Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Tiste, ki veliko pečete slaščice

Default avatar

nasvet rabim

Gledam recept za eno torto z želatino -
po receptu je 750 g sira + 180 smetane - in za vse to skupaj piše, da se da ena želatina, ki ustreza za 0,5 litra tekočine.
Vem da so v siru in smetani grami - pa vseeno iz izkušenj - bo dovolj za tako količino ena želatina, ki ustreza 0,5 l tekočine ali bi bilo bolje dati raje 1,5 želatine.
Skrbi me, da ne bi bilo pretekoče in potem torta ne bo stabilna, ampak tekoča zmes (kar se ne sme zgoditi), hkrati pa tudi pretrdo ne sme biti zaradi preveč želatine - mora biti prav fino kremasta, osvežilna.
Kaj pravite in svetujete? Bo ena kot je po receptu ok?
Default avatar

nasvet rabim

zakaj ste mi premaknili temo, tu bom zagotovo imela manj možnosti,da dobim nasvet in mnenje :(
Default avatar

Svita

nasvet rabim je napisal/a:
zakaj ste mi premaknili temo, tu bom zagotovo imela manj možnosti,da dobim nasvet in mnenje :(
Upostevaj navodilo na zelatini- torej v tvojem primeru 1.5 zelat.
Default avatar

Tortopekarca

Jaz dam 2. Pa zakon je zelatina fix - samo vmesas.

Naj uspe!
Default avatar

cukrpekarca

Sledi navodilom v receptu - vsaj prvič. Sier pa je po moji oceni to povsem dovolj želatine, ker ti nimaš tekočine, ampak večino trdne snovi (sir), tako da bo morda celo preveč. Meni osebno je ena bolj nagravžnih stvari konsistenca čvrstega želeja tam, kjer nima kaj iskati.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood