Starševski čvek

Luka Basi nikoli ne bo slovenski pevec

Default avatar
Vem, da so glasbeni okusi različni in to resnično spoštujem, vendar pa ne morem mimo te pretirane promocije pevca, ki bi naj bil Slovenec, pa poje pesmi v tipičnem hrvaškem melosu in jeziku. Skoraj vsak dan je neka objava o njem na spletu in so ga nam skoraj začeli že vsiljevati. Luka Basi. Govori in piše večinoma hrvaško, poje hrvaško.

Ne vem, ali predstavlja hrvaško ali slovensko glasbeno sceno. Če slovensko, je zame osebno to čista žalitev. Slovenec z dalmatinsko dušo? Pa kaj še.

Njegov način ustvarjanja se mi zdi v tem času zelo slabih medsosedskih odnosov kot slaba provokacija. Si predstavljate, da bi nek hrvaški pevec pel tipično slovensko narodno glasbo in to v slovenščini, pa še dodal, da je npr. Štajerc po duši? Hrvati bi ga verjetno celo izgnali iz države.

Glasba naj sicer res ne bi poznala meja, ampak je treba enemu Slovencu peti pesmi, ki so bile že milijonkrat slišane, saj so kot copy paste pesmi od Zečića, Dragojevića in drugih hrvaških pevcev? Njegov producent je tisti, katerega večina stvaritev je pretirano podobnih pesmim nekaterih drugih izvajalcev.

Mislim, da je večina s širšim spektrom glasbenega okusa, ki seže kaj dlje od balkanskega kotla, naveličana izvajalcev kot so Zečić ipd. Imamo dovolj hrvaških koncertov, a zdaj bomo morali gledati in poslušati "hrvatizirane" Slovence? Ne, hvala.

Če bi kaj veljal v svetu glasbe, bi se obrnil na zahodni trg in se tam prodal.

Zatajiti lasten narod in jezik je najlažje. Ne, ne cenim in ne bom cenil takih pevcev.
Default avatar
Mirno dodaš še Vernerja, Pešuta, kupček narodnjakov, ...........................................
Default avatar
Še dobro, da nisi nestrpen.
Ker tisto zna biti zoprno. Skoraj tako, kot zavist.
Default avatar
En realen je napisal/a:
Default avatar
nestrpnost in zavist sta tukaj doma, zato normalni odhajajo.

bit bit je napisal/a:
Default avatar
gost žblj je napisal/a:
žbljko, no saj veš