Starševski čvek

Spolno nadlegovanje druga gimnazija

Default avatar
Zdaj ze bivša uciteljica prijavila nadlegovanje in napeljevanje spolnim odnosom na ekskurziji..ko se je potožila ravnatelju, je ostala brez službe.
Potem jo je baje napadala in grozila še žena učitelja, ki jo je nadlegoval..Oba profesorja na šoli.
Morata met pa dobre veze in vpliv, da do kar takole potunkali zadevo, ženske, ki je prijavila, pa se rešit.
Pa se ravnatelj je ostalim zaposlenim zagrozil z mailom, da naj ne drezajo v to zadevo..
Default avatar
Daesaeda je napisal/a:
Tole, kar navajaš kot vzrok za prenehanje službe, ne pije vode. Ali se ta ženska ne zna postaviti zase? Brati menda zna, če je učiteljica. Pa naj bi preštudirala ZDR in kolektivno pogodbo, se obrnila na delovno inšpekcijo. In tudi je malo čudno, da se nobeden od kolegov ni potegnil zanjo.
Default avatar
Daesaeda je napisal/a:
bla bla bla
Default avatar
Agatha je napisal/a:
Na 24ur je bilo, sindikalist šolstva se je obrnil na zaposlene, pa vsi molčijo in nocejo sodelovat, sam je rekel, da gre za ocitni mobing in ustrahovanje.
Ženska je najprej dobila urnik za naslednje šolsko leto, potem pa naenkrat postavljena pred vrata..
Dobra je, da je vse dala v javnost, preveč žensk tako nastrada, v smislu nadlegovanja..pa so tiho..
Default avatar
Verjamem. Črno na belem imajo, ravnatelj je opozoril ostale učitelje preko mailov, da naj se ne umešavajo, drugače bodo sankcije. Mislim, da ima ženska dobre možnosti, glede tožbe.
Default avatar
a jo je trezen nadlegoval? ali je isti maščevalec kot sodnik-zalezovalec? pa kaj je s temi "izobraženimi" dedi? a mislijo, da jim bo vsaka dala?
Default avatar
Napako, in to veliko, je naredila, ker je stvar prijavila ravnatelju, namesto policiji.
Kaj ima ravnatelj za raziskovat to zadevo?
Default avatar
bardi je napisal/a:
Res je
Default avatar
Daesaeda je napisal/a:
Default avatar
bardi je napisal/a:
Pa sej problemi v šoli se najprej rešujejo tako, ne greš kar direkt na policijo, sploh če misliš, da je folk normalen. Teli očitno niso.
Default avatar
najprej ponudila svoju pizdu za lizat svomu ravnatelju, tako kot tista učitlca v Maribora in ga spravila na vešala. Zdej je pa u Vojniku zaprta.
Default avatar
Če greš na spletno stran II. gimnazije pogledat ilustriran seznam učiteljev na tej šoli, s pomočjo priimkov hitro ugotoviš kdo sta mož in žena, ki naj bi nadlegovala to profesorico. Tista ženska že na svoji sliki zgleda žleht kot hudič.
Default avatar
bardi je napisal/a:
tipično zabito slovensko ženšče z geni tlačene kranjske micke, za hlapce vzogejni za hlapce rojeni, ne morte kurice iz tega okvirja za večno ste zaznamovane edina rešitev vam je noge hit narazen dat pa nč javkat
Default avatar
mary_berry je napisal/a:
hehehe..ja vse za ugled, oziroma,moj pa že ni tak..
Default avatar
Ostala je brez službe, ker ji je potekla delovna pogodba za določen čas.
Pravi naslov za spolno nadlegovanje je policija, ampak ženska že ve, zakaj ni poklicala tja.
Pa verjetno med počitnicami ni bilo ekskurzije se mi zdi.
Default avatar
megaboy je napisal/a:
prijava je bila že junija
zakaj je bilo treba vsem profesorjem poslati mail, da jim grozi odpoved, če bodo poizvedovali po primeru?
Default avatar
Kjer je dim je tudi ogenj. Policija zdaj ve in se mora vmešati po službeni dolžnosti.
Default avatar
prijava junija je napisal/a:
In kaj so ugotovili policaji? Da je bilo nadlegovanje ali ne? so podali kazensko ovadbo?

To da je ženski potekla pogodba za določen čas nima veze z dogodkom. Pač niso ji dolžni podaljšat pogodbe in ji niso, niso dolžni razlagat zakaj.
Tako kot v vsaki drugi službi, se prijaviš na razpis in te ne vzamejo, niso te dolžni vzet in niso dolžni razlagat.

Itak da je treba poslat mail, da naj ne brskajo po zadevi. Že govorice, tudi če se izkažejo za lažne, škodijo ugledu šole. Naj policija brska po zadevi, ona je zato poklicana.
Default avatar
Zdi se mi popolnoma razumljivo, da se je najprej obrnila na ravnatelja. To pa zato, ker je ravnatelj v tej hierarhiji za takšne in drugačne zadeve prvi naslov. Če bi bil ravnatelj kompetentna oseba, bi to zelo resno zadevo pričel reševati in svoji sodelavki že sam predlagal prijavo na policijo, saj je v primerih spolnega nadlegovanja to bistven korak, tako pa se je odločil, da bo zadevo pometel pod preprogo in ostalim zaposlenim zagrozil, da bodo v primeru poizvedovanja odpuščeni. Uštel se je verjetno le pri tem, ker si ni mislil, da bo gospa prišla v medije. Že tukaj je sam odgovoren za izvajanje mobinga nad svojimi zaposlenimi, da ne omenjam, da zaposleni, ki je žrtev spolnega nadlegovanja in psihičnega nasilja s strani sodelavcev ni nudil podpore, temveč jo je še sam poteptal z odpovedjo, pa najsi bo upravičeno ali ne. Skratka ravnanje ravnatelja je porazno in tudi sam bi si zaslužil kakšno zagovarjanje in pojasnjevanje pred pristojnimi institucijami in svojimi nadrejenimi. Poleg vsega tega me zanima zakaj v medijih ni navedenih imen profesorja in profesorice, ki sta spolno nadlegovala in grozila. Zakaj se vedno izpostavlja žrtev. Je bilo pa silno smešno, ko je ravnatelj povedal, da je profesor, obtožen spolnega nadlegovanja sodelavke, povedal popolnoma drugačno zgodbo. Ne vem ali je samo tako naiven ali še kaj hujšega, a je res pričakoval, da mu bo rekel tako kot je bilo, seveda bo zanikal. Profesorici zgodovine bi pa rekla samo to, da je ženska z izjemno pokončno držo ter pogumom, da se je izpostavila in povedala kaj se dogaja tudi na delovnih mestih kot je recimo izobraževalna inštitucija, ki je del JS. In da je takšen primer nam vsem v opomin, da se moramo postaviti in izpostaviti za žrtve, ko se borijo za svojo pravico in skupaj z njimi takšno ravnanje ustavljati. Kdo ve kdaj se kaj podobnega zgodi nam, naši hčerki, sestri, nečakinji, prijateljici, sodelavki, teti...