Forum.Over.Net

Starševski čvek

Bi zamenjali službo v tem primeru?

Default avatar

Delavka

Pri trenutnem delodajalcu imam super delovne pogoje, plača je dobra. Sicer nimam možnosti nekega razvoja (napredovanje), ampak delo poznam, recimo temu, da je udobna služba. Je 85 km stran od mojega kraja bivanja, vozim se že 5 let.
Dobila sem ponudbo za perspektivno službo v kraju mojega bivanja. Rada bi jo sprejela. Imam pa dilemo - po xy letih, odkar delam tu, sem dobila priložnost za zanimivo izobraževanje v tujini, organizacija je že v teku, ni možnosti odpovedi.
Ali bi sprejeli službo pri novem delodajalcu, pripravljeni so počakat, da dam odpoved po izvedbi tega izobraževanja - vedoč hkrati, da bom praktično po prihodu iz tujine dala odpoved?
Moralno dilemo imam zaradi trenutnega delodajalca.
Default avatar

preselila bi se

Delavka je napisal/a:
Ne bi dala odpoved, ker ce te posiljajo na izobrazevanje, se kaze neka perspektiva.
Preselila bi se v kraj sedanje sluzbe.

Drugace nic ne pises o placi, je ponujena visja?
In seveda lahko das odpoved takoj in odpoves izobrazevanje, pac krijes stroske tega sama, ce firma ne more poslati koga drugega ali pa stroske tega izobrazevanja prevzame nova firma.

Koliko je to dobra sluzba, ce ti niso pripravljeni kriti teh stroskov in te oni poslati na izobrazevanje?
Koliko so izkoriscevalski in premeteni, da od tebe pricakujejo nelojalnost in izkoriscanje sedanjega delodajalca, s katerim se dobro razumes?
Default avatar

Oooo

Zagotovo bi ostala v zdajšnji službi. Nova mi smrdi do neba. Me ne bi čudilo, če bi se te po parih mesecih znebili le da bi te zajebali.
Default avatar

Delavka

V potencialni novi sluzbi ne vejo o tem izobrazevaju, se sele pogovarjamo in nisem omenjala tega na moji strani, to je moja dilema. Pac so me poklicali in povabili, da pridem k njim in mi ponudili dobro priloznost. O menjavi razmisljam ze nelaj casa zaradi oddaljenosti in tocno to firmo sem imela v mislih, samo sem mislila jih kontaktirat malo kasneje, pa so me prehiteli in mi ponudili to priloznost sedaj. Podobne v kraju bivanja ne bo, zato je ne bi rada izpustila. O placi itd se se nismo pogovarjali, vempa, da mi bodoponudili primerljivo placo kot sedaj.

Sem se nekako ze odlocila - ponudbo bom sprejela, pocakala bom do izobrazevanja, objavila po vrnitvi in ponudila, da povrnem stroski.
Default avatar

nič ne bo iz tebe

Delavka je napisal/a:

Nimaš poma o ničemer v ponujeni službi, a si se že odločila?
LOL :D :D :D

Stara, nič ne bo iz tebe!
Default avatar

Jajca v hladilniku

Če si se že odločila menjat in o tem delodajalcu razmišljala potem se čim prej dogovori za plačo in podpis pogodbe, prav tako sedanjega delodajalca takoj za tem obvesti o odpovedi. Vsekakor imej podpisano pogodbo z novim delodajalcem preden daš odpoved. Novemu delodajalcu povej, da je situacija taka, da te želijo poslati na izobraževanje itd.zato želiš, da se zadeve čim prej uskladite in dogovorite. V vsakem primeru poskusi doseči tudi višjo plačo kot jo imaš. Če so resni in zanesljivi bodo hitro uredili pogodbo in ti jo dali v podpis. Če pa bodo tenstali potem je to bolj znak bi imeli, pa ne vemo če bi...itd.skratka izguba časa.
Default avatar

Nebi

Sama imam zelo slabe izkušnje z delodajalci in nikakor nebi menjala, kot so drugi pisali, če te pošljejo na izobraževanje je dober znak, večina delodajalcev sam špara , vse bi izcuzali iz tebe pa vse zastonj, ko zboliš ali zanosiš te postavijo pred vrata. In ja, se strinjam s predhodnico, preselila bi se bližje službi (to sem tudi sama naredila ampak ne k boljši službi ampak tam kjer je več priloznosti). Odločitev je pa na tebi...
Default avatar

delavka10

Jaz pa te zastopim. Sama sem pred enim letom zamenjala službo zaradi bližine domu. Pa sem se vozila "samo" 40 km daleč. Plačo imam enako kot prej, samo prej sem rabila do službe 40 min, sedaj pa največ 5 min. Res sem imela tam za eno stopnjo boljši "naziv", a tudi več odgovornosti za enako plačo. Hvala lepa... sedaj živim veliko bolj v miru, družina ima precej več od mene.
Jaz bi na tvojem mestu vsekakor zamenjala, si ne predstavljam da bi se v nedogled vozila tako daleč, sploh če se ti je ponudila taka priložnost.
Default avatar

bliže domu

85 km bo vsako leto težje in daljše, se vozim samo 50 km, pa dokler si mlad gre, potem pa se res vsako leto pozna. Delo v domačem kraju je s tega vidika sanjsko.
Default avatar

40 letnica

85 km vozit se vsak dan je no go. Imaš že otroke oz jih planiraš?
Ali bi se preselila bližje ali pa bi iskala drugo službo bližje domu.

Pa mene osebno vsakih 5 let začne služba zelo obremenjevat/presedat in vsakih 5 let menjam.

Jaz bi šla na izobraževanje in ob odpovedi, če bi kdo kaj težil, ponudila, da plačam stroške (pa veš kakšni so?)

Preden daš odpoved pa obvezno imej v roki že podpisano pogodbo v novi firmi.
Default avatar

lepo po vrsti

Saj veš, da se boš na koncu morala sama odločiti. Ampak vzemi v ozir vse faktorje.

Kot so ti že predlagali, nujno najprej podpis pogodbe v novi službi in šele potem odpoved. Šele ko imaš v roki z njihove strani podpisano pogodbo, seveda z boljšimi pogoji (vsaj plača in dopust, razen če si res želiš oditi iz trenutne), potem daš odpoved. Zdaj samo predvidevaš, da bo plača primerljiva, lahko pa da bo situacija drugačna. Lahko se zadeve tudi zavlečejo.

V trenutni službi pa tudi lahko prepustiš izobraževanje drugemu, če imaš moralno dilemo. Če odpoved ni več možna, tebe več tam ne bo in če ti to ne pride prav v novi službi, bi bilo fer, da poskušaš to urediti prej in ima nekdo drug možnost iti namesto tebe. Seveda pa svet ni idealen in to, da bi ponudila vračilo stroškov je zelo lepo od tebe.