Zasvojenost in pomoč

Odgovarjajo: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti • Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka • Peter Topić, univ. dipl. soc. del., psihoterapevt • Pia Hren, dipl. biopsihologinja

snifanje

Default avatar
Živjo star sem 17 let in snifam. Zadnje čase mi primankuje speeda in me zanima če je kdo že kdaj poskusil zazdrobiti lekadol (ali kakšno drugo tabletko) in jo posnifati. Prosim če poveste tudi kakšni so učinki. Lp
Default avatar
Pozdravljen,
svetujem ti, da na lastno pest ne drobiš in snifaš ničesar. Lekadol je zdravilo, ki se ga spije s kozarcem vode pri bolečinah ali povišani temperaturi.
Prav tako bi ti priporočala, da pri svojih letih najdeš kakšno drugo vrsto preživljanja prostega časa. Speed je droga, ki ima močno komponentno psihične zasvojenosti, pogosta zloraba te droge lahko vodi do amfetaminske psihoze, razdraženost, slabo voljo in počutje pa si verjetno, ob odsotnosti uživanja te substance, občutil že sam.
Usmeri svojo energijo in čas raje v kakšen zanimiv hobi, druženje in šport, pozitivni učinki teh stvari bodo veliko bolj nagrajujoči, pa še nimajo hudih stranskih učinkov.

Lep pozdrav,
Pia
Celodnevni pripravljalni terapevtski center
Zavod Pelikan - Karitas
Cesta na Polževo 4
1294 Višnja Gora
051 339 725

Moderatorji

Andreja Verovšek , univ. dipl. soc. del, mag. poslovnih znanosti
Andreja
Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket
Peter Topić , univ. dipl. soc. del., psihoterapevt
peter.topic
Pia Hren , dipl. biopsihologinja
Pia Hren