Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Kia Ceed ali H i30

Default avatar

Soulfly

Glede da sta oba avtomobila približno iste cene kateri avto bolj priporočate H i30 ali Kia Ceed.
Default avatar

Milko Berden

Isto sranje, drugo pakovanje :-).
Default avatar

Roni Kordež

Poleg cene imasta tudi enako tehniko. Motorje za oba delajo recimo v Kiijini tovarni na Slovaškem. V bistvu gre le za drugačen dizajn, kjer stavi hyundai bolj na starejše in bolj konzervativne kupce, Kia pa želi biti bolj športna. Razliko predstavlja še garancija, kjer ima H 5-letno, Kia pa 7-letno, s tem da je ta omejena na 150K km. Sicer pa se vsedi v enega in drugega in se odloči po občutku.
Default avatar

JOHANSON

Jaz bi vzel oba na test in se nato odločil. glede oblike mi je pa ceed lepši. vse ostalo je pa itak enako pri enem in drugem.
Default avatar

miha02

Avtomobile delajo na istem tekočem traku, torej gre bolj za statistično napako. Ali je pa Kia več plačala, ša je prišla više.
Default avatar

Rokson Cola

miha02 je napisal/a:
To pa ni res. Kia ima tovarno za ceeda na Slovaškem, Hyundai za i30 pa na Češkem. Je pa res, da dela Kia na Slovškem motorje za i30. Tovarna na Slovaškem naj bi bila tudi bolj robotizirana v primerjavi s tisto, ki jo ima Hyundai na Češkem. Morda je zato Kia malenkost boljša v smislu kakovosti. Ne gre pa za tektonske razlike.
Default avatar

miha02

Tudi, če razlike so, so minimalne, Komponente ao tako ali tako z istih tekočih trakov podizvajalcev, tako da gre navsezadnje le za drugače stisnjen pleh in malo drugačno sestavljanko. Malo več rokic poridnih Čehov ali Slovakov in malo več ali manj hladnega stika z roboti pa tudi ni tako pomembno, Gre bolj zato, da zmanjšujejo stropke, ne hodijo na bolniške in dopuste itd kot kaj drugega.
Default avatar

Branko Šik

Meni se zdi pa top shit proceed. Full mi je lepo oblikovan. Za moje pojme so z dizajnom prehiteli marsikatero naš znamko, vključno s tistimi dražjimi.
Default avatar

Riki Riki

miha02 je napisal/a:
Ma ni res. Kia je tako rekoč pri vseh testiranjih in statistikah malenkost boljša od Hyundaija. Samo poglej teste v nemških revijah. Pa ti bo vse jasno. po mojem gre za tako filozofijo, da je ena znamka malce nad drugo
Default avatar

miha02

Mislim, da je bolj naključje. Sploh so pa razlike tako majhne, da so zanemarljive.

Moderatorji