Starševski čvek

Ali je treba lupinico z dojenčkom v vozilu pripeti?

Default avatar
Kakšno vprašanje pa je to, boste rekli. Pa vendar se to dogaja. Družina gre domov iz porodnišnice s kombijem in ker ni več prostora, da bi pripeli dojenčka, imajo lupinico kar v roki kot košaro gob.

Da o tem, da ljudje otroke vozijo spredaj v naročju, niti ne govorim. Pa to ne kakšni brazilci...
Default avatar
Ja res, sploh ne vem, kako so lahko včasih peljali dojenčke z avti iz porodnišnic, ko niti lupinic še ni blo pa varnostnih pasov?
Default avatar
Gre do prvega karambola, potem je pa jok in stok.
Default avatar
ja itak je napisal/a:
Ja, zato je bila pa smrtnost v prometnih nesrečah višja - danes imamo več možnosti preživeti prometno nesrečo. Daj razmišljaj. Včasih so živeli v jamah, zakaj pa danes ne živimo v jamah?
Default avatar
Par let (enih 6 po moje) nisem imel drugega avtomobila za na dopust v HR, pa si sposodim taščino Zastavo 128 (še vedno jo ima, ja).

Na meji pa ženska, pregleduje avto in opazi da nima pasov zadaj. "A se vam otroci nič ne smilijo" Je bil njen komentar. Bil sem pač tiho, nas je itak takoj naprej spustila ampak ja, ta avto serijsko nima pasov zadaj in 20+ let so bili vsi taki.

"Ne otroci se mi NE smilijo, ker bodo sedaj 1 teden uživali na morju." In tudi so.

Drugače pa... v avtu so sedeži toliko nazaj, da je lupinica lepo zaglavljena vmes.. ne gre nikamor.
Bi pa morala biti pripeta z pasom, po pravilih, a se mi zdi to prezamudno opravilo z ničnim učinkom. Pa zraven je vedno še žena, ki pazi na otroka.

Ko bo čez kake pol leta prišel na vrsto sedež, bo seveda konstantno pripet z pasom in se ga niti ne bo dajalo ven. Lupinica gre pa skoz ven/not.
Default avatar
da ne boš presenečeno, kam bo odletela lupinica, če se ti nekdo samo na semaforju od zadaj v rit zabije
Default avatar
Mihac, poglej si kakšen test tega, kako odrasla oseba nima sans, da bi v nesreči zadržala v rokah otroka (z lupinico ali brez), ki že pri nizki hitrosti zaradi sile trka leti kot projektil. Mogoče boš potem malo premislil o nicnem učinku in zamudnosti (wtf) pripenjanje lupinice. Mislim, se dobro da vam delanje otrok ni prezamudno, če vam je že skrb zanje tako odveč in naporna.
Default avatar
Leeleenepr je napisal/a:
https://www.google.com/search?client=fi ... CAY&uact=5


Kupiš na bolhi.
Čez eno leto prodaš na bolhi za isti denar.
Default avatar
bubamaramaza je napisal/a:
Včasih so ljudje najprej razmislili predno so podali mnenje, danes bedaki izjavite bedarijo prepričani v svoj prav.
Včasih avtomobili niso bili narejeni tako varno kot danes, varnostna blazina, ABS, kletka, mnogo bolj kvalitetna pločevina in podvozje, senzor varnostne razdalje, tempomat itd itd so poglavitni razlog, da je danes mnogo manj smrtnih žrtev ob nesrečah.
Default avatar
MIHAc je napisal/a:
Kok otrok imaš?
Default avatar
samo povem je napisal/a:
Če je treba izpostavit en sam varnostni element, ki je največ naredil proti smrtnosti in hudim poškodbam v prometu, je to stari dobri varnostni pas, in to, ne boš verjela, niti ni neke v nebo vpijoče razlike med tritočkovnim in dvotočkovnim. Airbagi so od ostalih prinesli še največ, ampak v primerjavi s pasovi petkrat, šestkrat manj učinkoviti, kletke, pleh, piskanje, utripanje, opozarjanje, prinese kak procent, dva, tri ,,, Pasovi so pa prinesli 50 procentno izboljšanje.
In ravno tega recimo eni pametnjakoviči ne uporabljajo.
Default avatar
ne morem verjet da v dobi iso-fixov ljudje razmisljajo o zamudnosti pripenjanja lupine z pasom....

groza...
Default avatar
Dolan je napisal/a:
No, jaz pa ne morem verjet, kaj je narobe s pripenjanjem, ki ko obvladaš, vzame le 25 sekund dela in zakaj bi morali vsi pokupiti vse, kar na trgu ponujajo?! Tako kot so postali moderni še 360 stopinjski avtosedeži! Resno?
Default avatar
MIHAc je napisal/a:
Wtf?! Kakšen oče izusti kaj takšnega? 😞

Zdaj se boš repenčil nazaj kaj grdega, ti kar, ampak dejstvo je, da si pač navaden neuk, len in zabit sebičnež, ki misli, da je pametnejši od vseh inženirjev, raznoraznih vrhunskih strokovnjakov ter podjetij, ki vlagajo ogromna finančna sredstva v razvoj tehnologij, ki nam dandanes omogočajo, da naši dojenčki lahko preživijo morebitne trke. Naravnost zgrožena sem, da je nekdo tako nadut, da misli, da on pa že ve.

Ničnim učinkom? Ničnim?!

A veš kok malo je treba, da ti otroka vrže ven iz avta, če zadeva ni prav nameščena, kaj šele pritrjena? Na, glej, tole je precej običajna, vsakodnevna nesrečica ...Tole se zgodi pri slabih 50 km na uro in šlampastih staršihKaj šele, da te kdo od zadaj nabije ali če se pa prevrnete na bok, ma ti ga bo zabrisalo v božje rovte nekam, potem pa išči glavo posebej, pa noge posebej ... in jokaj, da se je zgodila “tragedija”. Nič tragedija, ubiješ svojega otroka, dobesedno.

Sploh bi pa moral bit dojenček oz. kakor lahko dolgo, obrnjen okrog, da je manj možnosti za poškodbe hrbtenice in vratu.

Zakaj pol sploh imaš lupinico? Kaj ti bo v naročju ali pa zatlačena med stole? Vzel bi eno debelo kartonasto škatlo, magari od banan, okol nažokal mal papirja, pa stvar rešena.

Samo to ti povem - enostavno ni prav, da sploh imate otroke ljudje, ki ste tako sebični, da se vam ne ljubi poskrbet za njihovo osnovno varnost, ki vam vzame nekaj minut na dan. Takim staršem bi v primeru smrti ali invalidnosti otrok zaradi prometne nesreče dala do smrti prelagat kamne z leve na desno.
Default avatar
A ni ravno na tej strani ena tema slavospev očetom? No, jaz vem za enega ki je otroka izgubil iz avta med zavijanjem na križišču.
Default avatar
Takim neodgovornim staršem, bi morali otroke odvzeti, groza.
Default avatar
Nemska tv je zadnjič poročala da cca 48% staršev napačno ali pa sploh ne pripenja otroke oz. Uprablja avtosedeža!!!!
Default avatar
Enim ni jasno, da so sedaj hitrosti, ki jih včasih ni bilo. In da otrok v lupinici, z njo vred poleti, čez okno in direkt na beton al v drevo. Idioti od staršev. Za poklicat socialo.
Default avatar
tako se vozi pepel v žari. Če se kaj strese itak nihče ne opazi, ko gre žara v grob

ju knou d dril ..
Default avatar
Jaz sem prepričan, da je tako dovolj varno, me ne boste prepričali v nasprotno. In ne, tudi levo ali desno nima otroka kam odnest. Kar jokajte in socialno kličte, še pri res hudih kršitvah z palcem ne mignejo tukaj tud gotov ne bodo.

Pa nič bat, ta, ta tretja je tudi zadnja.