Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Laser terapija

Default avatar
Zanima me kako je z lasersko terapijo v fizioterapiji. Imela sem terapijo in enkrat sem namesto prijetne toplote obcitila pravo pekoce zganje na kozi. Fizioterapevtka je zapustila prostor in je nisem mogla priklicati. Po koncu terapije je bila na kozi mocna rdecina. Zanima me ali ima lahko laser kakrsnekoli negativne nevarne stranske ucinke v tem primeru. Zakaj je do tega prislo? Ali fizioterapevti lahko nastavite moč sevanja toplote laserja, ker ob ostalih obiskih je bilo obcutiti prijetno toploto, razen enkrat pa grozno pekoče na mestu obsevanja in na koncu rdecina. Ima lahko to kaksne posledice poleg za kozo v obliki vidne opekline tudi notranje, globinsko?
Hvala vam za odgovor.
Default avatar
Pozdravljeni!

Ob nepravilni uporabi se tako z laserjem, terapevtskim ultrazvokom in drugimi metodami, ki prodirajo globoko do kosti in se od tam odbijejo nazaj, lahko povzroči s pregrevanjem opekline v globini tkiva - ožganine - ki se jih lahkio niti ne čuti in ne vidi. Rdečica na koži pa pomeni, da je prišlo do poškodbe kože, ki jih pravilna uporaba laserja ne povzroči.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66
Default avatar
Hvala vam za odgovor. Ali me mora skrbeti, da sem v tem primeru tistih enkrat dobila tudi kaksne notranje poskodbe? So lahko kakorkoli nevarne? Kako lahko to vem? V kolikor je do njih prislo, ali se same zacelijo? Rdecica na podrocju sp. Dela prsnice in prsnega kosa levo, ki je nastala med obsevanjem, je sicer izginila. Me mora skrbeti da je na teh dveh mestih kaj lahko notranje poskodovano? Kaj mi je sedaj za narediti, kaj vi svetujete? Po tem mocnem pekocem obsevanju, sem imela se dvakrat terapijo na obeh mestih v naslednjih dveh zaporednih dneh. Povedala sem, da me je dan poprej mocno peklo in da sem je nastala rdecina, pa so samo dejali, da je bil staticni laser preblizu in da bo pac sedaj bolj stran od koze namescen.
Se laicno vprasanje ali lahko to kakorkoli poskuduje tudi srce in srcno misico, glede na to, da sem.imela obsevanje na spodnjem delu prsnice? Hvala vam za informacije. In nasvet kaj narediti v takem primeru.
Default avatar
Se nekaj bi dodala k vprasanju... na mestu, kjer je bila opeklina imam tudi eno znamenje. Ob tem me zanima ali je nevarnost, da bi z opeklino na kozi nastale tudui globlje poskodbe, taksne da bi se lahko znamenje sprenenilo kakorkoli, ali zacelo rakasto razvijati, pod kozo ali na njej? Najlepsa hvala vam za pomoc.
Default avatar
Pozdravljena!

V tem času, se je že vse zacelilo in pozdravilo, tako da nič ne skrbite.

Rak se načeloma lahko začenjati iz ponavljajočih vnetij... in v vašem primeru tega ni bilo, tako da naj vas tudi to nič ne skrbi.

Če se je delala terapija z laserjem nad prsnico, kost odbije lasersko svetlobo in zato le ta ne gre skozi in ne more priti do srca. Tako da naj vas tudi to nič ne skrbi ☺️
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Moderatorji

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt
Barbara Purkart