Forum.Over.Net

Starševski čvek

Blejski vintgar - obiska res ne priporočam!

Default avatar

Nick991

- vstopnina se je v enem samem letu podražila iz 5€ na 10€ za odraslega. Temu so dodali še parkirnino, za blatno-travnato neurejeno "parkirišče" in to 5€! Za individualnega obiskovalca se je tako obisk v enem samcatem letu podražil iz 5€ na 15€.
Pa z veseljem dam tudi 20€, ampak če za to nekaj dobim! Tako pa edino kar je, je res lepa naravna danost, infrastruktura pa obup! Res minimalna: en WC, ena blagajna, travnat ali makadamski parking.
- Kje prodajajo karte so napisali kar na roko in s selotejpom nalimali na hiško. Cenik je napisan z velikostjo 12 v wordu in ga vidiš šele ko si na vrsti. Če bi videl prej, bi razmislil o tem ali iti ali ne.
- No, ko se načakaš v vrsti za vstopnico (včeraj 15min) - ker deluje ena sama blagajna, čakaš nato v novi vrsti za vstop! Edina pridobitev od lani je namreč avtomat za skeniranje vstopnice. Lahko si predstavljate kakšno "olajšanje" je to za starejše ali tujce ki niso vešči enega od jezikov. Ustvarila se je namreč nova kolona za vstop, ki se ni premaknila nikamor. Ko je eden od tam zaposlenih to študentov končno opazil, je odprl vrata in horde so se lahko zgrnile noter. Torej edina investicija od lani je brezvezna!
- Že leta je pred vstopom tisti prašni makadamski parking, kjer med avti, kombiji in avtobusi slalom vozi stotine/tisoče obiskovalcev nazaj - še vedno niso uspeli urediti osnovnega dostopa za obiskovalce, ki se tako sprehajajo med obračajočimi in živčnimi vozniki, ki parkinga ne najdejo. Kolega, ki je bil včeraj z mano sem zadnji moment opozoril pred avtobusom ki je peljal nekaj 10cm od njega in se je malo zmenil za vse peš obiskovalce.
- Za vstop in izstop na spodnjem delu je na voljo ena samcata ozka ograjna površina, ožja od 1m, ki je bila v sobotni gužvi kaotična: istočasen vstop/izstop praktično nista mogoča, zato je nastajala še ena nerazumljiva kolona.

Očitno je, da turistično društvo Gorje, ki s tem opravlja, ne obvladuje poletnih konic, zato vam obisk - sploh v tem času - res odsvetujem. Notri spustijo vso maso, nato pa se znajdi kakor veš in znaš.

Zgoraj opisana opažanja pošljem na pisarno Vintgarja, v upanju da končno nekaj pričnejo premikat. Odgovor? Njihova komercialistka napiše, da ni "prof. matematike, ampak da se ji to ne zdi takšna podražitev ter da bi kot redni obiskovalec lahko opazil kakšna izboljšanja". Resno, to je nivo uradnega komuniciranja?

No, na blejski vintgar me res več ne bo. Tisti ki se odpravljate - sploh med sezono, pa se raje pripravite. Ali pa zavijte na katero od točk, kjer so zadeve obvladljive in za plačano prejmete nekaj - vsaj nekaj.
Default avatar

ŽeOpaženo2

zaradi podobnih izkušenj kot zgoraj, na vintgar več bomo zavili. gužva je poleti ušla iz kontrole, njim je važno le da prodajo čim več in za čim dražje. kvalitete več ni. točka za masovke pač.

mi smo bili pred parimi tedni in tudi mene je presenetilo 5€ parkinga za tisti travnik ki je bil blatni kaos po dežju. račun za 5€ sem dobila šele ko sem nato opzozorila - sicer gre očitno v žep. v sezoni me tam več ne bo, ne priporočam vsem tistim ki niso za masovke.
Default avatar

Še dobro

Ker smo ravno včeraj razmišljali o obisku, se zahvaljujem za poročilo o stanju. Bomo raje šli na izlet na kakšen prijaznejši kotiček.
Default avatar

Jernej29_

To je postala pač masovna točka z nekaj plusi in predvsem - minusi. Domačih gostov tako več ni. Če bi bila takšna točka v Avstriji/Švici bi jo opremili z vsem potrebnim, tako pa plačaš (očitno parkrat več) in prejmeš tisto kar je dala narava. Kar je dal tam človek pa res spominja bolj na en nateg. Morda pa upravljanje prevzame kdo drug v prihodnje...
Default avatar

pozresnost slovencev

Parking plus vstopnina. Sploh ne razumem te logike pa jo pri nas furajo kar povsod. Jaz bi to zakonsko preganjala. Ce ni drugih opcij, da clovek pride do kraja kjer placa vstopnino (in ce ni drugega logicnega razloga, da tam parkira) potem gre tu za goljufijo. Bi se dalo dokazati. Najboljs, da notri se wc racunajo. Pa kako ces sploh spostovat pozresne ljudi? Pa ne gre samo za tale vintgar gre za opci propad vrednot v slo. Kot arabci. Sama preracunljivost. Fuj. Glede odgovora komercialistke, da ni prof.matematike pa samo se kisel nasmeh o primitivnih slovencih, ki se jim sanja ne kaj je to profesionalno vedenje. To je narod kmetavzev in to buda ven na vseh podrocjih. Nivo komunikacije v druzinah in navzven je porazen. Primitivci. Nepregledne mnozice neotesancev.
Default avatar

monmonči

Moj je dobil eno vabilo za neko predstavitev - neke kapsule al tablete (pač neko sranje) . To naj bi bil izlet na Bled.
Ogled čudovitega mesta Bleda - ne morš verjet - ZASTONJ!
Soteska Vintgar - ogled:
- posamezno - 9€
- skupina nad 10 oseb - 7€

Naj si vabilo sami nekam vtaknejo :(
Default avatar

Brezveze02

Vintgar smo si zapomnili po slabem odnosu do obiskovalcev (ala: računaj, daj nič), tako da nas tam več ne bo. To je točka za skubljenje turistov ki gredo 1x skozi in se tam pač ne vrnejo.
Tole s parkingom + vstopnino tudi meni ne gre v račun, morda bi bilo na mestu da se vprašanja loti še kakšen pristojen organ.
Default avatar

carlos-m

Pol pa nekaj jokcajo kako je drago na Hrvaškem...uni dalmatinci&istriani so čitro navadni vajenci proti Blejski-Bohinjski turistični mafiji:)))

Definitivno so to kraji ki jih zanesljivo ne bi priporočil tudi najhujšim sovražnikom....ker toliko časti pa tud imam:)))
Default avatar

pristojni organ

Brezveze02 je napisal/a:
Ja za vstopnino moras ponudit parking,ker parkirat v zraku ne mores. Pristajalisca za helikopter ni, drugega prevoza oz dostopa pa tudi ne. Enako Lipica. Enako Postonjska jama. To je totalno bolano in oderusko (!) to je za preganjat. Bi bilo podobno kot ce ti v restavraciji racunajo wc papir. Wake up!!!!!
Default avatar

airbnb svinjarija

"Slofoniji" se je močno poslabšalo, tipičen primer je Vintgar, še huje pa je v Ljubljani. Vsak dan se tukaj prikaže 8000 turistov ( ni napaka 8000), kar v enem mesecu krepko preseže vse prebivalce mesta. Ki imajo ( domačini namreč) od tega turizma samo svinjarijo, uriniranje ponoči po vsej vogalih (očitno se turisti v tuji deželi spremenijo v pse), vpitje in razgrajanje, nemogoče cene na tržnici, polne trgovine, kjer se prerivajo z nahrbtniki mladci in mladenke in kupujejo kruh, paradajz pa pir (6pack najcenejši če se da), smeti po vsem mestu, pa po novem spanje v Tivoliju v šotorih, wc pa pred njimi. Ne grem se več!
Da o tistih iz airbnb ne govorimo! Bi kdo hotel videl slike te svinjarije??
Default avatar

narava je lepa

Narava je lepa. To je tudi vse. Ostalo je katastrofa. Nikomur ne bi priporočila obiska.
Default avatar

bruleska12

Iz lepe točke, na katero smo bili ponosni v oderuštvo in masovko za enkratne turiste, brez kakršnekoli dolgoročne perspektive / vsebine.
Res je kot piše zgoraj - v nekaterih državah imaš ob tako močni točki urejeno infrastrukturo. Tu pa že leta in leta ista žalost na račun stalnega podraževanja in zdaj očitno še plačevanja za to da parkiraš na travi in do vstopnic sploh lahko prideš haha. Noro.
Default avatar

Ajmoht

Pa kam gre ves denar od blejskega turizma? Vsako leto rekorden obisk, zaračunavajo vsako neumnost, kraj pa še vedno enak kot na posnetkih iz leta 1970.
Default avatar

Potica kos tri evre

Kos potice 10dag je bil 3€,se pravi da je 1kg 30€?? Meni drago!
Default avatar

Sedddd

Mi smo ze lani bili razocarani nad odnosom in ureditvijo v Vintgarju..Vse v zvezi z Bledom in okolica..samo rubijo, ponudijo pa en drek..Res imajo sreco, da imajo lepo naravo, ker upravljalci, oblast, nekateri ljudje so katastrofa.
Default avatar

to je res

bruleska12 je napisal/a:
Mene bi bilo na njihovem mestu sram. Pozresno, oderusko (to JE kaznivo) in slaba vizitka za njih same. In njihove starse, ker sodrga ne rata sama od sebe.
Default avatar

Julij Cezar

Nick991 je napisal/a:
V rit si ga naj vtaknejo skup z bledom in bohinjem...sreca na stajersjem kotiskem in prekmurju ne zivijo tski debili kot na vasih koncih ki vsako pizdarijo kasirajo...
Default avatar

Klosharji

Pac ne it, ce vam je predrago. A je to res problem razumeti?
Default avatar

hhm

Potica kos tri evre je napisal/a:
spečt je pa ne znaš...
Default avatar

nisi razumel pointa

hhm je napisal/a:
Nisi razumel pointa.