Starševski čvek

Alkohol kriza

Default avatar
Dva dni nisem nič spila. Sem se odločila nehati. Drugace redno pijem ze 5 let. Imam hudo krizo, potim se, tresem, v glavi mi divjajo vse sorte misli na probleme, ki sem jih prej utisala z alkoholom. Grozno se pocutim. Kako dolgo traja ta kriza? Telesna mislim, za psihicno mi je jasno, da do konca zivljenja. Do zdravnika ne grem, ker nihce ne ve za moje pitje. Strah me je, ker berem da lahko pride do epilepticnih napadov.
Priponke

depositphotos_238028900-stock-video-alcohol-addicted-woman-greedily-drinking.jpg
(9.27 KiB)

Default avatar
Moj stric je šel so zdravnika in ga je napotil za tri tedne v begne. En teden umetna koma, 14 dni odprti oddelek.
Default avatar
Praviloma par dni, odvisno od dnevne količine popitega.
Na netu je dobesedno na tone materiala na to temo, preberi, preštudiraj.
Želim ti zmago.
Default avatar
Treska9 je napisal/a:

Nekje traja blago stanje potem pride najhuje. 5 let pitja ni kar tako. Zmansuje se postopoma. Moj brat je imel napade, ko se spomnim pene z ust in krcev...


Naj ti cimprej mine.
Default avatar
Pravijo, da so za vsako odvisnost najhujši prvi trije tedni- 21 dni. Ko sem nehala kaditi, sem samo štela te dneve in po teh 21. dneh je bilo res lažje. Probaj vsaj 21 dni.
Default avatar
To pojdi je napisal/a:
Dejansko so ga dali v umetno komo zaradi deliriuma? No, saj najbrz je tudi resitev . Kje pa to?

Avtorica, vso srečo.

Po kakšnem tednu bi moralo biti že boljše.
Moraš biti dobro hidrieana, pa elekroliti, ( npr. Lucozade je dobro piti. Vnasaj vitamine predvsem B12.
Poskusi tudi z avtogenim treningom.

https://images.app.goo.gl/FsM5gYiu98VeX52U9
Default avatar
Mene pa zanima a sem že alkoholik?
Dnevni red, od ponedeljka do sobote:
- 7:00 - zjutraj doma ob kavi en šnopček
- 8:00 - začetek delovnega dne - ena Travaklija (travarica)
- 9:00 kofi time - cognac
- 12:00 ena pulvenka (sliva)
- 13:00 kofi time - en rumček
- 16:00 kosilo doma - 2 deci črnega
- 17:00 pivo, dva, tri ali štiri s prijatelji
- 22:00 whisky pred spanjem

Se vam zdi karkoli kritično?
Default avatar
a sem alkoholik je napisal/a:
Ja, premalo belega vina 🤣
Default avatar
a sem alkoholik je napisal/a:
V nedeljo pa ne grešiš? ;)
Default avatar
Uf , že prva dva dni, pa panika, pa neee, haha, ne boj se, ker ti ne more biti nič hudega !!

Sem dala skoz. prve dni in je celo olajšanje brez krize. Žal mi je samo, da sem brez alkohola vztrajala 5 mesecev in sem danes osebnostno mrzla krumpsta, bolečine razne v hrbtenici, poškodbe, rapidno staranje sklepov vnetja v telesu, krneki . Moje zdravje je bilo brez akohola slabšee!

To, kar si opisala, ta strah, vse to je bolj zaradi sugestije zaradi notranjega pričakovanja telesne agonije, epileptičnega napada. Ampak nee, ne bo se zgodil, garant se zgodi v prvih 14 dneh, max 21 dneh, če ga kasneje ni, ga ni. Žganje je pa večji strup, bolj nevarno kot pivo.

Če si delala v službi in funkcinirala med ljudmi, nikdar bila pijana tako, da bi nekje vsak dan pobruhana ležala, mislim, da si varna. Smo mi alkoholiki za sprostitev in pogum in bolniki posrani zbruhani, možgani so pri njih bolj propadli in res lahko razvijejo kako bolezen, kot je napad.

Tako da se le opogumi in ne spij kakšen mesec ali dva ničesar. Kupi si Magnesol šumene od krke in ob nervozi spij 1 do 2 na dan , fajn zmešaj. Pa sladkane vode fejst pij, da se boš počutila močnejšo.

Lahko se držiš samo 42 dni, saj poznaš tisot akcijo.


Po preteku teh dni pa ti svetujem občasno pitje alkohoa vsaj za vikend. Ne sekiraj se tolko, če spiješ kako malo pivo ali dve, če si sama doma ali v družbi , ki tudi pije, in če ne gre za pretiravanje! Samo da nisi v avtu, to pa je druga .

Izkušnje kažejo, da če ljudje popolnoma prenehajo, da so zakrčni, da ni prekrvavitve, sklepov in da jih napadejo vse mogoče degenrrtine otopedske bolezni in tudi druge bolezni .

Zato pa pij zmerno, pivo ali 2 na tedne za vikend, da se sprostiš , da se razveseliš in umiriš.

Ne muči pa sama sebe s popolno abstinenco, ker je življenje prekratko, da bi sami sebe mučili .

Imam nasvet zdaj zate, vzemi si v lekarni B complex tbl in pij dosti C vitmaina, sladkanega, vsak dan hodi po 5 km skup, ne daj se strahovom.

ČE pa pred spanjem rabiš pomriejvalo, pa spij Magnesol , kupi si medvedka, naj bo s tabo pokrit ponoči in se boš počutila varnejšo, boš videla, ljudje smo otročji, včasih taka stvar pomaga.

V 6 tednih biš telo prečistila, potem pa spet lahko kaj spiješ. Videla boš, da ti ne pomeni toliko in da ti ne bo več treba piti vsak dan !

To zadnej spoznanje pa je velika zmaga na poti v tvoje normalno in zdravo življenje!
Default avatar
Hvala za nasvete in vzpodbudo. Ja 5 let sem pila, ampak vecinoma pivo. Tudi po 14 na dan. Ko sem hujsala pa cvicek. Potem pa so se mi zacele ze zjutraj roke trest, sem pa z zganjem zacela. 1 vodko sem nazadnje ze v 2 dneh spraznila. Ko sem se pogledala par dni nazaj v ogledalo vsa pijana, sem se ustrasila. Kar naprej sem utrujena, obraz se je postaral za 10 let. Custva so otopela in otepala sem se druzbe, da kdo ne bi izvedel. Alkohol sem skrivala povsod. Pretakala pivo v piksno od brezalkoholnega. Vodko drzala v kotlicku od wc skoljke.... Groza. Sram me je do neba.
No zdaj moram samo zdrzati to krizo. Kuham si caj in vecinoma lezim v postelji in se potim. Trese me tako, da komaj salico drzim v rokah. Se mi zdi, da postajam tudi paranoicna. Trzam pri vsakem sumu. Bojim se da kdo pride na obisk, da me vidi taksno. Sem se umaknila od domacih na vikend in rekla da rabim malo casa zase, da je bilo prevec stresa. Izgleda niso pokapirali. Ampak dopusta imam samo se ta teden, potem moram v sluzbo.... Upam da se umirim do ponedeljka. :(
Default avatar
Prvos si enga pa bo mim.
Default avatar
Treska9 je napisal/a:
Priji v Haloze pa boš vido kak se ga cuka
Default avatar
Mater ste nesramni. Ce nimate kaj bolj pametnega svetovati ne pisite.
Default avatar
Morag je napisal/a:
Res je, po dveh do treh tednih je vse lažje. Tista začetna kriza pa pri kajenju traja par dni, za alkohol pa na srečo ne vem. Avtorica, podpiram te!
Default avatar
Treska9 je napisal/a:
Uf, kar dosti pijace si spravila vase v enem dnevu! A zelodec ti je zdrzal? Nisi bruhala, bila mackasta? Ti zelim mocno voljo in veliko uspeha pri odvajanju! Zdrzi! Daj si se jetrne teste pokontrolirat. Lahko tudi samoplacnisko v labor., ce noces k doktorju. Mogoce bi bilo boljse, da ne bi kar odrezala na nulo pijaco. Postopno? Ne vem? Na netu sigurno kaj pise. Srecno, saj bo slo!
Default avatar
To je bilo postopoma. Na začetku sam 3-4 pove za pogum in sprostitev pred strešnimi situacijami. Po 1 letu, sem že kar tako kaksnega spila pa je naneslo 6 na dan (skozi cel dan). Potem se je pa samo stopnjevalo. V zadnjem letu sem potrebovala zjutraj žganje, ker bi morala ze spiti preveč piva naenkrat, da bi me prijelo, želodec pa ni zmogel. Redko sem se ga nabirala do daske. Samo ko sem vedela, da bom npr čez vikend sama. Drugače sem pila zaradi zivcev, potem pa je prešlo v stalno navado in v začaran krog - ker se je telo navadilo, sem bila živčna tudi kadar ni bilo problemov, pa sem vseeno spila nekaj. Zadnje leto pa je Poden. Zredila sem se 20 kg, obraz imam zabuhel, hitro se utrudim, nimam motivacije itd...
Držim se, spala sem začuda celo noč. :) Vem, da mi bo uspelo, je pa res težko. Vsem ki se borijo s to je**** pijačo, želim veliko sreče in poguma na poti do normalnega zdravega življenja.
Default avatar
Imaš aa v Sloveniji in pokliči.
Default avatar
ne bo hudega ne je napisal/a:
Pa kaj je s tabo? Tvoji možgani so pa že totalno v kolapsu.....

Za avtorico:

Če se zavedaš, da imaš težave, vztrajaj in vztrajaj in zapomni si, nekdo, ki ima težave z alkoholom, nikoli več ne more biti zmerni pivec ampak vedno alkoholik, ker nimaš v sebi občutka, kdaj je tista meja pri pitju. Saj če bi imela ta občutek, ne bi imela težave, a ne?

Glej draga avtorica, sem dala skozi hudo zasvojenost z nikotinom in sem štela ure, dneve, mesece, kako dolgo že vztrajam (zdaj so to že leta) in nikoli več si nisem prižgala niti enega cigareta, ker sem vedela, da če popustim, bom svet zasvojenka in to še hujša kot sem bila. Vedno padeš še nižje, če popustiš svojim demonom.
Zato prosim vztrajam in se izogibaj takim bedakom, ki ti svetujejo, da malo si pa le privošči, ker je življenje prekratko, ne zavedajo pa se, da ravno zaradi svojih težav z zasvojenostjo je življenje kratko.

Sem bila tudi svojka partnerju, ki je zdravljenec že vrsto let in vztraja, tako da poznam te stvari iz prve roke. Idi v knjižnico in si vzami kakšno gradivo na to temo, da ti bo lažje in boš bolj razumela, kako škodo si si delala in kam to vodi, če nimaš zadosti trdne volje za do presekaš.

Veliko moči, volje, veselja do življenja ti želim in zavedaj se, da to slabo počutje bo minilo in je samo prehodno, oz prehod v lepšo prihodnost.
Default avatar
Jaz sem anksiozna + panični napadi. Pa raje kot AD, popijem kaj alkoholnega in se tako sprostim.
Zjutraj recimo čokoladni liker ali borovničke, pri kosilu Laško, zvečer Aperol Spritz.
Meni pomaga. Zelo. Življenje me zelo preizkuša in odkrito povem, da brez teh “zvestih spremljevalcev” ne bi zmogla.
Kar pa je zelo zanimivo, kljub veliki količini popitega alkohola, se mi moje večletno pitje “zaenkrat” še nikjer ne pozna. Napeta koža, idealna teža, gosti in zdravi lasje, lepi zobje.
Čudno mi je tole.
Sama sebi se zdim starikava, samo okolica me sprašuje kakšen zdrav življenski slog izvajam, da tako odlično klubujem letom.
Potem pa bodi pameten? 🤔