Starševski čvek

Krisova družina bo morala plačati davek

Default avatar
Od zbranih 3,8 miljona evrov bo morala Krisova driužina plačati državi davek 1, 9 milj.evrov ker Palčica pomagalčica ni humanitarna organizacija???!!!!#
Default avatar
Js sm tudi zadnjič plačal za zdravniške usluge, seveda z denarjem ki mi je ostal potem, ko sem že prej plačal davek,

Zakaj bi bilo za nekatere drugače?
Default avatar
Krisova družina je napisal/a:
Že takoj smo nekateri ki se nam malo sanja o tem, opozarjali,da društvo nima vseh atributov, ki bi bili nujni za registracijo društva, ki deluje v javnem interesu. Če samo kot dejavnost to napišeš še nič ne pomeni. Saj nismo čisti divji zahod, kjer lahko dela vsak kar hoče. Učiteljice niso nerazgledane trape, ki tega ne bi vedele. Nekateri smo tudi opozarjali na nepravilnosti pri registraciji društva, ampak evforija naroda je bila tako velika, da nobena pametna beseda ni pomagala. Ne moreš ne ne smeš zbirati samo za enega, društva so namenjena vsem in ne moreš omejiti delovanja samo na enega človeka. To pač ne gre. Ampak... vsevedni narod, ki ni v življenju prebral več kot trač cajtenge.
Drugače pa, zakaj mislite, da RK, ZPM, Karitas ne delajo tako, kot tele dve učiteljici- greš pa zbiraš. KUL!
Default avatar
Samo Slovenija ima tako neživljenjske predpise!
Default avatar
Slovenistttan spet je napisal/a:
Res? Misliš, da je res kar praviš? Preveri zakonodajo, ki je v tujini za take primere bistveno bolj stroga. Tam dve učiteljici ne bi mogli ustanoviti kao humanitarnega društva. Zato so tam različne dobrodelne organizacije z dolgo tradicijo, ne pa dve ki zbirata zamaške in otroka pošljeta nazaj v Ukrajino gledat ata. Berite in čudite!
Default avatar
Da NISMO zbrali dovolj denarja? Poslanci, upam, da imate polne želodčke, ko ste se nažrli v menzi parlamenta na račun ubogega otroka in naivnih državljanov, ki mu želijo pomagati, ter napolnjene tanke vaših dragih avtomobilov, kupljenih z denarjem, ki so ga ljudje pripravljeni prispevati pomoči potrebnim. Sodrga.
Default avatar
no go je napisal/a:
Pa smo spet pri birokraciji! Gre za to, da zdravstvena zavarovalnica ne plača stroškov zdravljenja, zato smo denar zbirali vsi Slovenci. Država bi morala omogočiti način, kako naj pomagamo takim otrokom, če jim že ona kljub plačevanju vseh davkov, ne pomaga! Namesto tega pa zaj*** z birokracijo! Po drugi strani pa dokapitalizira razne banke, tajkunom odpisuje dolgove, tu, kjer gre za zdravje otroka, pa ovira celo prostovoljno nabirko!
Default avatar
Društvo, ki ima status humanitarnega društva in je kot humanitarno društvo REGISTRIRANO, od zbranih prispevkov NE PLAČA davka.
Torej palčice pomagalčice niso bile registrirane in bodo zdaj morale plačati davek.

Društva, ki so registrirana kot humanitarna (Karitas, Rdeči križ, Rotary, Lions in drugi), pa ne plačajo nobenega davka državi, kadar zbirajo prispevke.

No nekaterim ej bilo to že na začetku jasno, ampak drugi pa pač nasedate. Palčice pomagalčice bi morale prositi za pomoč eno drugo društvo, ki je ŽE registrirano kot humanitarno. Ampak namesto, da bi poslušali razumne, ste nas še napadali, kako brezsrčni smo, ker smo vas opozorili.
Default avatar
To je bil namen države. Falcon pač stane.
Default avatar
travcozakravco je napisal/a:
Ma nehaj že s to bedasto birokracijo! Eni imate čas študirati raznorazne obvoze, drugi pač ne! Dokler država ne bo postala bolj človeška, bodo dobro živeli samo tisti, ki znajo hvatati krivine, poštene ljudi z dobrimi nameni bodo pa še naprej zatirali!
Default avatar
Slovenistttan spet je napisal/a:
Dragi zagovorniki, gre za zdravje SAMO ENEGA otroka! In ne otrok ! Bo šlo razumevanje razlike. Še vedno smo pravna država in to bi morali učiteljici vedeti. Saj nista od včeraj. Mogoče pa sta imeli osebne koristi, saj ni treba da so samo materialne?
Default avatar
Sem vedela, da se bo to zgodilo. Pa saj se norca delajo res iz vseh ljudi. A sedaj so se spomnili, da niso hu. org. Hahahsa kaksen nateg res, pa res ste ovce vdi ki ste darovali...kako so vas nategnili in prav vam je bedaki trapasti . Zdaj pa hitro spet nakazovat denar, pa cetudi bodi trpeli vasi otroci, vse za Krisa, tudi lastno prezivetje.
Default avatar
no go je napisal/a:
pri nas pohvala za poštene dobrodelnike - pa četudi čisto sveže, glavno da so pošteni.
pri nas v velikih humanitarnih organizacijah s tradicijo ala rk unicef in podobno izginja denar in se plačuje račune netransparentno lopovom ali celo po naročilu lopovov, ki se okoriščajo - toliko o humanitarcih z dolgoletno tradicijo.
še nihče ni plačal davka - kaj pa onemu fantu, ki so hišo postavili- hvala bogu,da so jo, ampak je tuni ni vodilo in postavilo humanitarno društvo - tako,da ne izmišljujte si no takih.
Ni prav da bi plačali davek in kakor je sama ustanoviteljica zagotovila že v časz zbiranjaga tudi ne bodo. Ravno zato se je zbiralo preko društva.
Default avatar
ne bodi zaničevalen je napisal/a:
Aha mi je jasno, kakšni imate volilno pravico.

Društvo in zbiranje preko društva ŠE NE POMENI, da davka NI TREBA plačat.
Društvo mora plačat davek, RAZEN če je humanitarno. Bo šlo zdaj?
Default avatar
no go je napisal/a:
Denar bo namenjen tudi za druge otroke, če ga seveda davkarija ne bo požrla! In ne, nismo pravna država, od kje ti ideja, da smo?
Default avatar
Krisova družina je napisal/a:
ki potrjuje to tvojo informacijo.
Default avatar
Ampak večina na portalu sploh ne ve v kakšni represivni davčni državi živimo, žal. Če pa SP pojamra ga portalovci že v kali zatrejo kakšen utajavalec je, neko društvo pa naj posluje tako na lepe oke.
Default avatar
daj uraden link je napisal/a:
Poglej na stran Slovenskih novic, Dela,...povsod je ta novica!
Default avatar
V Budimpešti so zbirali za malega Zenteja, pa ni bilo treba nič plačati držaavi! Le pri nas vedno udari po najbolj ranljivih. Lopovom pa vedno uspe zaobiti zakone tako, da nič ne plačajo, čeprav bi morali.
Default avatar
A bodo mogli res dati Fursu denar, ali oa so se zlagali, da sami pobasejo tista dva milijoncka. Ker da bi bil nekdo tako neumen je neverjetno. Starsa sta se pred zbiralni akcijo rekla, ds se bo denar zbural izkljucni preko Palcuce, da ne bi treba placati dyvka. Kdo je tukaj nor in kdo laze? Nor ni noben, lazejo pa vsi.