Starševski čvek

Stanje letošnjega turizma na hrvaškem

Default avatar
Berem in slisim od nekaterih, da je letosnja sezona turizma na hrvaškem katastrofalna. Turistov dosti manj, cene visoke... ce je kdo trenutno tam, prosim povejte , ce je to res. Odpravljamo se to soboto v dalmacijo kampirat za 10 dni in nas zanimajo informacije iz prve roke. Hvala
Default avatar
Ti tega še opazila ne boš. Slovenci so še vedno dol.
Default avatar
Kaj vtikas nos tam, kjer te ne srbi. Avtorico zanimajo info od tistih, ki so trenutno tam na dopustu.
Default avatar
Korzika19 je napisal/a:
Ne, ni res.
Oziroma, delno je res, v tem delu, da so cene povišane večinoma tja do 1/4, hrvaška sezona sploh ni katastrofalna, nasprotno, kampi so prepolni skandinavcev in nemcev in zdaj po 15.8. se čaka še italijane. Kljub povišanim cenam.
Ne vem, kaj ti slišiš, jaz imam povratne informacije od zaposlenih v turizmu, ki pravijo, da je kljub dvigu cen za vsaj četrtino, prometa toliko kot lani, ali celo več.
Default avatar
Korzika19 je napisal/a:
Ne, Slovencem je Hrvaška približno tako kot so Zelenortski otoki, kjer trenutno letuje cca 12 Slovesnkih turistov, zato mislim, da je tvoje vprašanje, če je kdo trenutno tam, povsem neumestno.
Default avatar
Pobezljana puhoglavka je napisal/a:
Ce je prometa enako ob podrazitvi za cetrtino pomeni, da je torej obiska za cetrtino manj.
Default avatar
stevilke je napisal/a:
In hkrati pomeni, da je obiska enako (ali celo več), kljub povišanju cen.
Kolega, ki oddaja hišo ( z več apartmaji) na Pagu) mi pravi, da ima do oktobra vse popolnoma zabukirano, kljub višjim cenam. (ne s Slovenci, pač pa s SEvropejci -> ki ne nosijo s seboj zamrznjenega golaža in polnjenih paprik, pač pa si hrano kupijo v lepi njihovi.
Default avatar
Pobezljana puhoglavka je napisal/a:
A ti statisticne enacbe ne razumes :) ? Sicer pa ja, verjamem tudi, da ima tvoj kolega popolnoma zabukirano. Blagor mu.
Default avatar
Mi smo trenutno v Medulinu. Kjer je luna park ni pretirane guzve. Ob 22.30 smo se vracali v apartma in vecina restavracij je ze zapirala. Bari delajo samo tisti ob promenadi. Ostalo je bolj bogo. Tudi plaze so bile lani bolj polne, letos je super, ker se najde tudi senco ob 10. Lani je ob 10 bilo ze vse polno. Za Medulin ti garantiram, da je upad turistov. Cene...piza capriciosa 62 kun, pasta 60 kun, kalamari 58 kun, pijaca sok,coca cola 25 kun, kepica sladoleda 8 kun. To se spomnem od danes.
Default avatar
Pag, Stara Novalja, apartma 20m od morja. Cene v restavracijah ali barih iste ali podobne kot v Sloveniji.
Default avatar
stevilke je napisal/a:
Ja res, če je prometa enako ob podrazitvi za cetrtino pomeni, da je torej obiska za cetrtino manj. Kar pomeni večji zaslužek, ker so za manj turistov tudi manjši stroški (čiščenje, manj polomljenega....) promet minus stroški je zaslužek približno :-)
Default avatar
megaboy je napisal/a:
Tako pa ja. Obiska pa je vseeno manj. Kar pa lahko napoveduje to, da bo naslednje leto se manjsi,ker tisti,ki so ze tam nimajo druge izbire kot placevati visje cene a to ne pomeni, da jih bo situacija prepricala tudi za obisk v naslednjem letu. Krivulja obiska zna torej padati.
Default avatar
stevilke je napisal/a:
Na kratko. Za letos so se z podrazitvami pokrili ampak na tega konja je slabo staviti. Gre samo za res kratkorocno sanacijo stanja, ki pa ne zagotavlja iste razmere v naslednjem letu,ker cen na racun zmanjsanega obiska ne mores dvigovati v nedogled ne da bi se sesulo.
Default avatar
stevilke je napisal/a:
Ali večji, ker običajno napovedi o večjih zaslužkih - dejansko generirajo višje zaslučžke.
Default avatar
Trenutno smo v Sibeniku, guzve so, cene tudi zelo visoke, tako da turistov je povsod polno.
Default avatar
Cene se vedno prilagajajo povpraševanju? Osnove ekonomike. Ne vem, kaj ima to veze s Hrvati!? To ima samo veze z vašo tanko denarnico. ;)
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
Ni pomembno število turistov, ampak to, koliko denarja ti pustijo. Masovni turizem brez finančnega učinka je brez veze.
Default avatar
Hrvati so pametni. Z visokimi cenami bodo pritegnili predvsem tiste, ki imajo denar. Na tak način se izogneš masovnemu turizmu. Dve leti nazaj so v poročilih Hrvati dali jasno vedet, da jim preveč turistov ne paše. Že nekaj let hodijo na hrvaško znane osebe iz filmske in glasbene industrije. Verjamem, da tudi njim masa ljudi ne paše. Mislim, da ciljajo na luksuzni turizem.
Default avatar
prejšnja sobota zvečer, mesto KRK, spomnimo se grozne gužve čez rivo, v Soboto je bilo mesto prazno, parkiranje pod klancom pred krožiščem je bilo možno...sobota zvečer