Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Spoznal sem družino od ljubice

Default avatar
sem srečno poročen, v razmeroma modernem zakonu, zaupanje med nama je zelo visoko, seks je ok, sva najboljša prijatelja.
star sem 40, imam veliko priložnosti za casual skok čez plot, in pred pol leta sem se res spustil prvič v strastno razmerje s prijateljico iz mladosti. ona je poročena, že od vsega začetka sva si rekla, da je družina na prvem mestu in da sva skupaj zato, ker določenih zadev doma ne doživiš in ker si v takšni zvezi lahko odprt na drugačen način kot s svojim partnerjem. vse je potekalo super, dokler ni ljubica po 6 mesecih predlagala, da pridem k njej domov na eno manjše družinsko slavje, da bi spoznal njeno družino. to se mi ni zdela dobra ideja, saj sem nekako želel, da najina zveza ostane v nekem paralelnem svetu, kjer se tisti trenutek pretvarjava, da nimava družin in se ravno zaradi tega imava lepo, pa čeprav pogosto pogovor tudi nanese na najine partnerske občasne težave, pri čemer si drug drugemu svetujeva. kakorkoliže. na koncu sem jo le obiskal na domu, seveda kot prijatelj, s katerim gre občasno na kašno malico v službenem času. načeloma je bilo ok, sproščeno smo se pogovarjali, tam je bil njen mož, hčerka, nekaj prijateljev.

ko pa sem prišel domov, pa mi je vse dol padlo do te veze. ne vem, zakaj, ampak ker me je sprejela v svoj družinski krog na vse skupaj sedaj gledam podobno kot na incest, saj so partnerke prijateljev nedotakljive. nikoli prej nisem niti za sekundo fantaziral o seksu z družinskimi prijateljicami. ka naj naredim? to sem ji tudi povedal in je nekako razumela, pa čeprav šokirana. dala sva si nekaj tednov za razmislek. zelo mi je hudo, ker sva se res vedno lepo imela, toda jaz več nimam trenutno nikakršne volje do nje. ne vem, morda se mi smili njen mož. kar naenkrat se mi zdi, da to ni prav. isto razmišljam, če bi mi recimo žena kdaj rekla, da me vara, bi me zagotovo zlomilo, če bi to bilo z družinskim prijateljem. z nekim neznancem občasno pa ne bi imel nič proti, seveda je pa veliko bolje, če o tem nič ne vem in ne sprašujem, tako kot ona nikoli ne sprašuje mene, in zato sva skupaj z ženo veliko bolj srečna. zaradi tega najin zakon imenujem moderen.

torej. vprašanje. želim si, da bi z ljubico ponovno čutil tisto, kar sem čutil, preden sem jo obiskal doma v njenem družinskem krogu. ni šlo zgolj za seks, saj sva se večino časa objemala in poljubljala. zelo veliko nežnosti je bilo in seveda tudi neka čustva, pri čemer sem mnenja, da najini družini nikakor nista bili ogroženi. kako se naj sedaj znebim občutka, da je to, kar počneva, sedaj, ko poznam njenega moža in sem bil sprejet v njem družinski krog, narobe??
Priponke

woman-meeting-his-parents_hbpxih.jpeg
(95.6 KiB)

Default avatar
ja si zasral, sedaj veš, da ne smeš več spoznavati družin od ljubic, ker to strastno mečkanje postavi v čisto drug kontekst.
Žensk je na svetu kot listja in trave, najdi si drugo, kjer boš spet imel iste občutke.
Default avatar
Zakaj je ljubica želela, da spoznaš njenega moža, otroke in ostalo sorodstvo? To je res nenavadna želja, razen če nima kake ideje po trojčku, poliamoriji ali kakega prikritega fetiša, da jo še posebej rajca, ker te mož pozna, pa ne ve, da se med vama nekaj dogaja oziroma da njiju oba rajca, da te poznata ...
In zakaj za božjo voljo si privolil v to??? Če si vedel, da nimaš takih fetišev.
Default avatar
neznani joža je napisal/a:
Podobno kot si se prepričal, da imata z ženo fajn moderen zakon in sta srečna...
Mislim, da preveč težko to zate ravno ne more bit..natvezi si še eno lažno pravljico in jo vsak večer intenzivno mantraj vsaj pol ure preden greš spat.
Jutri boš korak bližje v še bolj zlagani realnosti..oz srečni pravljici..

Eni ste res blazno skromni v tem življenju..
Default avatar
Mogoče zato ker je narobe? Nikoli nisem razumela zakaj moraš imeti in ženo in ljubico.... Oz moža in ljubčka..... Če ti v zakonu ni v redu, lepo, nisi zadovoljen, se nimata več rada.... greš pač narazen. Zakaj ne moreš to narediti na dostojen način da v čimmanjši obliki nekoga prizadaneš? Zakaj je potrebno varanje, skrivanje,....? Pojdi narazen in ne prizadevni človeka, ki si ga nekoč ljubil tako močno, da si se z njim celo poročil! Vse dobro vam želim v življenju.
Default avatar
joža, ti ga pa pihneš...sem pričakoval, da ti bo mož ljubice predlagal trojčka, to bi pravljico še dodatno začinilo...
Default avatar
Spostovani,

Tole
Bolj kot kakrsna koli pravljica deluje kot socialni eksperiment. Avtor izhodiscnega zapisa s skandalozonostjo in bizarnostjo izzove komentarje in se potem sladi od zapisih drugih forumasev, ki razkrivajo svoje zgodbe, se smesijo in nevede nastopajo v igrah drugih.

Dragi moji, ce se cuti kot pravljica, ce se slisi kot pravljica, ce zgleda kot pravljica potem
Zelo verjetno pravljica tudi je.
Si zelite biti Alice?

Lepo nedeljo vsem
MirjanaFrankovic
PhDc. Mirjana Frankovič, spec. dipl. oec.
Transakcijski analitik - psihoterapevtka
[email protected], www.mirjana.si
Pogovor pomaga.
040 520 257
Default avatar
Jaz pa verjamem tvoji zgodbi ker poznam dva takšna primera kjer so ljudje sposobni mešati ljubimce in družino . In ta tvoja ljubica je ena izmed tistih ki je sposobna to brez slabe vesti mešati. Eden od teh dveh primerov se ni dobro zaključil. Drugi še traja. Ampak problem je..da potem nista več ljubimca ampak navadna prevaranta...to ti pa vzbuja slabo vest. Ker ni nekaj več samo tvojega in skritega. In ja..prav imaš da slaba vest prevladuje in umakni se iz tega ven. Ker drugače te bo vlekla ta tvoja ljubica še dalje in se boš ujel v nekaj iz česar izstopiti kar tako ne boš mogel ven. Nekaj kar bo veliko slabše če se izve kot pa občasni skoki čez plot.
Default avatar
hvala vsem, vsako mnenje mi veliko pomeni, ker dejansko sem v tem ostal popolnoma sam. od dogodka je sedaj minilo že več kot mesec dni in vedno bolj mi je jasno, da je to del moje preteklosti. ni mi žal, spoznal sem nov del samega sebe in pri tem, verjeli ali ne, postal boljši človek. z vsakim dnem je okus manj grenak in slej ko prej se bom spominjal zgolj sladkosti. bilo je lepo, dokler je trajalo, vendar to nisem bil jaz. če bom še kdaj imel ljubico, jo bom čuval le zase in tega ne bom z nikomer delil.
Default avatar
Te ne obožujem, da nebos mislil. Ampak se zdaj ne razumem zakaj nekateri moški enostavno ne odkorakate iz zakona in zaživite sami pa lahko imate kogarkoli. Pač v tem primeru se mi smili tvoja žena, sam si rekel, da nič ne bi imel proti če bi ona imela vmes kakšna občasna srečanja. Ne moreš vedet kako bi se počutil, če bi dejansko prišlo do te situacije. Vem, da je težko pustit nekoga s katerim si poročen nevem kako dolgo, ampak ni pošteno do tvoje žene. Vem, da boš kljub temu naredil po svoje. Ampak moje mnenje je, da se naprej posvetiš svoji ženi ali pa odkorakas iz zakonske zveze. Vem, da je težko ampak verjetno se boš tud sam boljše počutil, ko boš šel stran od nečesa do česar ti ni več. Želim ti vse najboljše :)
Default avatar
Takim kot tebi ni namnjeno nic drugega kot to da ostanes sam....tako da ne se sekiraj za ljubico...cez nekaj let niti žene ne boš imel kaj sele ljubico...
Default avatar
Oba sta se sputila v izvenzakonski odnos in pri tem izdala zaupanje svojega partnerja. Ce hoces odprto razmerje, se morata z zeno strinjati oba. Kar pocnes ti, je varanje in je narobe in pika. To, da si zacel o moralnih implikacijah svojih dejanj razmisljati sele, ko si uspel zacutiti kancek empatije do njenega moza, je pa precej zaskrbljujoce.
Default avatar
neznani joža je napisal/a:
Pretvarjanje ti je do sedaj šlo odlično od rok, sem prepričan, da se zmoreš pretvarjati tudi, da se to družinsko srečanje ni zgodilo. Malo povadi, bo že. :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
O ******,zarad tujca je odnehu varat.
Zarad zene pa ne. Fuj in mrs

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus