Starševski čvek

Zakaj se samski gužvajo za ta boljše termine dopusta?

Default avatar
Nekaj ne štekam. Zakaj se samski gužvajo za dopust med šolskimi počitnicam, v juliju in avgustu?
Nekdo, ki ima otroke, je logično, da bo imel dopust, da se mora prilagajat tako otrokom kot partnerju.
Samski pa nimajo otrok, nimajo partnerja, ampak bi pa se isto gužvali za dopust v tem času?
A ni vseeno, če gredo septembra na dopust? Ali pa, da bi vsaj počakali, da se tisti s familijami prvi odločijo za termine, ker se ne morejo prilagajat. Samski pa se lahko.
In to vsako leto znova.
Default avatar
Mogoče zato, ker smo ljudje enakopravni ne glede na to ali imamo otroke ali jih nimamo? Mogoče zato, ker tisti ljudje, ki imamo otroke, nismo prav nič več vredni od tistih, ki otrok nimajo?
Default avatar
ana ana konda je napisal/a:
Torej po tvojem mnenju tudi ni potrebno odtopiti sedeža na avtobusu starejšim in nosečnicam!!!??? saj imamo vsi pravico sedet, saj smo enakopravni, ane

potrebno je malce širše gledat, ne pa videtsam do konca svojega nosu.
Default avatar
Ker je takrat dolg dan, toplo morje, veliko dodatne ponudbe, užitek sedeti v toplih nočeh, užitek nočnega kopanja in ker imamo vsi pravico do poletnega dopusta.
Default avatar
Jst bi ukinil dopust za vse, samske in nesamske, ne bi bilo nobene slabe volje več.
Default avatar
Imam družino, pa nisem mnenja, da bi morali imet prednost družinarji. Zakaj ne sme it ženska, moški, samska, na dopust julija, ko hodijo vsi, ko je najbolj toplo, največ ponudbe, je nevzdržno v mestih, se dogaja na obali itd..?
Default avatar
razglednež je napisal/a:
Eno je olikan človek, ki odstopa sedež bolj potrebnim, drugo pa je dopust, ki nam ga omogoča zakon in delodajalec.
Res pa imate nekateri občutek, da vam pripada več kot drugim.
Default avatar
Nalašč, zato, da ti ne moreš. Saj to hočeš slišat, ane?
Default avatar
Neka čredna miselnost, da je potrebno iti na dopust takrat, ko gredo vsi in tja, kamor gredo vsi. Kar se časa tiče, je to pač razumljivo za družine z šoloobveznimi otroci. Da pa mora biti lokacija Istra ali Dalmacija - to je pa že nek čuden "fenomen".
A ljudje smo svobodni in se (načeloma) samostojno odločamo. Ali v največji gužvi na plažo, kjer najbolje da za cel teden rezerviraš tiste pol m2 za brisačo, ali prej ali pozneje nekam, kjer so ti na voljo desetine metrov plaže (se ravno vrnil z take plaže). A morda je tudi v "gužvanju" nek čar? Smo si pač različni.
Default avatar
Sem samska in seveda imam enake pravice kot vezani pa tisti z otrocmi.
Zakaj dopust julija in avgusta? Ker je poletje.
Aja, mi dol visi za Hrvaško. Ne hodim na Hrvaško. Grem pa recimo v Skandinavijo in ja, najboljši termin je ravno poleti.
Si pa pri nas sodelavke predstavljajo ja, da če imajo otroke, da se mora svet vrtet okrog njih. Ne vse, ene pa ja.
Default avatar
ne štekam jih je napisal/a:
Jaz imam dopust takrat, ko meni paše. Zakaj? Ker lahko.
Default avatar
Meni pa gre na živce, da bi se mogla vsako leto znova odmikat. Zato.

S partnerjem sva se vedno odmikala tistim z otrokih...izbrala en nezanimivi termin, letos ko imava tudi midva otroka, bi pa sodelavec ravno ta termin, ki mu je bil leta nezanimiv. Ga ne dam. Če mu leta prej ni bil zanimiv ga pa tudi letos ne dam.


Eno leto sem se odmaknila na september...krajši dan, ni toliko sonca, zahladi hitro, ponoči padal dž. Ni mi bilo všeč.

Imam pa sama vredu sodelavko, ona gre med kolektivnem dopustom, sama takrat delam, sama grem drugi termin pa ona moje podela.

Nekateri si niso sposobni organizirat dopust 2 tedna, so ONI in samo ONI, drugi si pa lahko organiziramo 2 meseca,dokler sploh začnemo z vrtcem pa je ok.
Včasih imam občutek kot da se vsi vrtci
Default avatar
Dober šef bo dovolil okoriščanje dopusta tako, da bodo lahko vsi pidrejeni poletni dopust koristili v obeh mesecih in bo ob tem delo potekalo nemoteno.
Nekateri mislite, da va pripadajo avtomatske pravice. Prilagodljivost pa v osnovi sploh ne obstaja. Navsezadnje nimajo vsi partnerji kolektivnega dopusta mar ne?
Če bi šel nekdo po avtoričine na dopust septembra, bi bilo pa morda slišati, zakaj sploh hodijo na dopust ter od česa so zmatran, pa še nadomeščati jih morajo.
Samski po avtoričine tudi avtomatsko nadomeščajo čez celo leto, ker imajo mame čez celo leto take in drugačne počitnice, ker je vse avtomatsko, brez prilagajanja ostalim sodelavcem.
Sicer pa, če en šef ne more organizirati dela za dva meseca, da vsi lahko koristijo letni dopust kot poletni in bi ga zaradi mamic morali nekateri jeseni ali celo pozimi, ko so mamice spet na počitnicah, pol pa tud šef nima pojma najmanj o organizaciji.
In velika razlika je med ne morem ali nočem. Avtorica je po zapisi enostavno med 'nočem. Verjetno je tako tudi v ostalem pri delu v službi.
Default avatar
Ti si pa res neumna. Kje pa piše da se morajo samski prilagajati tebi in tvojim pamžem? Verjetno gredno na dopust v juliju in avgustu ker je takrat načeloma najlepše vreme. In veš kaj, vso pravico imajo.če tebi kaj ne paše, pa ostani doma.
Default avatar
Meni pa se zdi prav, da damo prednist družinam s šolarji, saj težje usklajujejo termine. Poleg tega je junija in septembra na večini destinacij manj gneče, znosnejše temperature, nižje cene. Sem bila prav vesela, ko nisem bila več vezana na glavno sezono.
Default avatar
ne štekam jih je napisal/a:
Ja luba gela, od kot si se pa ti vzela. Kake stresaš, daj še kakšno. :)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
bodimo fer je napisal/a:
Lej, nisem jim jaz kriva, da imajo otroke. Tako sami hočejo. In ja, imam tudi jaz pravico imet dopust poleti. veš ne hodimo vsi na morje na Hrvaško, eni sploh ne hodimo na morje.
Default avatar
bodimo fer je napisal/a:
to je tvoje mnenje in so tvoje preference. ne moreš jih pa vsiljevat vsem ostalim
vsak zaposlen ima pravico do dopusta tudi julija/avgusta, če je to tak.
pol bi pa imeli tisti z malimi otroci nujno dopust med glavno sezono in nujno dopuste med vsemi prazniki, ker so pač otroci doma. tisti brez otrok pa naj delajo za vse praznike in čez celo poletje?
pa ni vsem interes hodit na morje septembra.
Default avatar
Najboljše, da nemcem morje prestavimo bolj na sever, ker ni pravično, da imajo oni tako daleč, mi pa tako blizu.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Poletne počitnice so absolutno predolge. Starši se težko usklajujejo, težko je najti varstvo, gužva je, kamorkoli greš. Počitnice bi morale biti 1 teden vsak mesec in 15 dni julija in 15 dni v smučarski sezoni. Potem bi tudi starši šolarjev lahko šli na morje junija in septembra, ker je toookkk fajn, ne bi bilo gužvanja v najhujši vročini, enkrat bi bil z otroci oče, enkrat mama, vmes bi šli za kak dan k babicam (tisti, ki so jim starši sploh povedali, da imajo dedke in babice), za kak dan bi šli na organizirane dejavnosti in bi bilo vse ok. Pa še šolnice ne bi jokale, kako ne morejo na dopust kadarkoli bi hotele in drugi se ne bi spotikali, kako so celo poletje frej.