Starševski čvek

Je to sigurno da so vzeli dodatek za delovno aktivnost

Default avatar
So ga vzeli, sprašujem sicer, informacije so pa različne.

Hvala za odgovor
Default avatar
Ve kdo?
Default avatar
mislim da je bil potrjen.

Torej, dokler ne dobim dela za več kot minimalc se sploh ne skapam več iz socialne.

Kako naj delam spet za minimalca doma pa dva osnovnošolca. Nič več!
Ne vem kako so hoteli s tem ukrepom dvigniti zaposlenost??????

Dodatek niso prejemali tisti ki niso nič delali, ampak tisti ki s plačo niso dosegali cenzusa revšine in pa tisti, ki so v vmesnem času iskanja zaposlitve delali kot prostovoljci
Default avatar
Janezu in Šaracu je bila prioriteta, da to vzameta najnižjemu sloju ljudstva, ki so velik bolj pri dnu, kot vsi preskrbljeni upokojenci.


Delalo se je veliko, ljudje starejši, invalidi, tudi nekaj mladih, ki so delali veliko število ur za približno 100 eur. To je vsem veliko ponenilo za lažje preživetje in ta smrduha greta vzet to.

leta 2012 jih je blo na borzi 120.000, zdaj pa jih je okol 85.000 in kot da je ta dodatek vplival na zaposlitev, vdrita se v zemljo oblastnika.
Default avatar
mislim da je potrjen je napisal/a:
A do sedaj pa nisi bila na socialki?
Sicer je pa res, jaz bi uvedla javna dela. O tem je bilo tudi govora. Tam ti bo šlo vsaj v penzijo. Tele NGO so pa eno leglo, poznanstva in roka roko umije, marsikdo se je šlepal na ta način, pa ni oddelal niti ene same ure, samo kasiral je.
Default avatar
Janezu in Šaracu


Kateremu Janezu? Drnovšek je že dolgo pri hudiču.


Šarec pa se gre Superhika.
Default avatar
Ccccetrea je napisal/a:
Zakaj se oglašaš, če ne razumeš nič. Kar pišeš je nerazumno, tudi ne poznaš javnih del, kaj to pomeni in kaj birokratsko potegne za sabo.
V Večeru je objavljeno kdo je krivec oz sta krivca za odvzem tega dodatka starejšim in invalidom, težko zaposljivim in vsem ostalim, ki težko pridejo do dela in si vmes iščejo zaposlitev, predvsem pa, vsi našteti so nižje, kot je določen prag revščine.

... Prvi večji podvig je dosegel, le na kom, po vezah jim pa tam visi zlahta, vleče pa samo en 400 takšnih dodatkov na mesec. . 400 ljudi bi pa imelo to za preživetje, kar pobere en fikus, vendar neveden ter bolano foušliv slovenski folk to seveda podpira. Toliko dodatka pobereta tudi samo dva begunca.

Veličastni si zaposluje ljubico, ki mu dela akrobacije od firme do firme in ko bo usekal še po kakem hrbtu, vam bo jasno, da imam prav.
Default avatar
Serpetinek s kladivom si jih veliko, se ti bo vrnilo, kmalu.
Default avatar
Edia je napisal/a:
ga je nekdo sploh dal za aktivno nedelo
Default avatar
da vas lenuhov pa delomrznežev ne bo več podpiral in bo glasoval za to da vam vse to vzamejo delat vas bo nagnal in tako je tudi prav. mladi, zdravi, leži na socialni pa nč ne dela lenuh malomarni, delat javna dela, starčkom riti brisat v domove pa plenice menjat gamad delomrzniška
Default avatar
Ja, ta dodatek se je na veliko zlorabljal.
Default avatar
Mene ti dodatki nič ne skrbijo. Hvala Serpentinšku, da mi omogoča tako bogate socialne transferje, da se mi ne splača v službo hodit. Jaz že vem, zakaj komuniste vsakič volim - volim v skladu s svojimi interesi. Dokler se mastim na socialni, mi dol visi za korupcijo. Denarja je dovolj na svetu za vse. Itak so to samo neki papirji in elektronske številke brez kritja. Nobenega nič ne košta.
Default avatar
Seveda je napisal/a:
Pa kaj zavajaš. Niso delali veliko število ur za 100eur ampak malo število ur za 500 eur.

Saj ti socialci - prostovoljci niso dobivali samo 100 eur ampak 500. Pa tudi, na pogodbi so že imeli delavno obveznost za 60 ur, koliko so pa od tega res naredili, pa koliko so bili koristni je pa druga pesem.

Kolegica je pred leti tudi imela na pogodbi 60 ur - da ji je pripadal dodatek na delovno aktivnost, zmenili so se pa za 2 uri tedensko, pa še to ni oddelala vsak teden, je večkrat odpadlo, večkrat pa ona ni mogla prit. In kaj je delala? Malo so (jih je bilo več) risali in ustvarjali z parimi otroci (v glavnem albanci), - kot da nezaposlene babe ne morejo popoldan same čuvat svojih otrok. In je za to dobila socialno pomoč + dodatek, danes bi to prišlo 500 eur.
Kar je močno preveč, v primerjavi s tistim, ki dela vsak dan 8 ur za minimalca.

Čisto prav, da se je to ukinilo. Se je preveč zlorabljalo.

Kdor je voljan delat naj se zaposli redno, za polni delovni čas (podjetja take iščejo) s polno plačo in zavarovanjem, kdor pa rabi usluge, naj jih pa pošteno plača.
Default avatar
kaj si pa fu kala je napisal/a:
Najprej si pošlihtaj v svoji glavi!
mož mi je umrl za rakom
Default avatar
mislim da je potrjen je napisal/a:
2 otroka imata očeta, če ne obstoja preživninski sklad. Otroški dodatek, brezplačna malica, brezplačno kosilo, brezplačna šola v naravi, brezplačno.... enkratna pomoč, hrana pri Karitasu ali RK, Botrstvo, ..... sosedska pomoč.....
Za začetek pa poiskati drugačno službo, namesto visenja na spletu nalepiti v vasi/ bloku/ mestu obvestila kaj ponujaš /čiščenje/ spremstva...
Nehite socialci!
Default avatar
mislim da je potrjen je napisal/a:
Če je res kar pišeš, potem otroka po očetu prejemata pokojnino! Pa vse kar je še poleg. Torej pridete 3 na približno 1500, kar je sicer zaskrbljujoče, ampak še vedno dobiš subvencijo najemnine, pokojnino po pokojnem možu, otroški dodatek, brezplačno malico in kosilo, brezplačne učbenike in šolo v naravi, brezplačno... ni da ni! Dovolj!
Default avatar
Poznam mladino, ki je imela tole točno naštudirano. Zakaj v službo, če pa lahko vlečeš socialo in tale dodatek, delaš pa praktično nič, ker je bilo samo sebi namen. To je bil socialni korektiv v določenem obdobju, sicer pa v svetu popolna anomalija. In potuha tistim, ki se jim ni ljubilo delat. Se zavedam, da je ob tem izpadel marsikdo, ki je dodatek krvavo rabil, ampak v današnjem obdobju debelih krav zanj ni zanj nobenega opravičila.
Default avatar
dfipg je napisal/a:
Kreteni vi veste, namesto da bi si prizadevali za višjo minimalno plačo, se še vi spravljate na najnižje, folk nor slovenski. Marsikomu je 100 eur pomenilo preživet mesec, ker ostalo je moral dat za najem in položnice. Tist, ki pa imajo to urejeno ga pa ne bi smeli dobivati, to pa res ne in ni blo nobenega reda. Nisi znali to urediti na nivoju države in so vse zmetal v en koš in zato vsi ostali ob njega, kar ni prav.

Ne bi ga smel vzet starejšim nad 55 let in pa invalidom. To je umor, kar je naredil ta lesarski za mnoge, ki težko shajajo, so ostali ob službo in se nahajajo v težjih situacijah in težjih življenjskih razmerah.

Prekleta fousija slovenska in nevedna raja, ki bruha se najbolj po sebi.
Default avatar
Veš da je napisal/a:
Sama sebi kontriraš. Ja, prizadevat si je treba za VIŠJE PLAČE, ne višjo minimalno plačo, ne za tole miloščino.
Default avatar
dfipg je napisal/a:
Raje si preberi napisano in trikrat premisli, preden napišeš samo en stavk, razumeš trikrat, tako morate naredit tudi vsi ostali.