Starševski čvek

Izjemno drage trgovine

Default avatar
Sama se najraje izognem vsem trgovinam, ker se v trenutku stanjša moja denarnica. 10 evrov ni čisto nič več. Za 50€ komaj kaj kupim hrane za našo 4 člansko družino za nekaj dni. A samo jaz ne znam nakupovat ali se je res vse tako podražalo? Pa pazim na cene, vedno izberem čim ceneje, razen junka ne kupujem.

Torej 50€ gre obvezno na vsake nekaj dni ko grem v trgovino za našo družino. Kje, kako nakupovati, da bo ceneje?
Default avatar
Kupiš njoke ali kupiš krompir, moko in ostalo imaš doma in jih narediš sama?
Kupiš narejene ražnjiče ali kupiš meso ter ražnjiče narediš sama?
Kupiš natrgano in oprano solato ali kupiš glavo solate, ki je v akciji?
Default avatar
Enako pri nas, pa smo trije 😕
Default avatar
sveta preproščina je napisal/a:
To je eno.
Drugo so pa največji "požiralci denarja za prazen nič" kot so piškoti prigrizki, sladke pijače, pudingi v lončkih, taužent sadnih takih in onakih jogurtov, tri vrste salamc in pet vrst sirčkov...
Default avatar
cene se zvišujejo v nebo je napisal/a:
Malo za hec en nasvet: greš na dopust v Skandinavijo, ko boš prišla nazaj, ti bo vse poceni.

Drugače pa se seveda strinjam s tabo.
Default avatar
sveta preproščina je napisal/a:
Večinoma tisto prvo. Solato vedno v akciji. Ampak koliko res privarčuješ, če sam doma narediš? Ker njoke kupim vedno tiste najcenejše, pa nevem če pride dosti ceneje, če jih sam doma narediš.
Default avatar
Dandanes ni več razlike v katero trgovino greš, na koncu ne boš kaj veliko prišparal. Tudi eurospin ima že enake cene ostalim trgovinam.
Default avatar
cene grejo got kot grejo gor plače....
Default avatar
vsi občutimo enako razen prefektnih monkelj, ki za 10 evrov na teden oz. 50 na mesec nahranijo svojo družino pa še taščo in svakinjo povabijo na obiske vsak vikend:)
Default avatar
Seveda pridejo doma narejeni njoki cenejši, enkrat skuhaš nekaj krompirjev in jih narediš, nekaj porabiš, ostali brez težav zamrzneš.
Default avatar
sveta preproščina je napisal/a:
In kakšna je razlika v ceni med kupljenimi in doma narejenimi njoki? Tu pa res ne moreš nič prihraniti.
Default avatar
sveta preproščina je napisal/a:
kila njokov pride 1,40. če prišparaš, prišparaš kak cent, več ne.

bolj se je treba odpovedat drugim stvarem, prigrizkom, salamam, takim in onakim jogurtom, delikatesam, pekovskemu pecivu in podobnim dražjim zadevam. pa vnaprej pripravljenim jedem.
Default avatar
1 kg krompirja je 1 evro, jajce 20 centov, moka 20 centov, pa elektrika in čas - za ta denar dobiš 1 kg kupljenih njokov.
Default avatar
Bolj je problem v tem ker včasih ni bilo toliko izbire kot danes in ja. Tiste eksotične stvari so izjemno drage. Sicer pa tudi navadna zelenjava in meso je draga.

Za 10€ te pa kmalu tudi spustili ne bodo več v SPAR, bo vstopnina :D
Default avatar
Da so izdelki vse drazji. Tudi gledam da kupujem akcijske izdelke. Sicer pa recimo artikle, ki ne gredo v usta kupujem tiste najcenejse (cistila, wc papir,...) milo za roke veliko pakiranje pa potem doziram sproti itd. Kar se tu prispara kupim kaksno sadje vec za to. Me pa jezi, da so cene zelenjave in sadja drazje kot meso.
Default avatar
Se strinjam je napisal/a:
Kdor špara kruha strada. Saj mogoče prišparaš s cenejšimi čistili. A pa prišparaš pri zdravju? To se je za vprašat. Dandanes je v svetu kapitala vse tako. Kjer nekje prišparaš, ti je drugje odvzeto.
Default avatar
Meni se zdi, da je kruh izredno drag?
Default avatar
kg moke je 0.50 centov.1 kg krompirja par cetov,2 jajca (domača) 0.40 centov.torej 2 kg njokov recimo pride manj kot evro...
Default avatar
Se strinjam je napisal/a:
No, jagode, maline, borovnice in mogoče še kaj je dražje kot meso, drugače pa za štiričlansko družino gre za obrok kila mesa (250 g na osebo, če ste bolj asketski 750 g), kile banan ali breskev pa ne zmažete v enem dnevu ali pač?

Dragi so: meso, delikatese, razni namazi, nenavadni jogurti (grški, skyri, sadni), gotove omake, sladkarije, sladke pijače, sokovi in seveda gotove jedi (zrezki, nuggetsi, pohan sir ipd), nutella.
Nabašem osnovne stvari, malo zelenjave, makarone, sadje, mleko, navaden jogurt, kak sir, parmezan, pelate v konzervi, jajca, krompir ... in je znesek še kar v nekih mejah, dodam nutello in sladoled in je takoj 10 evrov zraven.
Še vedno sem pa šokirana, ko kdo kupi za 15 evrov hrane, potem pa še par škatel cigaret in reče blagajničarka: 45 evrov. Uhhhhh.

Mi kar nekaj zapravimo za hrano, čistila kupujem čim več eko in raje uporabljam manj. Ja, bi rekla, da je 50 evrov osnova za en teden in potem 20 evrov še sveže zadeve, nadaljnjih 10 do 20 pa nenujne.
Default avatar
ttcbbbm je napisal/a:
saj pravim, blazni prihranki so. na njokih ne boste glih prišparale.