Starševski čvek

Kakšna točno je "dinamična, poklicno uspešna, aktivna" ženska?

Default avatar
Berem psihološke nasvete in se je oglasila baba, ki zase pravi, da je dinamična, poklicno uspešna, polno zaposlena s tisoč in eno aktivnosjo in hobijem in tralala tako dalje (jasno, nadalje v pismu jokca, ker je desc ne šmirgla več, ampak pustimo to).

Zanima me, kakšna točno je taka "dinamična, poklicno uspešna, aktivna ženska". Kaj, a to pomeni, da po cele dneve skaklja sem in tja po pisarnicah? Visi na telefončkih in se igra uspešnico (s tem, da je vsebina njenega dela najti druge, da opravijo delo)? Da glumi vsevednico in po cele dneve visi ljudem na ovratniku? Mislim, kako si "dinamičen" v nekem poslu, če ne gre za sobarico ali tajnico? A "dinamičen" v resnici pomeni to, kar descem pomeni "delo na gradbišču" (saj je dinamično, a ni?). Se pravi, da si dinamičen zato, ker si v bistvu trot oz. dekla, ki mora pač za druge tekcati sem in tja? Ker opravljaš v resnici skrajno preprosto, maksimalno v 2 mesecih priučljivo delo?

Kdo točno so torej "uspešne, dinamične ženske"? Turistične vodnice? Hostese? Sprevodnice na vlakih? Negovalke v domovih? Patronažne sestre? Ker resno delo ne more biti dinamično v smislu skakljanja sem in tja ali pa upravljanja s kakim strojem. To je kvečjemu fizično, mehansko delo, ne pa "dinamično in uspešno". Je mogoče direktorica kakega zavoda, inštitucije? Je to "dinamično", da se po cele dneve pimplaš z nekimi birokrati za subvencije in dovoljenja?

Meni se zdi, da je "dinamična ženska" v bistvu samo olepšava za "prelaganje papirjev" ali "skakljanje sem in tja", kaj posebej kulskega, na kar bi rada beseda "dinamičen" asociirala, pa ni.
Priponke

videoblocks-smiling-businesswoman-using-her-laptop-computer-in-office_b6l__hpjw_thumbnail-full01.png
(585.18 KiB)

Default avatar
To je vsak hiperaktiven babji jebiveter, sploh jih ni malo, ni pa nobene koristi od njih, razen da rade dajo noge narazen, če jim to pamga pri gibanju v kakem krogu.
Default avatar
Še prej pa odpri kakšen slovar in ne pozabi vzet pomirjevala (žal takšnih, ki bi pozdravili fovšijo, sicer še niso izumili, ampak vsaj tukaj gor boš nehal/a srati).
Default avatar
Sam imam dinamične raje in še en razlog več, zakaj ne maram samskih nedojebank, ker so kot hlod.
Default avatar
Je rekel en pametni mož nekoč. Ni važna kvantiteta, ampak kvaliteta.

To, da baba (kao multipraktik") dela na 100 koncih, pa vse dela napol (ker drugače ne gre), je slabše kar naredi tip, ki dela eno stvar na enkrat.
Default avatar
pojdi spat je napisal/a:
Super napisano, podpis.
Default avatar
Jaz sem od nekdaj bolj dinamična. Ponavadi vstanem ob 5ih, grem s psom na 1urni sorehod, pripravim zajtrk za vse in grem v službo. Včasih prej še skuham na pol kosilo. V službi spijem kavo, poklepetam in zajtrkujem, potem delam do kosila ob 12ih. Moje delo je pol vsebinsko in pol organizacijsko, veliko odločitev in včasih tudi timsko. V tem včasu naredim še kaj privat, za kar mož ne ve, da sploh obstaja - meili s šolo, vloga za otroški dodatek, naročilo k ortodontu ali plačilo položnic. Po kosilu zopet delam do 16ih, ko letim domov, včasih spitoma v knjižnico ali trgovino. Po službi skuham kosilo, pomijem posodo, odpeljem katerega od otrok na trening, ali v nabavo..Moj mož je ob 16ih doma, po kosilu počiva ali pa sploh ne je doma, ampak gre tečt. Nerad razvaža otroke in hodi navijat na tekme. Je pa doma, otrokom na razpolago. Jaz grem rada tudi na kakšen hobi s prijateljicami, on pa ob petkih na pivo s prijatelji. Za vikende h
grem že zarana v nabavo in skuham, da gremo potem skupaj na sprehod in je po sprehodu kuhano. Oba sva torej precej dinamična, kar pa je za zaposlene starše kar nirmalno. Jaz ne vem, s kom se družite, da poznate vse te lene in zaležane ljudi, ki se po vaših besedah cele dneve valjajo. Ko so bili otroci majhni, sem bila pa zelo utrujena in sem šla včasih tudi že po kosilu spat, kar pa ni nič slabega. Takrat sem hodila na telovadbo 2x tedensko. Pispravljala pa nisen kaj dosti. Morda sem v očeh koga bila lena baba, jaz pravim, da sem si postavila prioritete
Default avatar
jaz sem dinamična je napisal/a:
Tričetrt te "dinamičnosti" se torej popolnoma ujema z delovnimi nalogami sobaric, postrežnic in hišnih gospodinj.

Ampak glavno, da se "dinamična ženska" sliši malo bolj high class, "dinamična služba", ki je v bistvu tajniško-administrativna drugi-dajo-navodila-jaz-samo-telefone-zavrtim no-brain čič službica, pa bolj hip.
Default avatar
Multitasking je druga beseda za slabo organiziranost! In dinamična baba je točno to, slabo organizirana baba.
Default avatar
DynamicWhores je napisal/a:
Skoraj vsaka mama in žena doma tudi kuha, pospravlja, ponoči dežura ob bolnih otrocih. Sicer pa moj mož doma odnaša smeti, sesa in lika perilo. Dom je skupni prostor oddiha pred zunanjim svetom, radi imamo, da je dom urejen in kosilo sluhano. V službo hodim z veseljem, predvsem zaradi sodelavk, ki so krasne ženske in prijateljice. Delo je delno vsebinsko, intelektualno, kot sem že povedala, naj dodam, da imam diplomo, moj mož prav tako. Včasih je delo tudi stresno, ampak ga zmorem z lahkoto in opravim z veseljem, tako kot vse moje sodelavke. Tudi šefico imam super. Žal je tako, da imajo moški sodelavci pri delu več težav. Plačo imam zelo dobro. Zdaj pa se ne sekiraj več, ampak se sprijazni, da smo moški in ženske ustvarjeni za različne tipe nalog. Dandanes za preživetje ni več odločilna zmožnost moškwga, da ulovi srnjaka. Nekateri moški zato ne najdete svoje funkcije. Če želite spoštovanje žensk, si najdite primerno funkcijo v družbi in v odnosu, do vseh ljudi se obnašajte spoštljivo in bodite pozitivni in prijazni. Takšnim nergačemi in zatežencem se dinamične ženske v loku izognemo, in zato imate z ženskami slabe izkušnje.
Default avatar
Imam nekaj ultra dinamičnih prijateljic, pa tudi jaz nisem tsko švoh😁
Prva, ki se poznava od vrtca dalje, je odvetnica. Skače ko pajac od pisarne, do strank, pa na sodišče, pa v eno firmo, pa v drugo (poslovno pravo) . Poleg tega družina, jasno, otroci so ravno v obdobju razvažanja in z možem sta več v avtu, kot kje drugje😃
Druga je specialni terapevt in se fura po celi Sloveniji od zavoda do zavoda, tudi naredi ulala kilometrov. Otroci že večji, že kaj naredijo doma.
Tretja, sošolka ima lastni arhitekturni biro, šest zaposlenih, ni ne petka ne svetka, ne določenih ur, obstajajo samo roki. Ampak uživa, ker je absolutno najbolj organiziran človek, kar jih poznam na svetu. En otrok, oš.
Vse tri so sončne, nasmejane, vedno urejene osebe, samo me vemo, da je zadaj ogromno truda in da nič ne pride samo od sebe, ampak da je vredno .
Default avatar
Verjetno taka ki ima uspesno kariero (uspešna kariera pomeni da ima tud Keš, pa ne 1200 na mesec ker to ni kariera) ima urejeno familjo in obvlada več stvari ter dobro in zdravo zgleda
Default avatar
V tem včasu naredim še kaj privat, za kar mož ne ve, da sploh obstaja - meili s šolo, vloga za otroški dodatek, naročilo k ortodontu ali plačilo položnic.

Zelo žalostno se to bere...
Default avatar
DynamicWhores je napisal/a:
"Dinamična, poklicno uspešna, aktivna" ženska je produkt sodobnega skomercializiranega "feminizma" (ki z dejanskim feminizmom nima nič), ki ga promovira Cosmopolitan ipd. mediji, kjer mora biti ženska v vseh svojih vlogah 100% uspešna. Vsak dan. Ampak tebe - sodeč po niku - zanimajo samo kurbbe, tako da se ti s tem ni treba obremenjevati.
Default avatar
No, ena taka urejena, dinamična, ki si na fasado v pravem trenutku nalepi nasmeh, izvaja mobing v celem nadstropju, meče polena pod noge in laže. Vsi smo je siti in ljudje počasi iščejo nove službe. Jaz sem pred penzijo in jo ne porajtam preveč. Lahko si mislite, kako vedno vse narobe naredim :)
Default avatar
Uredništvo mona, kje ste prebrali članek, na katerega ste oprli to temo na suho?
Od forumašev se pa res zelo redko kdo potrudi z narekovaji in menjavo fontov, da o priloženi fotki niti ne začnem.
Default avatar
Grda resnica je napisal/a:
princeska bogatih staršev. 😂
Default avatar
To se uporablja izraze, da izpadejo čim bolj pomembne in potem same sebe občudujejo.