Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

kaj pomeni za vas beseda duhovnost?

Default avatar

Srečko5

DUHOVNOST v realnosti pomeni je napisal/a:
ljudje smo stalno pod vplivom notranjih hormonov ( kemikalij v krvi), ki se izločajo v možganskem sistemu in iz žlez. Zato marsikaj noter doživljamo v sebi, svet zunaj nas pa se vrti naprej. Človek ni center vesolja. Vesolje je ogromno, človek pa je minljiv, kot vsako drugo bitje.

ena beseda je napisal/a:
Hvala za odgovore. Sama ne vem, kaj točno naj si predstavljam pod to besedo. Še najbolj se mi je zdelo, da je nekaj v sferi nadnaravnega, verovanja v nekaj, ne da bi bil človek pripadnik katerekoli religije. Ampak to moje razumevanje je tako megleno, neotipljivo in nedoločno, da me je zanimalo, kaj mislite drugi. Ste me kar potolažili, saj vidim, da kar večina razume to besedo vsak po svoje in nam jo je težko definirati.
Najbolj všečne odgovore si napisal. Mi je všeč.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar

Onslow

Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
ena beseda je napisal/a:
Kako razumete besedo duhovnost? Kaj si predstavljate kot duhovnost?
Duhovnost je lastnost čloceka, ki se je posvetil samoizpopolnjevanju v prileganju k drugim, pri čemer se naslanja na magijo, religijo in t.i. naravne zakone, kar mu omogoča vdano sluzenje.
Po moje je malo ljudi, ki so se naučili duhovnosti in jo tudi živijo. Recimo kakšen menih ali nuna pa še to so po moje zelo redki, se pa prilagajajo. Koliko je takih, ki se pa ne? Po moje par ljudi na tem svetu.
Drugo pa je se naučiti kaj duhovnost je (ponavadi nekaj neotipljivega) in s to potem plozat okoli kot to počne cerkev (vseeno kakšna in čigava).