Starševski čvek

Slovenija zbira denar za Krisa! Ali bo tudi za Gala??

Default avatar
Dajmo zbrat denar še za operacijo komolcev za Gala ! Stane samo 120.000 eur! Pri nas roke kar odrežejo, v tujini ga bodo operirali ! Primer ni tako medijsko odvmeven, ampak zbranih je samo 40.000 eur, Gal jih potrebuje še 80.000 !

Sms na GAL5 ali GAL1 na 1919 !

https://www.slovenskenovice.si/bralci/c ... bKBOMRTr8M

Dajmo naši! Kris bo zdrav in tudi Gal naj bo !
Default avatar
Seveda moramo zbrati. Si lahko samo predstavljamo, kako je mamici Gala, čeprav je verjetno vesela, da so nekaj že zbrali, da bi sedaj kar pozabili , preskočili njenega otroka. Zbiranje za Gala je šlo mimo mene, mogoče nisem bila toliko na netu, sedaj pa mu bom prispevala.
Default avatar
dajmo naši je napisal/a:
pa peeesda no, kakšno "euforijo" zganjate samo zato, ker je treba mal čez 2 MIO zbrat.... Če bi bilo za Krisa tudi samno 250k eur skupnih stroškov, bi bile take riti, kot si tvoje, pač stisnjene skupaj rez provokacij!. Pa nisem sorodnik tega Krisa, da ne bo pomote....
Default avatar
sevveda je napisal/a:
Jp, tudi mimo mene je šlo. Priznam pa, da mi je veliko lažje donirati preko telefona, s spletno banko in položnicami se mi tako ali tako ne da ukvarjat. Pa večkrat pošljes sms pa je.
Default avatar
Se vnaprej opravičujem, ker moj komentar ne bo z naslovom tvoje teme.

Moraš razlikovat par dejstev. Za Krisa so pri nas izčrpali vse možnosti zdravljenja in tega zdravila ni na naši listi, kot da gredo starši in ga kupijo z dobrodelnim zbranim denarjem.
Medtem pa za Gala je možnost zdravljenja tako pri nas kot v tujini in to preko ZZZS. Dejansko se vprašam kaj se je zgodilo, da starša nista dobila odobritev za zdravljenje v tujini?
Kako pojasnilo mogoče?
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Točno tako.
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Galove roke so tako zaraščene, da jih obrne za okrog 30 stopinj, torej jih ne more ravno fajn uporabljat.
Okrog ZZZS je tukaj kolobocija, ampak!
Zdravniki na Dunaju so povedali, da oni lahko popravijo tako poškodbo do nivoja, na katerem je Gal že sam po sebi. Ne morejo mu pa dati večje okretnosti.

Dr. Dror Paley, ki je operiral tudi Reneja, pa je obljubil, da lahko Gala operiral tako, da bi Gal lahko roke v celoti premikal. Tega posega pa ZZZS noče plačat, ampak ga hoče poslat samo na Dunaj, kjer mu pa izboljšanja ne morejo zagotoviti.
Zdaj so pa ugotovili na ZZZS, da so starši baje dvakrat vložili prošnjo za isto operacijo in je to menda proti pravilom.
Default avatar
Drugemu je zzzs zavrnil operacijo v zda, če prav razumem?
Default avatar
Pa daj no Iskrena kaksne neumnosti pises...ne starsi niti zdravnik niso dali zahtevka za to novo zdravilo na ZZZS! Sli so raje v medije, da zganjajo neko evforijo, da je samo se malo casa, da je nujno treba pomagat, dobro organizirana tolpa stoji za tem. S tem, da so zamudili rok , da bi lahko zastonj probali to zdravilo, a skoraj od rojstva vejo kaksno bolezen ima. Res ste ovce nekateri, brez svoje pameti, brez svojega razmisljanja in brez logicnih povezav.
Default avatar
Aja njemu pa ne je napisal/a:
Reneju? Ne. Njih so tudi zavrnili, saj niso izkoristili vseh možnosti zdravljenja v Sloveniji, torej amputacije. Po logiki zzzsja, bi morali najprej amputirati, sele nato bi jih poslali na rekonstrukcijo.
Default avatar
Reneju ne je napisal/a:
Je leglo gnojev. Samo toliko. Rezanje ni moznost zdravljenja, ohranjena negibljivost ni moznost zdravljenja. Niti enemu ne odobrijo nic, vse bi nas narefili invalide. Odobrili do pa vse racune ukcja od dohtarjev nasih, ki so se zajeb.avali in medsebojno duvali na zivlhenjih malih otrok s srcnimi napakami. Mnogo napak so naredili tam, se medsebojno sli rekme egov na delovnem mestu in zavod je vse to mirno placal. Razgnat ze to hajko enkrat tako dohtarje nesposobne in tudi zavod.
Mislim da ima vsak izmed nas pravico izbrati izvajalca in sam odlocat o zdravljenju tako da zavod nima pravice nikogar silit v neko zdravljenje, se posebej ne, ce to ne prinasa tajega uspeha kot tisto, ki si ga sam izberes.
In ce ze nocejo placati cele operacije v zda bi nujno morali spremeniti zakon da je v takem primeru zavod dolzan vsaj kriti stroske op v zda do višine kot bi stala op na dunaju. Do tega denarja torej pacient ima pravico in bi ga zzzs bila dolzna placati, in bi potem starsi zbirali samo razliko. Tako pa krivicno zavod ne bo placal nicesar. Razgnat to golazen po teh delovnih mestih, vkljucno z nasimi nesposobnimi dohtarji.
Default avatar
Logika za 3 je napisal/a:
Jaz te zastopim, ampak sama si take hude manipulacije in grozljive legalne kraje preko bolezni otroka, ne znam in ne morem v resnici zamisliti! Zgrožena sem že zdaj ob misli na to... Pa misliš, da nisem na to pomislila, kaj pa če je vse fejk, vrjetno je kar nekaj darovalcev to pomislilo. Vendar so take misli stvar paranoje. Morda bo res ukradenih kakih 5.000 eur,
tega staršem in oni Palčii pomagalčici ne zamerim, če se zgodi, za avione, hotel, za izlet v ZDA nekam in to.

Ampak, če pa bi zmanjkalo 100.000 eur, ali 300.000 eur, pa navijam za to, da policija, tožilstvo, finančni urad, DURS, FURS, skup stopijo in maščujejo izdajo zaupanja javnosti z zaporno kaznij za kradljivce! Zdravilo stane 2,3 mio eur, ali 2,1 mio dolarjev, najnovejša cifra, ampak saj s samo 300.000 ali 100.000 eur ne moreš do smrti preživeti na Kajmanskih otokih ali Sejšelih, to ni hud denar, tako da bi lopove vsekakor dobili , ker se ne morejo do konca lajfa skrit!

In tud če se zgodi kraja v imenu bolnega otroka, danes vem, ker se poznam, da bom kljub temu še darovala, ko bo treba, čeprav sem delavka za tekočim trakom in bom vedno rada pomagala. Ne darujem pa RK in še komu , ker vem, da največ dobijo njihovi med seboj, pa onim zabojnikom Humani, ker potem cote prodajajo na bolhi in kradejo itn.
Default avatar
ni možnosti v Evropi je napisal/a:
Oprosti poznam izjemno dobro kako potekajo stvari na Dunaju pa to tako na AKH, kot na kliniki Chiari. Po vsej verjetnosti bi ga na Dunaju operirala prof. Chiari (sklepam, ker vzame res take težke primere) vem pa, da je zelo dobra zdravnica. Dr. Paley je tudi dober zdravnik, čeprav ima tudi sam kar nekaj ponesrečenih operacij. Skratka verjamem, da se naši radi otepajo, da bi poslali otroka v tujino, vendar starša ne smeta obupat in lepo naj izkoristijo vse možnosti, ki so jim dane in naj ne obupajo. V takih primerih pa zagovarjam tožbe proti ZZZS-ju oziroma odgovornim zdravnikom, ko vedo, da ne morejo pomagat oziroma izboljšat otrokovega stanja, vendar dotični oddelek ne da zelene luči, da gre tak otrok na zdravljenje v tujino, kjer bi mu stanje izboljšali oziroma celo pozdravili.
Zelo pogrešam zgodbe teh staršev, ki so otroke poslali v preteklosti v tujino na operacije, pa da bi se sedaj pojavili na TV, da se vidi kako njihovi otroci danes odraščajo po vseh prestanih zadevah. Mogoče bi lahko tako končno premaknili nekaj, da se spremeni ta rigiden sistem!

Vem pa nekaj z zagotovostjo in za tem stojim, da se vlogo zavrne s strani ZZZS-ja ne zraste na njihovem zelniku in ker so to njihove kaprice. Niti pod razno in oni bi takoj zadevo rešili in otroci bi odšli v tujino. Vedno se zadeve zakomplicirajo pri zdravnikih oziroma celotnem kolegiju, kjer vztrajajo pri svojih odločitvah, kljub temu, da tudi če jim pokažejo, da bi lahko bilo še bolje oni tega ne bodo priznali zaradi njihovega egota. Če zdravniki rečejo imamo vso opremo, znanje in bo v danem času otrok operiran potem ZZZS zavrne vlogo.
Zato jaz vse starše naprošam, da take zadeve po mailu pošljete dotičnemu zdravniku, z vsemi prilogami in z vsem opisom kaj in koga, da ga seznanite in hkrati od njega zahtevate pisni odgovor kako bo otroka zdravil, kake možnosti ima, kaki so zapleti in ali je to NAJBOLJŠA VARIANTA (ČE JE HUDA ODLOČITEV), KI JO ON LAHKO "PONUDI"? Potem imate dokaze črno na belem in ni dvoma o njegovem zanju in strokovnosti.
Default avatar
ni možnosti v Evropi je napisal/a:
Zdravniki na Dunaju so povedali, da oni lahko popravijo tako poškodbo do nivoja, na katerem je Gal že sam po sebi. Ne morejo mu pa dati večje okretnosti.

"Dr. Dror Paley, ki je operiral tudi Reneja, pa je obljubil, da lahko Gala operiral tako, da bi Gal lahko roke v celoti premikal. Tega posega pa ZZZS noče plačat, ampak ga hoče poslat samo na Dunaj, kjer mu pa izboljšanja ne morejo zagotoviti."

Če je to res, ne vem, kaj starši čakajo? Taka zadeva je za v javnost! Zagotovo bi se zbralo dovolj za operacijo tudi za tega fantka, je pa res, da se morajo starši s temi dejstvi izpostaviti in vreči karte na mizo! Noben novinar ne bo pritisnil na ZZZS, če bodo vsi tiho in samo čakali, da nekaj pade z neba!!
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Zakaj se meni opravičuješ, saj nimam nič s tem. Kolikor razumem, so jim odobrili zdravljenje na Dunaju, starši pa so potem rekli, da želijo k Paleyu.
Default avatar
kaj potem čakajo je napisal/a:
Zakaj pa mene citiraš? Kolikor vem, so se starši izpostavili medijem in jih prosili za pomoč.
Default avatar
ni možnosti v Evropi je napisal/a:
Skratka starši nekako bi radi po svojih željah izbrali kam bi otroka poslali zdravit?
Default avatar
Reneju ne je napisal/a:
Zelo se motiš, kar si napisal in delaš krivico ljudem oziroma pravnici na ZZZS-ju, ki je postopek vodila.

Skratka zgodba je bila mal krivično predstavljana in to tudi v medijih. Namreč zdravniki pri nas so trdili, da so sposobni zadevo speljat tako kot so si oni pač zamislili in na podlagi dokumentacije, ki so jo posredovali ZZZS-ju so ti prošnjo zavrnili.
Skratka krivilo se je ZZZS, ki pa tu nima kaj dosti dejansko veze. Samo poglejte otroško srčno kirurgijo in koliko otrok je na račun teh zdravnikov umrlo!!!! ZZZS pa je nekatere poslal v tujino ali pa so dr. Mischalija poklicali in zadeve reševali. Potem so pa egoti udarili in otroci so plačali z življenjem. Skratka čudi me, da se ne dobijo ti starši in te zdravnike z imenom in priimok dajo v javnost, ker bog si ti ga vedi koliko takih primerov je še zašuštral!

Na žalost zdravstvo ni avio industrija, kjer bi informacije bile tako ažurne in se odpravljalo napake. Nekateri cel life delajo napake pa dočakajo penzijo in nikoli ne odgovarjajo, ker ljudje so tiho.
Default avatar
Iskrena je napisal/a:
Kolikor razumem, ja. ZZZS želi plačat operacijo na Dunaju, starši želijo na Florido v Ameriko.