Starševski čvek

malica v službi

Default avatar
imate možnost tople malice, koliko odštejete za to

sama imam toplo malico za cca 4€/dan, je pa veliko izbire in kar okusno
Default avatar
Pri nas imamo 30 minut odmora za malico, pa še to ob določenih urah. V tem času skoraj ni mogoče priti do dostojne gostilne, naročiti in še pojesti. Imamo pa v neposredni bližini cel kup lokalov s hitro prehrano, od čevapov, burekov, kebabov in hamburgerjev, za 2 do 3 evre. Se prestane, sploh če je doma potem normalno kosilo.
Default avatar
V ozji okolici lj imamo moznost dostave 3 ponudnikov cene med 5,5 -6€....
Default avatar
V službi imam možnost za tople malice, fast food-a, steet food-a ali trgovine. Sama grem izjemoma v trgovino kaj iskat, drugače pa si nosim od doma, ker mi najbolj ustreza in se po tem najbolje počutim. V službi grem na kosilo cca 4x letno, bolj zaradi druženja, pa imam potem vedno težave z želodcem/počutjem.

Moje domače malice v službi so v dveh deli, prva je 2-3 kose sadja in/ali jogurt in/ali skuta in/ali oreščki, druga malica pa so večinoma juhe + solate z beljakovinami (riba/meso/sir/jajaca/stročnice) ali pa karkoli ostane od kosilo, saj kuhamo vsak dan, po možnosti čimbolj zdravo.
Default avatar
Haha Breskva, zgleda da sva sodelavki. :)
Default avatar
če ima podjetje organizirano možnost tople malico. Lahko ob normalnih urah tam lepo ješ in doma ti potem ni potrebno hiteti s kuhanjem in ti lepo ostane čas, ker si prej ob normalni uri lepo zdravo jedel.
Default avatar
nimamo organizirane prehrane, je pa naokoli nekaj oštarij, malice od nekje 7 eur in naprej, pa pekarna in trgovine. malico si nosim od doma.
Default avatar
meni je pa super je napisal/a:
ponavadi je res poudarek na zdravo :)))))
Default avatar
Malica je sadje, kakšen piškot in kava. Ker pač kuham je toplo potem nekje med 17-18h.
Default avatar
sploh zdravo ponavadi je napisal/a:
Točno tako, določena podjetja imajo malice iz nekih menz, kjer kuhajo iz najcenejših sestavin, mastno, mokasto, preveč začinjeno, soljeno. Tudi sami imamo toplo malico v službi, v treh letih sem pridelala 15 kg. Če bi imela možnost oz če bi dobili nakazano, bi si sama nosila s seboj.
Default avatar
ni vsepovsod je napisal/a:
a to pa misliš,da je zdravo,da ješ cel dan piškot in sadje potem pa se doma zvečer šele naješ normalnega toplega obroka - ko bi morala že vse te kalorije porabiti čez dan. To ni zdravo.
Default avatar
občasno je težava s časom, da se dve v času malice nahranita z mojo spermo ☺
po potrebi druga počaka do naslednje kave ☺
Default avatar
ni vsepovsod je napisal/a:
da smo dobili regres za malico, hkrati pa je bila tudi menza v kateri si z denarjem si lahko plačal izbrano malico - lahko si si izbral samo solato recimo - in si tam plačal z denarjem tisto. To je najbolje se mi zdi, da imajo ljudje izbiro.
Default avatar
kako imate je napisal/a:
Da.
Okrog 2 evra za zelo velik gurmanski sendvič (5 ali 6 različnih kombinacij, ciabatta, focaccia, pesto, različne mesnine, siri in zelenjava, pa to...
In 5,5 evra za kompletno ala carte kosilo. Sproti pripravljeno v restavraciji, ne menza.
Default avatar
zdravo not je napisal/a:
O kakšnem "normalnem toplem obroku" ti to?
Normalni ljudje zjutraj pojejo kar jim paše (lahko tudi samo spijejo kavo), malicajo lahko hrano, ki ni nujno kuhana - v kolikor na delovnem mestu sedijo, je zanje bolje, da ne jedo neke hrane iz menze (ali gostilne), je preveč kalorij glede na to koliko jih porabijo. Torej kakšno sadje, solato, lahek sendvič, oreščke, .... V takih primerih je konkreten kuhan obrok 1x dnevno, četudi popoldan, zanje več kot dovolj in nobene škode ni, če se ne nabašejo med delovnim časom s kakšnim pohanim sirom ali ričetom, lol.
Ne moreš primerjati dela v pisarni z nekim fizično napornim delom.
Default avatar
Pobezljana puhoglavka je napisal/a:
poješ toplo kosilo v normalnem času dneva, s tem prihraniš čas za kuhanje doma, pozno nezdravo prehranjevanje - in tudi za hrano čez mesec ne zapraviš toliko - saj od špecarije kupuješ v bistvu samo za zajtrk, večerjo in kosila čez vikende... se pozna... regres za malico pa itak dobiš. Meni je to top.
Default avatar
to je super je napisal/a:
V bistvu te možnosti skoraj nikoli ne koristim.
Prehranjujem se po načelu OMAD: jem enkrat dnevno, okrog 15-17ih. (doma)
Zajtrka in večerje ne jem.
Regresa dobim nekaj čez 6 evrov, se mi zdi.
Default avatar
to je super je napisal/a:
Kaj pa vem....V bistvu te možnosti skoraj nikoli ne koristim.
Prehranjujem se po načelu OMAD: jem enkrat dnevno, okrog 15-17ih. (doma)
Zajtrka in večerje ne jem.
Regresa dobim nekaj čez 6 evrov, se mi zdi.
Default avatar
tebi pa ni jasno je napisal/a:
ne vem kdo si ti,da za normalne označuješ druge ljudi, ki ne jedo zajtrka npr. ampak samo kavo spijejo - to sploh ni zdravo.
Ampak po vaši želji - jaz sama sebe poznam in imam raje normalno kosilo v času malice recimo okoli 12, ker jem zajtrk zjutraj ob šestih obvezno ga jem vedno, brez njega ne grem od doma, in v tem času sem zagotovo že lačna, četudi miselno delaš za mizo - porabljaš kalorije... in raje ob 12 pojem normalen topel obrok in recimo namesto,da potem divjam domov, ko pridem domov lepo pol ure športam recimo in po tem pojem okoli petih do šestih kaj lahkega beljakovinskega recimo...
Meni nikoli ni pasalo, da bi jedla poln obrok šele on 17 popoldan - prej pa celo popoldan nič...
in to kar pišeš,da za mizo z delom v pisarni čez cel dan ne porabiš kalorij, potem jih ob petih popoldan do večera še manj...tako,da ta argument mi je malo mimo...
ne vem jaz se po sebi držim načela, da je človeško telo kot neka ura z bioritmom - in zjutraj rabi energijo,da se zbudi in začne delati (metabolizem) in tako več porabi in največ porabi, čez dan, ko si najbolj aktiven - že sam metabilozem je potem tako naravnan, popoldan, se umirja telo po naravnem bioritmu in popoldan ga šele prvič nasititi z normalnim obrokom je zame zelo prepozno. takrat bi že počasi moral počivati po boritmu in pojesti še kaj lahkega, ne pa poln obrok.
Tak je moj vidik in način življenja.
Ti pa , delaj po svoje, mene ne moti. Samo ne govori,da je normalno, da se prvič šele je ob petih popoldan.

Moja izkušnja je ta - da sem tako šlampasto se prehranjevala v srednji šoli. Takrat še nismo imeli mosil itd. v šoli - niti možnosti za to... in zjutraj nisem jedla, ker sem raje spala, potem malica je bil kak sendvič ali kakšno sadje, kosilo sem jedla s staršema ob cca četrti uri popoldan - to je bil torej šele prvi tisti pravi cel obrok... vuhuuu sem nabirala kilograme in v svoji koži se niti slučajno nisem počutila dobro. in sem se odločila to spremeniti samo z načinom bolj rednega prehranjevanja... in so se takoj začeli poznati rezultati - v izgubi -6 kg... brez nobene hude telovadbe, samo sprememba urnika prehranjevanja. In potem mi je bilo super takrat po postavi in počutju.
kakor rečeno ti pač po svoje, jaz vem,da bi raje si vzela topel obrok za malico.
Default avatar
mi je super je napisal/a:
Ja lej, vsak po svoje.

Jaz recimo zjutraj pojem doma kakšen kos sadja, v službi kavico spijem, malica okoli 11h-12h kakšna malenkost - sadje, jogurti, zelenjava, solata s piščancem, lahek sendvič .... Če bi jedla neko konkretno kosilo ali malico v kakšni menzi ali gostilni, se lahko po njem samo uležem in zaspim v pisarni. :)
Ko pridem domov, skuham glavni obrok, ki se glede na uro recimo šteje kot večerja, okoli 18 jemo.
Vsi zdravi, noben nima problemov s težo ali zdravjem.

V razne "urnike" prehranjevanja ne verjamem. Tudi v razne zgodbe o tem, koliko obrokov je potrebnih, ne.
Pomemben je vnos kalorij in njihova poraba. Tebi paše, da imaš nabito poln želodec ob 11h, meni pač ne, ker me visok vnos kalorij (sploh hrane iz menz), uspava.

Na splošno ima največ ljudi probleme s težo in počutjem ravno takrat, ko se začnejo prehranjevati tako, kot naj bi bilo zanje "primerno", čeprav to seveda ni.