, vendar po 10 uri ni več razgrajanja in hrupa. Stanovalci so v glavnem prijetni, prodajalci v trgovinah prijazni. Ponoči je zaradi gozda in oljčnih nasadov prijetno hladno in se da spat.
Čistilci z metlami so ves čas na delu. Večino tistega, kar so uničili in razbili begunci iz Vukovarja, so že popravili.
Je pa zadnja leta malo preveč obiska poleti, kajti težko je najti prosto parkirišče. Če pustiš avto malo narobe parkiran, ga takoj odpelje pajek, četudi nisi oviral nikogar.
Redarska služi služi kot obsedena. Prav preveč. Če je avto samo z enim kolesom na pločniku, ga odpeljejo. In potem imaš kar velik problem priti do avta, mastno plačati in ga odpeljati. Kajti vozijo jih precej kilometrov stran, avtobus je pa zelo redek gost v Červarju.
Default avatar

Popay

nazadnje sem bil kakšnih 10 let nazaj, pa so tiste fasade poslopij ob morju bile bolj črne kot bele, mogoče ga zato imenujejo černovil... Samo to, ko ti za vsako malenkost odpelje pajk avto, pa zgleda kot v nekih ameriških filmih groze, to naredijo kot, da si največji kriminalec, človek ne reče, naj dajo kazen, če je avto narobe parkiran ali nima parkirnega listka, da je plačal....., oni frajerji pa kar naložijo avto na kamion in zviz...., če ne doživiš ne moreš verjet, da to delajo za tako malenkost...
Default avatar

1raglja

Popay je napisal/a:
Ahh, popay vcas so slo tablicam rezali gume, ne sam po eno.

Drgac je men tam vsec edin tist ko se pripeljes po cest in z vrha klanca direkt dol do morja vidis. Torej, pridem, pogledam in grem naprej v porec.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar

Popay

1raglja je napisal/a:
jp, tud to je bilo včasih, rezanje gum.., sm to pa res, se spomnim, je dober pogled, ko se spuščaš dol do morja..., sm so takrat to pokvarile tiste črne fasade stavb ob morju, Glede na to, da so hrvati po celi Istri naredili rondoje in kar nekaj denarja vlagajo v ceste, apartmaje, gradnjo , so verjetno tud tiste fasade prepleskali, da bi bilo bivanje tam bolj prijetno... Poreč je pa itak zakon, hehe..
Default avatar

Ornel

Tudi nam je uredu v Červarju, imaš skoraj vse v tem naselju, ponoči je mirno, hotel so porušili in vsako leto naredijo kako novo izboljšavo. Baje je 70 % Slovencev v Červarju, če pa hočeš več dogajanja potem je Poreč stran 3 km.
Default avatar

Pa parkiraj kot človek

Popay je napisal/a:
Edino pravilno, isto bi bilo treba po Ljubljani.
Default avatar

Ljubljančan01

kakoje tam je napisal/a:
Mondeno mesto??? Hahahahaha... mondeno ravno tako kot Trbovlje.

Šalo na stran. 1x sem se ustavil, ko sem šel mimo in zdelo se mi je, kot da bi prišel v 80-eta. Pa še takrat je bilo lepše verjetno. Kraj je tako grd, da je že kar lep:)

Lep je Rovinj in Vrsar. Hvar in Dubrovnik. Ter še kakšen oddaljen otok. Ostalo je velika žalost na Hrvaškem.
Default avatar

ma kaj govoriš

Ljubljančan01 je napisal/a:

Pa prav lep urbanizem je.
Urejeno, lepo naselje v zelenem. Ti ne vidiš dobro.
Slika
Default avatar

Ljubljančan01

ma kaj govoriš je napisal/a:
Če ti je lepo betonizirano naselje - poudarjam GRDO betonizirano iz 80-ih, kjer živi v glavnem lowclass populacija (pa nič proti lowclassu, ampak temu primerno so urejeni vikendi), razpadajoč hotel v centru (bil par let nazaj, verjetno so ga sedaj že prenovili), plaža ob marini. Potem ja - izvoli v Červar. Da ne omenjam umazane vode (enaka kot v Sloveniji).

Če pa iščeš mestece, ki bi imelo meditaransko dušo - je pa to BIG FAIL. Saj pravim, vsakemu svoje. Jaz grem vsako leto za 3 tedne na Hvar in mi je to TO. Če je pa tebi Červar top - pa kdo sem jaz, da bi ti oporekal:))
Default avatar

MsOlivija

Ljubljančan01 je napisal/a:
Tole je žal kar res. Že 30let nazaj to ni bilo mondeno naselje, največ stanovanj je bilo sindikalnih od Slo firm, narejenih na low costs. Plaže od nekdaj zelo slabe in marina je preblizu. Par let nazaj sem šla s kolesom mimo in se ni nič spremenilo, le ljudi je bilo precej manj in to v glavni sezoni. Marina pa polna.

Brez občutka narejeno betonsko obmorsko naselje.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net