Forum.Over.Net

Starševski čvek

Siljenje v praznovanje rojstnega dneva v službi

Default avatar

tečno mi je

A imate drugje tudi tako prakso, da se ljudi sili, da naj praznujejo RD v službi?
Sicer večina je seveda za, ampak nekateri pa nismo.
Smo kolektiv 20 oseb. In potem udrihanje po tistih, ki ne praznujejo RD v službi.
Ampak, kriza je pa, ko imaš okroglo. Takrat se babnice spravijo na kup, nekaj navlečejo v pisarno tistega, ki ima RD. Ponavadi kup balonov in potem še kake druge šare, polepijo razne prometne znake na vrata, okna, privlečejo kup nekih nepotrebnih reči in jih nastavijo v pisarno.
In že več mesecev prej težijo, da mora praznovati okroglo obletnico. Pa že kar naštevajo kaj vse mora kupiti, šampanjc pa kaj vem kaj še vse. Bolj se oseba otepa, bolj so vsljivi.

A imate tudi kje drugje tak običaj, da se teži tistim, ki nočejo praznovat RD pa se jim vseeno navleče šaro v pisarno, čeprav tega ne mara?
Priponke

942480_610101259057377_430894400_n.jpg
(60.09 KiB)

Default avatar

Leeleenepr

Kdaj pa imaš ta svoj okrogli rojstni dan? Samo zanima me, koliko časa misliš se na vsakih 14 dni isto spraševat.
Default avatar

Neslišni

Imam isti problem. Ene par jih je nad praznovanji navdušenih, potem pa s tem posiljujejo cel kolektiv. Nekaterim to ne paše, večina zgleda je nekje vmes. Dejansko so prav težki s tem, očitno ne razumejo, da nekaterim ni do tega. Imaš do kraja zavoženo življenje, kaj boš praznoval??? Potem se pa oni z baloni najdejo in ti vsiljujejo dobro voljo namesto, da bi ti dali mir. Vso zadevo obrnejo tako kot da si ti nesramen, ker nočeš praznovati z njimi, ne pa oni, ki te morijo s tem. Jaz ne praznujem (ne bi tudi za ceno izgube službe), ampak je vseeno ta cirkus več kot moteč.
Default avatar

tečno mi je

Neslišni je napisal/a:
Se pravi, da niso samo pri nas tako vsiljivi.
Včasih ljudem pač ni jasno, da RD naj bo tak kot si ga praznovalec želi. Če želi mir, naj ima mir. Če želi praznovati v službi pač naj praznuje, če noče pač ne. Eni praznujejo s sodelavci, sorodniki, kolegi, sosedi... drugi samo s prijatelji, eni pa z nikomer.
Se sprašujem kaj se plete po glavi ljudi, ki silijo druge v nekaj, kar ti ne želijo.
Aja, seveda pa potem organizirajo nakup nekega trapastega darila. Ponavadi kakega praholovilca.
Default avatar

Marko

tečno mi je je napisal/a:
Kak teden dva prej povej, da ne želiš nobenega cirkusa in da praznuješ samo v družinskem krogu. Če bo kdo karkoli privlekel, bodisi pričakoval od tebe, si bo kriv sam in ne rabiš imeti nobene slabe vesti. Obvesti jih pa le.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

cockpit

Mah, kaj se tako sekirate, okrogla obletnica je le enkrat na 10 let, vse ostalo pa bo bolj tako cikl mikl. Ce hocejo tako, pa jim daj veselje. Jaz se vedno veselim, ko pride do tega, na mizi so potem dobrote in kaka pijacka, in to je to. Ja, zivljenje je prekratko, da bi se samo sekirali. ;)
Default avatar

tečno mi je

Marko je napisal/a:
Vprašanje je bilo, če tudi pri vas silijo in težijo s tem praznovanjem :).
Default avatar

tečno mi je

Me pa predvsem zanima kaj je v glavi ljudi, da ne želijo upoštevat želje rojstnodnevnika in ga hočejo prislit v nekaj, česar ne mara? Kar jim seveda tudi jasno pove.
Default avatar

cockpit

tečno mi je je napisal/a:
Vzames takrat dopust, pa je. :D
Default avatar

Pri nas

Po meni izza hrbta udrihajo, ker ne praznujem ničesar v službi. Ne hodim po tujih RD in ne praznujem svojega. Ne sekiram se za obrekovanja. Včasih sem vzela dan dopusta, zdaj pa niti to ne. Naj se pohvalim, bila sem prva, ki od prvega dne odkar sem tu, ne praznujem, zdaj pa nas je vsako leto več. Eden pač mora biti prvi :)
Default avatar

Neslišni

Po moje je povsod enako, jih je nekaj, ki jim je to v veselje. Potem pa odvisno od podjetja koliko se to tolerira oziroma spodbuja. Nekje se to ne dela, drugje imajo še nekakšne team buildinge in podoben teror. Še huje, celo v kakšnih 'ad hoc' skupinah (npr. potovanja ipd.) se zbira denar za rojstni dan nekoga, ki ga gledaš teden ali dva, ga nisi videl ne prej, ne potem. Eni imajo pač to socialno deviacijo in potem to vsiljujejo drugim. Ker noben noče biti nesramen, večina pač sodeluje. Vzdušje je pa večinoma fake, neka prisiljena veselost.
Default avatar

tema že stotič

Ta tema je že stotič.
Ja, to siljenje v praznovanje rd je , zelo milo rečeno, nadležno. V bistvu je nesramno posiljevanje.
Jaz tega ne maram . Če nekdo tega ne mara, noče, dajte mu mir !!!!
Default avatar

tečno mi je

Pri nas je napisal/a:
Super :).
Default avatar

tečno mi je

Neslišni je napisal/a:
Pri nas jih par res to želi. Večina pa pač nekaj naredi, ker nočejo biti opravljani in ker podležejo pritisku.
Potem sem pa najde še kaka črna ovca, ki sploh nič ne naredi :).
Default avatar

tečno mi je

tema že stotič je napisal/a:
Me veseli, da se najdejo tudi taki kot jaz, da se jim zdim to posiljevanje.