Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kaj vse delate iz bučk

Default avatar

Bučk za znort

Imam ogromno bučk za porabit. Običajno delam iz njih omako, bučne polpete, jih popečemo na žaru ali pa dodam zelenjavni rižoti. Kaj vse še delate iz njih in kako seveda.
Hvala za odgovore.
Default avatar

Polnjene bucke

Pogooglaj polnjene bučke
Default avatar

Kuhamo

Jaz delam juhe, jih popečem na žaru, dodam v musako ali v sataraš. Dobre so tudi panirane in ocvrte. Nekateri jedo surove, v solati. Enkrat sem celo poskusila vložene, kot kompot, ampak mi ni bilo všeč.
Default avatar

Bučka ena

Mineštro. Bučke (kar veliko) in nekaj krompirja na kocke, malce popražim na nasekljani čebuli in maslu, skuham, zmiksam, morda dodam še kako žlico smetane ali zdenka sirček, da je bolj kremasto in vuolaaaa, odlična mineštra. Druge sestavine pa po lastni presoji, torej sol, kaka začimba.....kar ti paše.
Default avatar

Lusti zdaj

Sama ga se nisem delala, sem pa pred letom dni jedla bozanski domac strudl iz buck. Joj kako bi sedaj snedla par kosov.
Default avatar

Senza

Omake, juho, ocvrte, pečene v pečici in posute s sirom, polnjene, gratinirane, polpete, musako, tople sendviče.
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar

lejdy

bučno rolado, štrudelj na sladko,pa kako pecivo
Default avatar

medvedkova

zadnjič sem tole poskusila, sploh ni slabo

Default avatar

Pica

Testo za pico poguglaj
Default avatar

Jaz tako

Buckin zos, polnjene bucke, ocvrte bucke, buckin cips.
Default avatar

Replika

Naribane za polpete, podlago za pice in pite, v kockicah popečene za prilogo ali kot solata, ali polite s tekočim jogurtom, polnjene z vsem mogočim in pečene v pečici, ocvrte, pohane, kuhane v juhah in mineštrah, nerezane v dolge rezance ali rezine v štrudljih in pitah, včeraj v ratatouille 😋, kompot pa tudi nam ni všeč.
Default avatar

carnacion

Lani sem jih imela toliko, da mi je bilo slabo že če sem jih vedela. Potem sem odrila recept njami bučke s sirom na kulinariki.net in sem jih naribane spakirala v pakete po 1kg in zamrznila - načeloma bučke iz skrinje niso glih najbolj dobre, ampak ker jih moraš za ta recept zelo, zelo dobro ožet ni panike. In smo jih pozimi porabili. Porabim jih v kremnih juhah, danes bodo pohane pa tudi za narastek sem jih že uporabila.
Default avatar

Pikajla

Male bučke skuhaj v slanem kropu..ni jih potrebno olupiti. Ne kuhaj preveč, ker so potem packaste. Ohladi jih v mrzli vodi in nareži še mlačne na kolobarčke. Lahko jih ješ kar take, ali pa jih pripraviš kot solato. Meni je všeč z dodatkom svežega mladega pretršilja.
Default avatar

Pikajla

Male bučke skuhaj v slanem kropu..ni jih potrebno olupiti. Ne kuhaj preveč, ker so potem packaste. Ohladi jih v mrzli vodi in nareži še mlačne na kolobarčke. Lahko jih ješ kar take, ali pa jih pripraviš kot solato. Meni je všeč z dodatkom svežega mladega pretršilja.
Default avatar

zadnja leta

Zadnjih nekaj let jih dajem samo še v zelenjavne juhe. Svoje čase pa sem delala v omaki, nadevane, pečene v pečici, na žaru, musako iz bučk,zloženko, pohane. Gledale so nam že iz vseh koncev....smo se jih tako prenajedli, da gredo sedaj samo še v mešano zelenjavno juho.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood