Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kuharice - kaj delate iz kumar?

Default avatar

kumare v izobilju

Imamo jih na vrtu v izobilju. Ne vemo več kaj bi kuhali...
Default avatar

ohjej

...tud jz sm se spraševala, zadnjič pa poskusila in je super zadeva: zavitek iz kumar. ja, slišat je neverjetno, a meni je teknilo.
Naribane kumare odcediš, popraš - osnovni recept. Ostalo je prepuščeno domišljiji.
Default avatar

ohjej

...tud jz sm se spraševala, zadnjič pa poskusila in je super zadeva: zavitek iz kumar. ja, slišat je neverjetno, a meni je teknilo.
Naribane kumare odcediš, popraš - osnovni recept. Ostalo je prepuščeno domišljiji.
Default avatar

Prekmurska jed

Prepražiš čebulo, dodaš mleto papriko in nakockan krompir. Ko je krompir napol kuhan dodaš nakockane kumare. Začimbe so lovor in koprc. Odlična priloga ali lahka večerja.
Default avatar

to pa res zanimivo

ohjej je napisal/a:
...tud jz sm se spraševala, zadnjič pa poskusila in je super zadeva: zavitek iz kumar. ja, slišat je neverjetno, a meni je teknilo.
Naribane kumare odcediš, popraš - osnovni recept. Ostalo je prepuščeno domišljiji.
Si dala samo kumare not? testo je vlečeno?
Default avatar

mehhhhhhhh

Kumarična juha- čebulo in česen potenstaš na olivnem olju, dobaš naribane kumare, sol poper, še malo tenstaš, zaliješ z jušno osnovo ali govejo juho. Gre v skrinjo.

Simpl kitajski recept- piščančje meso narežeš na tanke rezine, mariniraš vsaj pol ure v belem vinu, soli in popru, potem ga popečeš na olju, dodaš naribane kumare, še malo tenstaš, zaliješ z vinom, malo pred koncem dodaš še narežano čebulo in to je to. Pred serviranjem pošpricaš s sezamovim oljem. Tudi to gre v skrinjo, ravno danes delam, predvčerajšnjim sem pa juho.

Ali pa kumare za prilogo za v skrinjo, +čebula, česen, sol, poper, drugega pa ne dajem da se potem lahko igram z okusi.
Default avatar

ohjej

to pa res zanimivo je napisal/a:
ohjej je napisal/a:
...tud jz sm se spraševala, zadnjič pa poskusila in je super zadeva: zavitek iz kumar. ja, slišat je neverjetno, a meni je teknilo.
Naribane kumare odcediš, popraš - osnovni recept. Ostalo je prepuščeno domišljiji.
Si dala samo kumare not? testo je vlečeno?
jp, testo kot za zavitek narediš, samo malo manj na "prosojno" raztegneš. Dodala sem čebulo, poper, koperc, na koncu tudi sol, skupek česna in olja premazano na prazni del testa ... osvežilno pride, tak res posrečen kumaričin okus. Topel je super, ravno tako pa - preverjeno - iz hladilnika nasl.dan.

Kumarice morajo biti res ožete.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood