Starševski čvek

Ženske, se oblačite svojim letom primerno?

Default avatar
Ali z leti kaj menjate slog oblačenja? Ali se recimo pri 50-ih še vedno oblačite, kot bi bile stare 30?
Jaz sem na pragu 40. leta. Kaj se vam npr. ne zdi (več) primerno za žensko mojih let? kateri kos oblačila/obutve?
Ena moja sodelavka je 57 in nosi prekratka krila - to me recimo moti. Pa vas?
Ali sedaj pač živimo v času, ko si lahko vsak privošči vse?
Priponke

ramona-at-the-beginning-.jpg
(105.64 KiB)

Default avatar
Sem 45 , pa se oblačim skoraj kot pri 20. Kavbojke, all starke, leder jakna. Mini kril nisem nosila nikoli.
Default avatar
Hm, se ne morem spomniti ničesar, kar bi vrgla iz garderobe zaradi let.
Sem pa precej dodala :)
Default avatar
ženskica je napisal/a:
Tepček... napiše se, svojim kilam primerno.
Default avatar
Če primerjam s hčerko študentko, ne nosim kratkih onesiejev (pajacev), čipkastih kratkih hlač, čisto kratkih kavbojskih hlač, kakšne majice čudnih razvlečenih krojev, minikrilc ali pretirano svetlečih oblačil (rahlo svetleča pa že). Ampak tega tudi v mladosti nisem nikoli nosila.
Nosim pa po mnenju krepostnih mon zrelih let za svoja leta neprimerne raztrgane kavbojke, superge, martenske, šarasta oblačila, vse barve, tudi kaj odštekanega. Rada kupujem po spletu, da imam malo drugačna oblačila, kot jih prodajajo pri nas (no, razen martensk). Aja, redko imam torbico, v glavnem nahrbtnike večje in manjše, tudi na krilo ali obleko.
Default avatar
Vedno sem bila rada elegatna, zdaj imam primerna leta za to.
Default avatar
Nikoli se nisem oblačila nekaj ekstremno. Ampak recmo, spodobno in navadno. Torej nobenih pretirano kratkih kril, nobenih majc s preglobokimi dekolteji, nisem imela nekih fensi oblačil. Tako sem se pri 20 in se še sedaj pri skoraj 40 najbolje počutim v kavbojkah in navadnih ali malo bolj lepih majcah, srajcah, pulijih. Tako imam še vedno ene iste cote kot pred 20 leti. Na srečo tudi postavo :) Mogoče sem edino čevlje v toliko zamenjala, da ne letam okoli samo v allstarkah (čeprav še vedno), ampak imam tudi kake lepe črne gležnarje. Pa kake lepše hlače za v službo, če je res treba.
Je pa ogromo neprimernega oblačenja, predvsem v smeri nekih cenenih, sluzastih oblačil. Prekratka krila, tesne neprimerne pajkice čez rit, čudni čevlji z nekimi čudnimi petami in raznoraznimi štrikci, ki štrlijo od vsepovsod, čudne umetne jakne s tisočimi nekimi kovinskimi priveski, še bolj čudne in neestetske torbice, pretesne majice, ki skupaj z umetnimi nohti in pofarbanimi lasmi delujejo le ceneno. Ampak vsak po svoje.

Skratka, jaz mislim, da se oblačim precej normalno in spodobno :) res pa je, da za nekatere verjetno skratno dolgočasno in neopazno :) ampak še enkrat, vsak zase najbolje ve.
Default avatar
Moško mnenje - tudi starejše ženske lahko nosijo "mlajše" kroje in designe - če jim zadeva pristoji in jo znajo nositi.
To pa ne pomeni - da da ženska z 20 kg preveč nase mini krilce ali pajkice in potem zgleda kot krava s sedlom. No... to itak velja za vsa življenska obdobja.

Hočem povedati, da ni potrebno, da npr. ženska s srebrnimi lasmi hodi okrog samo v črnih krilih do tal.
Default avatar
ženskica je napisal/a:
Ja, pri 58 letih se oblačim drugače kot recimo pri 25. Ker takrat so se nosila dolga krila, ohlapni/široki zgornji deli, suknjiči s podloženimi rameni, široke hlače in še kaj, kar se danes ne nosi. Danes nosim krila tik nad koleni pa bolj oprijete bluze/majice, za kakšno bolj neformalno priložnost tudi slim hlače ali kavbojke. Imam pa še sedaj zelo podobno postavo kot v mladih letih, v vseh letih sem pridelala par kg in malček trebuščka. In to zadnje, postava in kilogrami, je, vsaj po mojem mnenju, pri izbiri garderobe bolj pomembno kot pa rojstna letnica.
Default avatar
Stara sem 23 in mi pravijo da se oblačim kot 30+ letnica.
Všeč mi je namreč stil, ki ga ima od ta bolj znanih npr Kate Middleton. Tak bolj eleganten in rahlo konzervativen
Default avatar
Niti ne je napisal/a:
Meni se njen stil zdi bolj 60 plus in upam, da se ne bom nikoli tako oblačila. Ampak mi res ni niti malo všeč.
Default avatar
Evo še eno moško mnenje... Rok je dobr napisal. Moja je stara malo preko 30, mati dveh otrok. Postava zelo lepa, ni previsoka, zato ji pašejo štiklci.
Ko sva še hodila, se je oblačila zelo športo, pravzaprav sploh ne vem, če sem jo jaz kdaj videl kakorkoli drugačo kot v kavbojkah (različnih z bleščicami, malo natrganih...) majčkah in čevljih na super varjanto... allstarkah... Mogoče kdaj pa kdaj pozimi si je dala gor debele črne žabe, škornje do kolen in kakšno oblekico z dolgimi rokavi bolj debelo... Pa plašček volnen. Evo edino to mi pade na pamet zdej...
Potem je pa postopoma spremenila slog (res neopazno)in ne ne vem če so zdaj v omari sploh še kakšne kavbojke. Mislim, da jih nima. Hočem povedati, da kupi oblačila, ki jih krasno skombinira, ampak kavbojk in allstark ni veš. To zdaj nosijo najini otroci, ne več ona. Ja, znašla so se krila do kolen, znašle so se vse vrste raznoraznih žab, ogromno je petk, bluze, lepši puloverji... Nakta je bistveno manj. Spomnim se, da ko sva začela hodit so bili strašno popularni srebrni prstani po vseh prstih. Danes nosi zaročni in poročni prstan, belo uro s cirkočki ki paše povsod in uhani majhni biserčki. Ne več če sploh ima kakšen kič okrog vratu. Redko.
Oblačila so standard ko gre ven, ali žamet oprijete hlače, ali poleti barvne hlače do gležnjev, petke in več ali manj bluzica. Pozimi večinoma fura oblekce in žabe to je to. Ja, meni je taka všeč. Nikamor mi ne izgleda, da ženska vsak dan fura kavbojke in stegnjeno mikico. To je za mularijo do 25, kasneje so vloge v življenju bolj resne in prav je, da so tudi oblačila temu primerna. Konec koncev imava tudi hčerko, ki mora videt, da se je treba ob resnih priložnostih in na položajih primerno oblečt. Kam pa bi izgledalo, da bi pritekla v iz službe v trenerki. Ne.
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar
Mlade postavne punce večina nosijo hlače. Ozka krila nad koleni nosijo stare babe.
Default avatar
prostak je napisal/a:
A veš, kako pravijo?
Mini krilo, vroče hlačke, nosijo vse dobre mačke! 😋
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
To sem jaz nosila od dvajsetega do ene petintridesetega, sem oboževala dolga krila in obleke. Zdaj kril sploh ne nosim več, občasno poleti kako obleko, sicer sem v hlačah.
Default avatar
Da. Ne nosim minic,dekoltejev,kavbojk, prekratkih bluz majic, majic,bluz s prevec odprtim hrbtom,usnjenih hlac in kril (samo usnjeno jakno ali plasc) prevec blescecih stvari s tisoc in eno blescico
Ne nosim vec kot 5 cm petk,sploh ne zelo visokih, tankih ali tistih v stilu striptizet. Ne nosim skornjev nad koleni z raznimi nacickanimi ketnami itd... Ne nosim (nakit) kica ampak samo zlato.
Default avatar
Stara 51 let . Na delovnem mestu sem oblečena bolj klasično, v boljših hlačah, majčki, suknjiču in lepih zaprtih čevljih. Drugače v kavbojkah, majčki in bolj športni obutvi.
Sovražim naborke, bleščice, živalske vzorce, preozka in prekratka oblačila. Menim, da se ženske pri 50-tih ne bi smele oblačiti v zgoraj našteto.
Jasno se vsak obleče kot želi in nikomur ne bom solila pamet, ampak ne izpade pa vse očem prijetno.
Recimo mlada dekleta z ritmi kot vogal od banke, sprešana v skinny kavbojke, auč.
Ali starejše ženske z grbastimi nogami v mini krilih z živalskimi vzorci - skrajno prostaško.
Ni vse za vse, čeprav mnogi verjamejo v to.
Default avatar
Jaz pri 45 sem ze 30 let na istem stilu. Krila, najlonke, usnjene jaknce, pajkice....
Default avatar
Tudi meni je bil slog Kate Middleton zelo všeč, obleke do kolen, plašč v stilu oblek (ko bi se jih dalo dobit tudi pri nas...). Elegantno, uglajeno, ženstveno, samo za malenkost seksi. A že kakšni dve leti je zavila v smer, ki mi ni več všeč. Široke hlače namesto oprijetih, obleke do gležnjev.... Sedaj ima res stil 60 letnice.
Default avatar
Blesav naslov... zakaj letom primerno? Po čigavih standardih? Saj nismo v srednjem veku, vsak naj se oblači tako kot se sam želi, počuti dobro. Isti primer so dolgi lasje, ki naj bi bili rezervirani samo za mladostnice. Samo 1x se živi...