Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

SLO nacionalna jed.

Default avatar

česmopritem

burek pomeni po turško "nekaj zviti", burek je odlična jed, ki je nastala pri Muslimanih. Danes ga jedo že povsod. Originalni burek je testo z mesom ( Muslimani jedo z govejim mesom) ali pa s sirom.
Banda di Lupi je napisal/a:
Default avatar

Je rekla wikipedija

ne serjite no je napisal/a:
dunajski zrezek je pohana svinjina, to jedo po celem svetu!!!!!!!!!1
Habsburški pankrt je napisal/a:
Dunajski zrezek (nemško Wiener Schnitzel) je ena najbolj znanih jedi dunajske kuhinje. To je tanek telečji zrezek, paniran in ocvrt v maščobi.
Default avatar

Banda di Lupi

česmopritem je napisal/a:
burek pomeni po turško "nekaj zviti", burek je odlična jed, ki je nastala pri Muslimanih. Danes ga jedo že povsod. Originalni burek je testo z mesom ( Muslimani jedo z govejim mesom) ali pa s sirom.
Banda di Lupi je napisal/a:
Slika

Nego sirnica :))
No. 1 Douché
Default avatar

jebote

v tvoji glavi je nemir
Banda di Lupi je napisal/a:
česmopritem je napisal/a:
burek pomeni po turško "nekaj zviti", burek je odlična jed, ki je nastala pri Muslimanih. Danes ga jedo že povsod. Originalni burek je testo z mesom ( Muslimani jedo z govejim mesom) ali pa s sirom.
Slika

Nego sirnica :))
Default avatar

čak čak da se od betonelija

sosed oglasi........... in k szi šajtrgo pomidore pa kumarce vozi.......pol pa misli da zna kuhat..........
Default avatar

Nimamo veliko svojega

Nad krvavicami tujci niso navdušeni, imajo jih sami tako Angleži, kot Nemci.
Potico imajo enako, le pod drugim imenom.
Tenstan krompir, kruhovem cmoke in štrudel imajo Nemci prav tako. Servirajo ga z vanili omako in izpade še boljši.
Od masovnka ne bo nihče padel dol, tudi jaz nisem.
Kar nam ostane, kot naša posebnost so gibanica, sirovi in ajdovi štruklji, potratna potica, idrijski žlikrofi, kranjske klobase, rajželc, primorska jota.
Default avatar

Sl9vensk8 jezik najstarejši na svetu

ne serjite no je napisal/a:
dunajski zrezek je pohana svinjina, to jedo po celem svetu!!!!!!!!!1
Habsburški pankrt je napisal/a:


Ijj sploh ni Slovenc, je podtaknjen v politiko, da maže oči takim, ki ne vidijo trojanskega konja. Stara in preverjena taktika. Sicer ne verjamem, da resno misliš, da le spinaš.
Dunajski zrezek je slovenski, kot je njega dni bil sam Dunaj. Do okupacije habsburške mafije.
Slovenski jezik je najstarejši na svetu. Kar pove vse.
Že samo to, kje vse so živeli naši predniki.
Glej Mila Deacon, globalwends.com
Default avatar

to se težke kmečke jedi

narodna kuhinja je nastala v kmetih ( žganci, ocvirki, zelje )
jedec13 je napisal/a:
Me zanima katera jed je slovenski ponos. Sem spraševal prijatelje, če vedo a so rekli, da ni nobene take jedi. Kaj pravite vi?????
Default avatar

Agatha

to se težke kmečke jedi je napisal/a:
narodna kuhinja je nastala v kmetih ( žganci, ocvirki, zelje )
jedec13 je napisal/a:
Me zanima katera jed je slovenski ponos. Sem spraševal prijatelje, če vedo a so rekli, da ni nobene take jedi. Kaj pravite vi?????

Mi smo včasih za večerjo večkrat jedli kislo mleko in v oblicah krompir. Ali pa kislo mleko in žgance. Podmet tudi. Ata je zjutraj včasih jedel špehovnik, preden je šel v "gošo".
Default avatar

Agatha

Agatha je napisal/a:
to se težke kmečke jedi je napisal/a:
narodna kuhinja je nastala v kmetih ( žganci, ocvirki, zelje )


Mi smo včasih za večerjo večkrat jedli kislo mleko in v oblicah krompir. Ali pa kislo mleko in žgance. Podmet tudi. Ata je zjutraj včasih jedel špehovnik, preden je šel v "gošo".
Default avatar

Agatha

Mi smo včasih za večerjo večkrat jedli kislo mleko in v oblicah krompir. Ali pa kislo mleko in žgance. Podmet tudi. Ata je zjutraj včasih jedel špehovnik, preden je šel v "gošo".

P,S.: se opravičujem, nekaj sem ga srala pri citiranju zgoraj ...

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood