Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kaj pomeni za vas beseda duhovnost?

kaj pomeni za vas beseda duhovnost?

Kako razumete besedo duhovnost? Kaj si predstavljate kot duhovnost?

Naša tretja dimenzija (Prva je telesnost, druga duševnost,…)

Da ima nekdo probleme z dojemanjem realnosti.

nova
Uredništvo priporoča

Da je babše ali moško pezde čoknjeno in ne ve kaj bi s sabo počelo in se gre nečesa, kar mu – ji pristoji kot kravi sedlo.

Pomeni to, da si sposoben razumeti tudi vpliv misli oz razmišljanja na človekovo realnost.

Kaj vem. Predvsem duhovnost zame ni isto kot duševnost. Duh je mad dušo. Duhovnost je zame iskanje ali bližina z Bitjem. Kakorkoli ga kdo imenuje.
Duševnost pa je moja.

Pristen stik s samim seboj.

Sam to vem, da bežim od ljudi, ki razlagajo kako so duhovni jaz pa nisem.
Bežim tudi od takih, ki mislijo, da vedo kaj je zame dobro, ker so pač prebrali nekaj knjig in se naučili nekaj floskul in mislijo, da so duhovnega vodjo za jajca prijeli.
Realni ljudje tega ne počnejo, ker ne lebdijo v nekih oblakih.

Da je treba bežati kolikor hitro se da.

Klicanje duhov.


Čigav duh pa potem išče bližino z bitjem, če ne tvoj ?


To je super za hujšanje in kondicijo. 🙂

Duhovnost je lastnost čloceka, ki se je posvetil samoizpopolnjevanju v prileganju k drugim, pri čemer se naslanja na magijo, religijo in t.i. naravne zakone, kar mu omogoča vdano sluzenje.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Tisti, ki razlagajo, kako duhovni da so, resnici navadno sploh niso. Najbolj duhovni ljudje so najbolj realni, odrasli, z nogami trdno na tleh, hkrati pa zavedajoč se, da so samo kapljica v morju, a kapljica, ki ima svoje mesto in nalogo ljubezni.

” duhovnost ” je samo starinski izraz za psihološko doživljanje sebe in sveta ( za čustveno stanje človeka).

Da je nekdo zamenjal “it” za “n” in hudo izgubil smisel za duhov-it-ost.

De omnibus disputandum..

Hvala za odgovore. Sama ne vem, kaj točno naj si predstavljam pod to besedo. Še najbolj se mi je zdelo, da je nekaj v sferi nadnaravnega, verovanja v nekaj, ne da bi bil človek pripadnik katerekoli religije. Ampak to moje razumevanje je tako megleno, neotipljivo in nedoločno, da me je zanimalo, kaj mislite drugi. Ste me kar potolažili, saj vidim, da kar večina razume to besedo vsak po svoje in nam jo je težko definirati.

Ničesar ” nadnaravnega” ni. Je samo rojstvo, zorenje in smrt. Vse skupaj je pa lepo popotovanje, polno raznih notranjih čustvenih stanj.

Duhovnost = Duh

ljudje smo stalno pod vplivom notranjih hormonov ( kemikalij v krvi), ki se izločajo v možganskem sistemu in iz žlez. Zato marsikaj noter doživljamo v sebi, svet zunaj nas pa se vrti naprej. Človek ni center vesolja. Vesolje je ogromno, človek pa je minljiv, kot vsako drugo bitje.


[/quote]

Najbolj všečne odgovore si napisal. Mi je všeč.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Duhovnost je lastnost čloceka, ki se je posvetil samoizpopolnjevanju v prileganju k drugim, pri čemer se naslanja na magijo, religijo in t.i. naravne zakone, kar mu omogoča vdano sluzenje.
[/quote]

Po moje je malo ljudi, ki so se naučili duhovnosti in jo tudi živijo. Recimo kakšen menih ali nuna pa še to so po moje zelo redki, se pa prilagajajo. Koliko je takih, ki se pa ne? Po moje par ljudi na tem svetu.
Drugo pa je se naučiti kaj duhovnost je (ponavadi nekaj neotipljivega) in s to potem plozat okoli kot to počne cerkev (vseeno kakšna in čigava).

New Report

Close