Prehrana in kulinarika

Zakaj nekateri moški ne znate ali nočete kuhati?

Default avatar
To me res zanima. Zakaj je moški lahko brez osnov kuhanja vseeno pohvaljen v družbi važno da dovolj zasluži v službi, sigurno ga ne bodo tako grajali kot žensko, ki ne zna ali noče kuhati. Zdi se mi, da glede tega smo še vedno v srednjem veku. Seveda veliko mladih moških danes zna vsaj nekaj osnov kuhanja, kar je pohvalno, eni še boljše kuhajo kot ženske. Zanima me tisti procent moških, ki so še vedno nedorasli otroki, ki si iščejo nadomestno mamo v vezi ali zakonu, ki bo servis za kuhanje, pranje, druga gospodinjska opravila pa seks. Meni se zdi pravilno, da si v vezi znata obadva nekaj skuhati, ne pa samo da eden ali ena kuha, drugi pa to izkorišča. Ženske moramo pa kar vse obvladati od kuhe in peke, imeti kariero, skrbeti za otroke pa biti še fajne v postelji? Moški se pa lahko kar prisesajo na žensko, važno da dovolj zaslužijo, kuhati jim pa ni treba.
Default avatar
Jaz osebno rad kuham. Brez problema. Se mi pa ne da prati posode. Res nee :-/
Tako,da jaaa. Rade volje ti kaj skuham,samo ti posodo operi ;-)
Default avatar
Mladi moški so kar priročni v kuhinji, lotijo se vsega. Ni jim problem kaj skuhati ali speči kakšno meso. Stara generacija pa so resnično zelo razvajeni. Ne sicer vsi, ampak nekateri si niso sposobni niti skuhati kave in speči jajca na oko. Morda pa imajo druge vrline in so pridni za "prava" moška dela: zidanje, košnja trava, obdelava zemlje, pripravo drv.
Velika razlika je tudi, kje kdo živi. Moški, ki živijo v stanovanju, se laže poprimejo gospodinjskih del, saj jim bi bilo drugače dolgčas. Če pa je doma kmetija, delavnica, gozd, je pa popolnoma nekaj drugega.