Starševski čvek

Zakaj niste darovali za Krisa?

Default avatar
Zakaj niste darovali za Krisa?

Jaz nisem, priznam. Pa ne, da ne zmorem 5 evrov. Zdi se mi lepo, da drugi darujejo, jaz pa nekako ne "slišim tega klica".
Mogoče pa še bom.
Default avatar
Dončić je baje daroval superge. :)
Pa pozval na twitterju ljudi, naj darujejo. Mu je en Američan napisal, da bo on daroval en milijon, ker ga lažje daruje kot on.
Saj ni problem darovat, tudi jaz sem. Ni pa prav, da se to rešuje na tak način.
Default avatar
Jaz imam dva pomisleka:
1. Denar bo šel multinacionalki ki ji je en kur ac mar za zdravje ljudi
2. Nobeden ne garantira da bo enkrat odmerek uspel. A potem bomo spet zbiral 2 milijona za drugega?
Default avatar
saj smo je napisal/a:
Na kakšen način pa po tvoje? Iz skupne blagajne? Res? Kdo potem ne dobi? Drugi otroci, rakavi bolniki, ostali bolniki. Denarja je kot ga je, verjetno ne raste kar sam. Zvišat prispevno stopnjo, pa ga bo mogoče več.
Fehtarija za novejše aparature, tukaj pa rešujemo navidezno ozdravitev enega samega otroka. Kaj če jih bo 10 - 25 mio boste tudi zbrali? Ali bodo dobili vaš denar samo ta simpatični, tisti, kjer sta vam všeč tudi starša, ostali pa tega denarja ne bodo videli? Bo šlo tako? Koga boste prikrajšali takrat? Vi veste?
Podpirate farmacevtsko industrijo samo v tem primeru, ko pa morate cepit lastne otroke pa v jok in vsa gnojnica po te isti industriji.
PS: če bo tole dete dobilo ošpice od vašega necepljenega otroka bo..... naj povedo pediatri!
Default avatar
saj smo je napisal/a:
Jao, nepismeno bitje. Saj je napisano, da je doniral denar, sedaj je pa dal še podpisane superge na dražbo. Zakaj se smešiš?! A to je tvoj fetiš?
Default avatar
ošpice je napisal/a:
Še tuji športniki so dobili boljšo idejo. Da se denar za tovrstno zdravljenje nakazuje v nek fond in da potem lahko dobijo to zdravilo vsi, ki ga potrebujejo. Saj jih ni ogromno. Določen procent bi lahko tudi država prispevala, ampak ne more, ker imamo en birokratski problem, ki se mu reče, da zdravilo pri nas še ni odobreno. In potem naše zdravstvo avtomatično s tem nič nima.
Default avatar
To darovanje znanih in seveda bogatih športnikov za mene ni darovanje temveč hinavščina, nihče ne daruje denarja temveč svojo opremo, ki gre potem na licitacijo in naivneži licitirajo zasluge za vsoto gredo pa športniku, ampak ti športni dobrotniki NE dajejo nič svojega kar bi kupili in dali na licitacijo, ne darujejo umetnin, zlata, dragih kamnov temveč opremo ki so jo BREZPLAČNO dobili od kluba ali sponzorjev, dresi, žoge, rokavice, superge itd, itd. tega imajo ti bogataši na stotine in vse podarjeno ali dobljeno v klubu kot osnovna oprema za njegov šport, kljub stotisoče evrov, ki jih letno ali celo mesečno dobijo večina ne daruje denarja, nekateri imajo milijonske pogodbe na sezono pa od njih ne kapne niti evro imajo pa polna usta kaj bodo podarili, stare superge, prešvican dres, rabljene rokavice, kapo in raja je navdušena, hvali njihovo srčnost in dobroto, zajebi Miško, daruj denar neko vsoto, ki se ti bo ob prejemkih, ki jih imaš poznala kot bi iz kupa slame vzel slamco za spiti sok, za mene je to kvazi dobrotništvo.
Tole sem moral dati ven, ker me grize, moti kakšna fama se ustvarja ob teh daritvah v bistvu je pa vse skupaj nič, če ne bi reveži prispevali po evro ali 5 bi se kur... nabralo skoraj dva milijona, od rabljene opreme verjetno še 100 jurjev ne, zasluge pa kot bi prispevali levji delež ostali dobrotniki, ki jih je na stotisoče pa nekaj drobiža.
Default avatar
Raje dobro beri, kaj piše Dončić. Je že sam daroval finančno plus daje superge na dražbo.
Funkcionalna pismenost med Slovenci je res porazna.
Default avatar
Raje dobro beri je napisal/a:
In edini slovenski športnik, ki služi sanjske vsote je Dončić, kje so ostali profesionalni ali pol profesionalni športniki a se tebi sanja koliko je v Slovenskih športnikov, ki služijo na stotisoče letno nekateri tudi mesečno, ne pismenost temveč razumevanje je katastrofalna.
Default avatar
Raje dobro beri je napisal/a:
Pa tudi toliko samokritičnosti ne premorejo, da bi si to priznali in še kr nekaj gonijo v prazno. Mater težaki.
Default avatar
zaradi tistih 5 evrov ne bo noben propadel

mi je pa mimo, da en ki se valja v denarju podari ene stare superge
kot bi se norca delal
Default avatar
Moničan je napisal/a:
sem spregledal, da je tudi dal denar
to je pa ok
Default avatar
Nočem biti negativen, a ne verjamem, da bo zaradi tega zdravila otrokovo življenje bistveno bolj kakovostno.
Default avatar
jaz nisem je napisal/a:
............darujem samo tistim ki jih sam izberem.............. in to vsak mesec................pa ne le 5€.............
Default avatar
evo nisem je napisal/a:
Seveda, da bo. Se vsi so se pozdravili.
Default avatar
Bi kolo je napisal/a:
jao... malo vas podpornike zanaša, to so že laži.
Default avatar
evo nisem je napisal/a:
Se strinjam in verjamem da je mnogo takih, samo ne govorijo o tem, ker bodo napadeni s strani blaženih donatorjev. To kar se zdaj dogaja, ta histerija, to so sami pozitivci, nerealni optimisti. To drugačno mnenje ni negativnost ampak razmišljanje s svojo glavo, zdrava pamet. Super da se daruje, otrok bo zaradi tega zdravila mogoče lahko dihal sam, ampak životarjenje bo vseeno za celo družino.

Takih otrok je še nekaj v sloveniji, zakaj ni nekega fonda za vse?
Default avatar
evo nisem je napisal/a:
Evo tudi jaz nisem iz tega razloga. Plus tega ne verjamem, da bo šel denar v prave roke, vse skupaj mi je sumljivo (če se samo spomnim Rene Muhameda in njegove mame). Pa me lahko popljuvate, ampak tudi teh 5€ si morem jaz prigarati. Naj dajo naši politiki, ki so jim odpisali že toliko dolga, pa ne z dobrodelnimi koncerti, ampak naj dajo keš. Aja ne, nimajo ga, spet naj da raja. Ne, hvala.
Pa tudi te afere glede zdravila me ne navdušujejo preveč.
Default avatar
Raje nakažite 5€ in ne pametujte, Slovencljni, ki ne morete iz svoje kože.
kako ste pljuvali očeta od Julijana (mislim, da Bezenšek) , da ne verjamete, da se nastavlja in hoče vzbujati pozornost in ne vem kaj še. Iz sklada je Krisu nakazak 5000,oo €. Torej?
Nakažite in bodite tiho, ali ne nakažite in bodite tiho.
Default avatar
rajje je napisal/a:
V vsakem primeru bodi tiho ane? Vsak ima pravico do mnenja, če daruje ali ne.