Forum.Over.Net

Starševski čvek

Zakaj se še vedno zbira denar za Krisa

Default avatar

ppšotjk

Vsem, ki spremljamo zbiranje denarja za bolnega fantka Krisa je kristalno jasno, da je denarja že več kot dovolj. Zakaj se akcije ne ustavi zakaj se še vedno zbira samo za njega, ko pa je toliko otrok bolnih ali še bolj pa niso tako medijsko podprti. Tudi sama sem donirala, vendar je to doniranje preseglo že vse meje dobrega okusa. Dober zapis na to temo je danes napisala na svojem fb pediatrinja iz Cirius Kamnik dr. Tina Bregant.
Default avatar

Moničan

ZZZS menda pravi, da starši sploh niso vložili vloge za zdravljenje v tujini ali nabavo tega zdravila.
Poleg tega je prejemal neko drugo zdravilo, ki je bistveno izboljšalo njegovo stanje.
Default avatar

dobrotniki

Z vsem spoštovanjem do zdravnice, ki si je v tej histeriji drznila karkoli napisati. Ni problem darovati 5 evrov, problem je rešiti vse take bolnike sistemsko pravi na svojem FB profilu .
Z možnostjo enakih vatlov. In kako zelo prav ima! Ker gleda vsak dan trpljenje in ve, da marsikdo ne bo deležen teh zdravil. Mi smo relativno revna država, kjer je zbiranje denarnih prispevkov odvisno od medijske podprtosti. In simpatičnosti družine. Na žalost!
In če je res, da so starši namesto redne in regularne poti skupaj z dvema učiteljicama, ki zbirata v njihovem imenu, ubrali samo medijsko pot, potem je nekaj hudo narobe z našimi mediji obenem pa tudi z vsemi, ki tak način podpirajo.
Za Cirius v Kamniku, za Staro Goro in še bi lahko naštevali, kam lahko darujejo ljudje.
Bliža se 1. november, ko bodo slovenska pokopališča prepolna sveč- ste se/ so se ljudje pripravljeno odpovedati vsem tem svečam na grobovih in darovati temu namenjen denar za zdravstvo. Gotovo ne. O onesnaževanju pa kdaj drugič. Gor z Greto!
Default avatar

indijski tulipan

dobrotniki je napisal/a:
Moram sicer pohvaliti vaš zapis.
Omenili ste zdravnico in sedaj vsi na veliko,prav taki na položajih, kateri bi lahko že zdavnaj stopili skupaj in ustanovili sklad, se sedaj na veliko izpostavljajo.
Besede so premalo in tapkanje po prsih in obtoževanje koliko je "Krisov".
Koliko je Krisov vedo oni najbolje in žalostno je, da do sedaj... do Krisa niso naredili prav nič.

Se širokousti ti z besedami in sedaj pričakovati aplavz je pritlehno.
Srčni ljudje pa bodo vedno obstajali..tako kot so se množično odzvali za tega dečka se verjemite srćni ljudje odzovejo tudi z svečkami manj ali z ostalimi gestami.
Dobrodelništvo je zelo razpršeno, le govori se ne o tem.

Ena je zgoraj napisala, ne darujem, darujem živalim.
Ampak gospa to je vendar lepo...
Default avatar

Stanko75

Benarja še ni 2,3 milijona. Kar se pa zdravnice tiče, v študiji ki jo je linkala lepo piše da je zdravilo trenutno samo za otroke do 2 let. So pa začeli tudi s študijami za starejše otroke ampak so šele na začetku. Tako da trenutno se s tem zdravilom ne da zdravit ljudi ki jih ona obravnava.
Default avatar

Tako

ppšotjk je napisal/a:
Zapisa dr. Bregantove ne bom niti brala. Bom pa povedala, da je s svojim pristopom uničila kar nekaj let mojega življenja in življenja mojega otroka, za katerega se je zavzela nula, zero, ništa. Njeno mnenje je zame zato brezpredmetno, nerelevantno in ni vredno, da ga sploh berem. Sicer pa ima kot zdravnica očitno že eno šesto službo. A ni to čudno, da se nikjer ne najde!!?!?
Default avatar

Banda di Lupi

(ZZVZZ)

Pravica do zdravljenja v tujini

Člen 44.a


Pa si preberite. Zavarovalnica naj pljune ne pa to jajcanje s prispevki. Zanima me kaj bo z denarjem, če bo zavarovalnica sedaj krila. V Nemčiji so imeli podoben primer in je blagajna krila to Novartisovo terapijo, ki je bila uspešna. Zakaj? Ker je švabo pameten in je izračunal koliko stane letno zaviranje bolezni in koliko enkratna terapija poleg tega se vrejtno niso hoteli sramotiti pred javnostjo.

Slovenija je dežela nategov. Balkanizem je danes prej stanje duha, ne pa geografski položaj.
No. 1 Douché
Default avatar

A res ne veš

Kaj pa zaslužek vpletenih? Ti doma niso povedali, da na svetu nič ni zastonj?
ppšotjk je napisal/a:
Default avatar

irgpe

Banda di Lupi je napisal/a:
Nemčija je Nemčija, Slovenija je pa Slovenija. Pri nas ZZZS ne financira marsikaj, s čimer bi si lahko blagajna prihranila milijonske stroške. Za začetek se čaka mar mesecev na posege in s tem ustvarja abnormalne stroške v bolniških odsotnostih, namesto da bi človeka porihtali čim prej, da se lahko vrne v službo.
Ne vem, kako je lahko denarja dovolj, če ga mora biti 2,3 milijona. Kolikor sem razumela, starša zahtevka nista dala, ker so jima tako svetovali zdravniki. Da nima smisla. Sploh pa vam nihče ne brani, da darujete tudi za druge. In tej zdravnici tudi ne. Je pa na pravem položaju, da se za bolnike zavzame. Mi sigurno nismo.
Default avatar

Banda di Lupi

irgpe je napisal/a:
O pi*da kje ste zdej vsi pametnjakoviči, ki ste govorili, da starš za froca naredi vse ?

Vsaj probal bi naslovit na ZZZS, koji klinac. Denar se še vedno lahko zbere, če ne bi blo trzanja od njih.
No. 1 Douché
Default avatar

Joloijk

Ni se zbranih dva milijona in pol. Ostali denar, ki bo višek bo šel za druge otroke. Tako, da se lahko nakazuje. Nemčija ni Slovenija. Slovenija ne bo nikoli Nemčija. V Nemčiji je birokracija na zadnjem mestu. Mora biti ampak ni glavnega pomena. Zavarovalnice so fleksibilnejse. Ta zdravnica tudi zdravniki so samo ljudje in ga radi boksajo. Ti vsakemu verjameš, kar napiše, ko je boljše izobrazbe kot ti. Žalostno zate.
Default avatar

Evo evo

Tako je napisal/a:
Sicer z njo nimam osebne izkusnje, jo pa opazam konstantno v medijih, ko se zdravniki ptitozujejo o njihovem tezkem.polozaju in zase zahtevajo pravice. In se strinjam tudi z @ indijski tulipan, da je nespodobno da oba kot zdravnica tukaj pisari in.se prigozuje, zraven je pa sama na polozaju, kjer lahko naredi mnogo kot se mnogi drugi iu njenih vrst, pa se zdi da jim glede na vse dogajanje za paciente ni mar kot zgolj za njihov lastni polozaj.
Default avatar

Tako

Evo evo je napisal/a:
Točno to! V mojem primeru bi lahko kaj naredila, pa nič revolucionarnega. Samo napisala bi napotnico in bi bila zadeva rešena. Pa je namesto tega otroka odpisala rekoč, da je neperspektiven in stvar je bila zaključena. Tako da jaz o njej kot strokovnjakinji pač nimam dobrega mnenja, enako ne kot zdravnici, ker res samo jamra, ne naredi pa nič. Osebno pa je ne poznam. Ko jo ježka
Default avatar

za bruhat mi je

Meni ni jasno, kako za zdravilo, ki še ni priznano v Evropi, lahko Nemčija brez problemov plača to zdravilo za enega fantka. Danes berem, da so na Portugalskem to isto zdravilo plačali DVEMA fantkoma iz zdravstvene blagajne. Kolikor se mi zdi, je Portugalska tudi v Evropi? Zakaj nas ima naša država za norca? Bodo Nemci in Portugalci zdaj kaznovani, ker so plačali in uporabili zdravilo, ki ni še priznano v Evropi? Verjetno ne.
Default avatar

Tako

Banda di Lupi je napisal/a:
Ok, greš k zdravniku, ki ti reče, da moraš na operacijo aj pa da moraš dobiti antibiotik. Ali ti osebno vstaneš, greš na zavod in zatežiš, da ti plačajo operacijo/antibiotike. Ali to namesto tebe naredi zdravnik, ki ima navodila, kaj in kako.
In še drugo: tudi zobozdravnik spada pod osnovno zavarovanje. Pa ga vsi plačujemo. A gre kdo od nas težit na zavarovalnico? Ne! Jaz sem naprimer vzela kredit in si porihtala zobe, pa zdaleč od tega, da ne bi za sebe naredila vse.
Tudi, če bi mama bila tako “dobra” po tvojih merilih, da bo oddala vlogo na zavod. Kaj pa otroci, ki nimajo tako kognitivno razvitih staršev? Verjameš, da tudi danes v SLO ne znajo vsi zporabljati računalnika/googla itd... A potem če bi zbirali za nekoga, katerega starši niso tako napredni, bi bilo ok. Če pa za nekoga, ki bj po tvojem MORAL SAM na zavod zahtevat zdravilo in je dejansko to sposoben naredit, pa ni ok.
Piz*da ste folki dvolični’
Default avatar

Banda di Lupi

Tako je napisal/a:
Če bi moral pljunit 2 milijona za ampulo bi še kako težil. Kaj ti pa je?
No. 1 Douché
Default avatar

marketing in nabirke

indijski tulipan je napisal/a:
Aja, zakaj pa uni dve učiteljici nista ustanovili tega sklada? Ker je tole veliko bolj kul, pa na FB se bolje vidi. Dva mlada čedna, pa luštno pisano oblečen otrok, ki očitno sam lahko pokonci drži svojo glavico, za razliko od marsikaterega drugega otroka s tako ali podobno boleznijo, ki medijsko ni tako privlačen.
Uradna medicina se ne more ukvarjat z medijskimi fehtarijami, zato je, tako kot v tem primeru, zadolžena civilna družba.
Medicinska stroka pa mora opozarjat na sistemske rešitve in na možnosti, ki jih naše zdravstvo ima in to za vse enake.
Tudi jaz bi audija pa avion pa ... pa boste zato zbirali? Gotovo ne!
Pa boste zbirali za nov avto, če sem invalid? Boste? Gotovo ne!
Ljudje ali veste, da je morala Evropa prispevat 2, 5 mil za dokončanje investicije v Stari Gori? Enako vsoto, kot je ena injekcija za Krisa. Še kaj??
PS: ali menite, da bi morali potem zdravniki imeti nabirke vsak teden?
Default avatar

Tako

Banda di Lupi je napisal/a:
Komu? Sploh veš, kako to deluje? Dr. reče: da se, ampak ne preko ZZZS. In ti je to. Poleg tega si poglej, koliko časa je trajalo, da je ZZZS dal mnenje za zdravljenje Miši. In zavrnili so ji. In spet ponovna pritožba staršev itd... Kris bi ta cajt že trikrat angelski plašč oblekel.
Default avatar

nehite no

Tako je napisal/a:
Potem je bilo že zdravil do sedaj preveč! Ker ..... Ah, ja, sami dohtarji ste, pa vse veste1
Default avatar

indijski tulipan

marketing in nabirke je napisal/a:
...mi o življenju...ti o plehu...
...še kaj? no pa ne, saj je vsee jasno :)