Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Nepojasnjena bolečina v trebuhu

Default avatar

Mamita40

Stara sem 40 let in že dlje časa me spremlja bolečina na desni strani trebuha, ki je malo višje od popka. Ker ne ugotovijo, kaj mi je, me zanima, če je imel kdo podobno in kaj ste ugotovili. Bolečina pride in gre, stisne in popusti, večkrat na dan, neodvisno od hrane ali gibanja. Ginekološko ni, ker sem bila pregledana, uz trebuha je bp, kri je v redu, magnetna resonanca ni pokazala ničesar. Slepič ni, ker so mi ga odstranili v otroštvu. Kakšne preiskave naj še naredim? Bolečina je ves čas na istem mestu, tako da kakšna vnetna bolezen črevesja verjetno ne pride v poštev, niti nimam nobenih težav s prebavo.
Je imel kdo kaj podobnega?
Default avatar

Želodec

Mene je tako bolelo, ko sem imela razbolen želodec od kisline. Me je bolelo do reber.
Zdaj je ok.

Imaš kakšne probleme z želodčno kislino?
Default avatar

Mamita40

Hvala za mnenje, ampak dvomim, da je to od tega. Če me kdaj boli želodec, je to višje gor in bolj proti levi strani.
Default avatar

Enako

Živjo.

Pokliči ginekologinjo in povprašaj ali je pomislila na Endometriozo? Zelo boli, sploh pred menstruacijo. Z samim UZ včasih ne ugotovijo.
Lp
Default avatar

Dolenjc

Jaz imel/imam nekaj podobnega. Gastritis zelodca in dvanajstnika. Tocka, ki jo opisujes, bi lahko bla dvanajstnik. Sem b pa jaz tud na gastroskopiji.
Default avatar

Poletna3

Kaj pa če je bolečina mišičnega izvora? Al pa mogoče kaj draži živec? Medrebrni. Preverite še to.
Drugače pa sem imela kar podobne težave kakih 5 let nazaj, isto nič ugotovili. Ni bilo sicer ne vem kako boleče, bolj sem občutila neko težo. Kot bi si dala kilo moke pod rebra, ko sem ležala. Ko sem se začela bolj intenzivno ukvarjati z aktivnostjo in zdravo prehranjevati je šlo na bolje, čeprav ta nenavadni občutek tu in tam še zaznam. Po kakšni težki hrani me bolj muči. Zato sumim, da gre pri meni za povečano izločanje žolča. To je edino kar so opazili pri gastroskopiji, ampak mnenje zdravnice je bilo, da je to od nervoze.
Upam, da najdete vzrok.
Default avatar

Forum Urgenca

Vprašaj na forumu Urgenca. Dr Rebolj zna pomagati.
Default avatar

kaj pa

če si zanosila? Veš, je drugače, ko si že enkrat stara....
Default avatar

Iz moje izkušnje

Imela občasne pač t.i. stresne in je želodec čutil. Nek dan grozovito krči, da se za mm nisem smela premakniti. Najprej lekarna z aja čačku. Do jutra se nekako poleže. Da sem šla lahko h dohtarji. Poslal na UZ. Nič posebnosti, gastritis ipd.. Dobim neka zdravila. 14 dni nekako šlo, potem me je usekal. Krče tako hude, da sem mislila, da me nekdo kolje. Pod nujno rešilec na urgenco. Šele ko so me dali na rentgen, so videli, da mi je počil dvanajsternik. Pod nujno pod nož.
Od takrat konstantno terapija.
Ampak predno so rešilca klicali, jest optimist, pocakte ene pol ure, bo vse dobr 😂. No ja, organizem rekel svoje in sem sam še izjavila Dohtar.
Default avatar

Mamita40

Pa sva res zadnjič natepavala... morda mu je ušlo.
Default avatar

eni ste pa res nesramni

Mamita40 je napisal/a:
Pa sva res zadnjič natepavala... morda mu je ušlo.
Tole sigurno ni napisala avtorica. Zakaj nekateri tako uživate, če ima nekdo probleme, potem pa še pište v njihovem imenu.
Eni ste res moteni in ubrisani.
Default avatar

kaj pa jetrca

Naredi kaksno tri mesecno ociscevalno terapijo s Silimarinom in porocaj. Srecno!
Default avatar

Dolenjc

Kako naj dr. Rebolj izvoha, kaj je boli? Saj je ze stokrat napisal, da se brez preiskav ne da, sploh ce gre za bolecine v trebuhu, kjer je tesno skupaj vec organov, kjer je lahko tisoc vzrokov, bolecine tud izzarevajo. Ce smo ze pri tem, tud zelodec lahko izzareva na desno, jetra pa ne bolijo, dokler ni ze hudo hudo narobe. Se vedno sumim na zolc in dvanajstnik, kar je pogosto stresno pogojeno, opis tezav je prakticno identicen tem, ki so mi znane ...
Default avatar

Mamita40

Bolečina je v bistvu bolj proti boku kot proti sredini trebuha ... se pravi, grem še na gastroskopijo, čeprav imam občutek, da ni v zvezi z želodcem.

Za endometriozo nimam praktično nobenega od simptomov.

Še najbolj se mi zdi, da je zadela Poletna3, da bi lahko šlo za živec ali mišico. Katera preiskava pa to pokaže sploh? Čeprav če bi bila mišica, bi bila verjetno bolečina povezana z gibanjem, moja pa ni.

Ah, ne vem več. Toliko denarja sem že zapravila, bila tudi na alternativi, zdravnik pa ne ve več, kaj bi delal z mano :(
Default avatar

Poletna3

Magnet hrbtenice. Mogoče še napotnica za fiziatra.
Drugače pa ni nujno, da se mišična bolečina izraža samo v gibanju. Mišične bolečine so velikokrat izražene tudi ponoči. Drža je pomembna, pravilno dvigovanje tudi. Kakšno ležišče imate? In kakšno delo? Zadnjič sem tudi prebrala, da je sedeče delo enako škodljivo kot kajenje. Tudi z aktivnostjo po službi ne izničimo slabih učinkov sedečega dela. Tako delo zelo vpliva na delovanje ledvic.
Default avatar

Fghbj

Slika

Evo lociraj bolečino in imaš možen odgovor. Pa ljudje božji, želodec je na levi!
Default avatar

trebušna slinavka

... pa na UZ in rentgenu se rep trebušne slinavke (leva) zelo slabo ali celo ne vidi.
Default avatar

najbrž hrbtenica

Fghbj je napisal/a:
Slika

Evo lociraj bolečino in imaš možen odgovor. Pa ljudje božji, želodec je na levi!
Žal ni tako preprosto.
Bolečina se tudi prenaša, želodec lahko boli tudi na desni, pa zadaj v hrbtu. Slinavka lahko boli v predelu popka ali zadaj v hrbtu.... Ledvica lahko boli spredaj ali zadaj, lahko tudi pod rebri.

Avtorica, za črevesno preiskavo bi bilo treba iti na kolonoskopijo, sicer pa je najbrž res mišičnega izvora.
Default avatar

Ma ni nujno veš

Mamita40 je napisal/a:
Hvala za mnenje, ampak dvomim, da je to od tega. Če me kdaj boli želodec, je to višje gor in bolj proti levi strani.
Tako sem tudi jaz mislila, pa je dejansko bil kriv želodec. Bolelo me je na levi strani pod rebri, ne na mestu, kjer se želodec dejansko nahaja. Lahko pa je bolečina v kaki mišici, imaš mogoče vneto. Tega nobena preiskava ne more pokazati. Podobno lahko bolijo zolčni kamni, a bi jih uz trebuha pokazal.
Default avatar

Mamita40

Hvala za koristne nasvete. Ja, prenesena bolečina je hudič, ker ne veš, od kje dejansko izvira in je težko ugotoviti krivca. Grem še na gastro, sicer dvomim, da bo kaj pokazala. Za magnetno ne upam prosit napotnice, ker dvomim, da jo bom dobila, sem šla že lani, samo ne hrbtenice.

Poletna3, ampak ti si imela bolečine v trebuhu ali zadaj v hrbtu? Da bi bila hrbtenica kriva za bolečine v trebuhu? Sicer pa ja, sedim veliko (preveč), držim se pa tudi ne ravno lepo :)

Sem bila pri manualnemu terapevtu ... pa pravi, da bolečina izvira iz notranjosti, ne gibalnega sistema, potem pa vedi.