Prehrana in kulinarika

SLO nacionalna jed.

Default avatar
burek pomeni po turško "nekaj zviti", burek je odlična jed, ki je nastala pri Muslimanih. Danes ga jedo že povsod. Originalni burek je testo z mesom ( Muslimani jedo z govejim mesom) ali pa s sirom.
Banda di Lupi je napisal/a:
Default avatar
ne serjite no je napisal/a:
Default avatar
česmopritem je napisal/a:
Slika

Nego sirnica :))
Si vis pacem, para bellum.
Default avatar
v tvoji glavi je nemir
Banda di Lupi je napisal/a:
Default avatar
sosed oglasi........... in k szi šajtrgo pomidore pa kumarce vozi.......pol pa misli da zna kuhat..........
Default avatar
Nad krvavicami tujci niso navdušeni, imajo jih sami tako Angleži, kot Nemci.
Potico imajo enako, le pod drugim imenom.
Tenstan krompir, kruhovem cmoke in štrudel imajo Nemci prav tako. Servirajo ga z vanili omako in izpade še boljši.
Od masovnka ne bo nihče padel dol, tudi jaz nisem.
Kar nam ostane, kot naša posebnost so gibanica, sirovi in ajdovi štruklji, potratna potica, idrijski žlikrofi, kranjske klobase, rajželc, primorska jota.
Default avatar
ne serjite no je napisal/a:
Slovenski jezik je najstarejši na svetu. Kar pove vse.
Že samo to, kje vse so živeli naši predniki.
Glej Mila Deacon, globalwends.com
Default avatar
narodna kuhinja je nastala v kmetih ( žganci, ocvirki, zelje )
jedec13 je napisal/a:
Default avatar
to se težke kmečke jedi je napisal/a:
Default avatar
Agatha je napisal/a:
Default avatar
Mi smo včasih za večerjo večkrat jedli kislo mleko in v oblicah krompir. Ali pa kislo mleko in žgance. Podmet tudi. Ata je zjutraj včasih jedel špehovnik, preden je šel v "gošo".

P,S.: se opravičujem, nekaj sem ga srala pri citiranju zgoraj ...