Forum.Over.Net

Starševski čvek

Popoldanska malica v šoli - kako je pri vas?

Default avatar

mi ni všeč

Živijo.
Lani so imeli naši popoldansko malico kar v učilnico podaljšanega bivanja. Letos jih pa ob 15.00 uri peljejo v jedilnico. In potem starši čakamo in čakamo......

Kako je urejeno na vaših OŠ? Hvala.
Default avatar

v učilnici

Vedno v učilnici. Pojedli tam ali odnesli s seboj domov.
Default avatar

zakaj pa

Zakaj pa ste naročeni na popoldansko malico, če otroka čakate, da ga peljete domov?
Pač odjavite. Ali mora jesti tik pred odhodom domov?!
Default avatar

ukinit šolska kosila

zakaj pa je napisal/a:
Zato, ker je gotovo zastonj. Drugače se otroke futra kot da so majhni prašiči. Doma zajtrk,potem čez 2 uri malica, pa čez 3 ure kosilo, pa čez 2 uri spet malica. Ukinit futr v šoli pa bo mir in tudi manj predebelih otrok. Samo dopoldanska malica po 4 šolski uri, potem pa šele hrana doma. Ves zahodni svet tako je, samo pri nas vzgajamo prašiče.
Default avatar

Preveč obrokov

ukinit šolska kosila je napisal/a:
Absolutno se na zahodu je preveč.
Zajtrkuje naj, kdor je zjutraj lačen, med 10 in 11 uro naj bo malica in potem kosilo doma okoli 15. Vmes pa kako jabolko. Potem je itak še večerja.
Default avatar

Pisankabbbb

Pri nas se vedno v razredu, sem pa tudi jaz razmisljala, da to malico odpovem. Sploh, če jedo ob treh, ker ob pol stirih pridem po otroka, od enih do dveh pa je itak kosilo v soli..
Default avatar

zakaj_pa

ukinit šolska kosila je napisal/a:
Pol bo šele debelih. Ko bi ti vedel /vedela, koliko otrok dobro oz kvalitetno je samo v šola, doma pa junk food...
Default avatar

Tako kot

Pa dajte bit pametni no..moji otroci jedo v soli malico, kosilo, malico, doma imamo pozno kosilo, se kaksen priboljsek, piskoti, cokolada, sladoled in se vecerjo. Jedo vse, od sadja, zelenjave, mesa, Oh,skratka vse, pa so vsi trije suhci. Se pa ne basejo s cipsi in smokiji, to je res.
Glede pop.malice je tako, da otroku pripada, tudi ce gre prej domov, naj jo vzame s seboj in potem doma poje.
Default avatar

mi ni všeč

ukinit šolska kosila je napisal/a:
Žal ne, zastonj ima samo dopoldansko malico. Kosilo in popoldansko plačujem. In zakaj mora jest? Ker običajno, če le ni vreme svinjsko ne gremo takoj iz šole domov ampak v park ali na igrišče.
Default avatar

Jojjoj

Prevec vam pripada! Dve malici in kosilo. Mi smo imeli v osnovni šoli eno malico, ki smo si jo sami placali. V srednji šoli pa smo imeli kiosk v katerem so prodajali sendviče in hot doge. Vse smo placevali sami, če smo hoteli jesti. Zdaj pa jih pitajo, ko prašiče in se čudijo, da so debeli. Mi nismo jedli samo "zdrave" hrane pa nismo bili debeli. Smo se pa gibali in nismo samo sedeli na debeli riti za racunalnikom.
Default avatar

Ena ona

naša ima v 6. razredu OŠ 8 ur in pride domov šele nekaj pred 16. uro...
potem verjetno težko je okrog 15ih mar ne?
Default avatar

enostavna rešitev

mi ni všeč je napisal/a:
za popoldansko malico so ponavadi kakšno sadje, štručka, jogurt, to pa komot kupiš spotoma, ko greš iz službe in se bo tvoj otrok namesto v jedilnici krmil na igrišču.
Eni bi hoteli tudi zemeljsko os proti sebi obrnit.
Default avatar

dejte no dejte

Ena ona je napisal/a:
Kolikokrat pa ima 8 ur? Enkrat in to še z dejavnostmi (izbirni)! Ker šolski urnik sam po sebi v 6. razredu nima nikoli 8 ur. Tvoja naj je kosilo ( ki je po 5 oz. 6 šolski uri, pa ne bo takoj lačna) Pa v torbo ji daj kakšno jabolko! Madona, kako to, da otroci v severnih državah ( tako opevanih od vas) jedo ob 17 uri doma, ob 12 pa imajo le skromno malico. Enako zaposlenci. Nam vsem pa je osrednji dogodek dneva malica oz. kosilo. Dela se tako nič!
Default avatar

crna_vrtnica_neprij

Jaz sem odjavila to malico. Je zjutraj doma zajtrk (cca. ob 7ih), nato malica o 10ih, kosilo ob 13h in potem doma topla malica (nekaj malega od kosila, ki ga skuham za naju z možem) okoli 16ih in večerja ob 19ih.
Jo pa jejo v razredu, ne hodijo v jedilnico.
Default avatar

farmacevtkaa

ukinit šolska kosila je napisal/a:
Se strinjam. Vso hrano v šolah razen enega obroka je treba ukinit.
Pitajo jih vsaki dve uri:
- po 1 šolski uri malica
- po 3. šolski uri sadna malica
- po pouku kosilo
- za potem še popoldanska malica.

Če otrok zjutraj doma še je zajtrk (kar je v bistvu najpomembnejši obrok) in bi ga moral jest, če ga želimo navadit na zdrave prehranjevalne navade potem so otroke res pitamo.
To, da do treh popoldan poje 5 obrokov pač ni niti normalno, niti zdravo.
Default avatar

Kijolo

Tako kot je napisal/a:
Mu pripada, če jo plača.
Default avatar

jaz pa t

Odjavi.
Mi smo tudi...zelo kmalu...ima v šoli samo dop.malico in kosilo. Zajtrkuje doma pred odhodom, je malo potrpljenja staršev treba, pa se da. Popoldne pa je doma, četudi pride kdaj kasneje. Včasih v škatlo s seboj kak prigrizek, če je kak dan res dlje za počakat, če ga dviguješ ob 15.30, pa res ne rabi malice, no!
Default avatar

pri nas

Imata dopoldansko malico in kosilo. Ta mali pa še popoldansko malico 2x tedensko, ker gre po šoli v glasbeno. Jejo v jedilnici.

Nič nam ne pripada. Vse plačamo sami.

Moja generacija je tudi jedla doma, ker smo imeli babice, ki so bile doma in so nam skuhale. Starši so prišli domov ob 2, najkasneje ob 3 in je bilo kosilo v nekem normalnem časovnem okvirju. Današnji časi so drugačni.Da bi doma otroci jedli kosilo ob 15ih bi mogli najet nekoga, ki bi to skuhal. Pri nas se med tednom kosilo ne kuha. Ni časa.
Pa še odgovor eni pametni zgoraj - malica je po 2. uri, sadje jim res ponudijo vmes, ampak otrok dobi največ 1-2 krhlja jabolka (to ni obrok). Moji otroci imajo 5 obrokov na cel dan - pojejo pač manjšo količino večkrat na dan.