Starševski čvek

Na živce mi gredo revni ljudje, kapitalizem

Default avatar
Na živce mi gredo revni ljudje. Toliko možnosti dandanes za biznis in vi ga ne izkoristite. Na živce mi gredo revni ljudje, oblačijo se kot cigani, vozijo stare kripe, živijo v plesnivih luknjah... v naši družini že od nekdaj živimo na veliki nogi. Jaz sem si svoj mali imperij zgradil sam. Pa saj ni težko. Starši so odvetniki, jaz sem šel v podjetniške vode. Delam na področju, ki me zanima že iz otroštva. Kaj je skupno revnim ljudem? LENOBA, LENOBA, LENOBA.

Vsepovsod vidim revne ljudi, pa se mi ne smilijo nič. To so poraženci kapitalizma. Tudi v mojem podjetju delajo nekateri na minimalcu. In prav je tako. Naj jih kapitalizem izuči.

Kapitalizem je edina prava pot. Slovenija se bliskovita razvija zaradi kapitalizma in zaradi podjetnikov, kot sem sam. Slovenija je danes najbolj razvita v vsej svoji zgodovini, zaradi kapitalizma.

Ko zagledam Severno Korejski režim me zmrazi, tam ni svobode. Kapitalizem je svoboda. In tu smo zmagovalci in tu so poraženci v kapitalizmu.
Default avatar
Austin Business je napisal/a:
Za crknit smešno,
Kapitalizem je svoboda!
To je enak umotvor, kot se Slovan obrije na balin, si vtetovira kljukast križ in vpije, da je neonacist.
Če ne razumeš poante, upam da jo tudi ne boš, a v primeru, če te recimo zadane infarkt, tastari ti že umrejo te bo ta opevani kapitalizem odvrgel ko zadnji izmeček, ne bodi ga treba.
Za kapitalizem boš takrat invalidna lenoba, ki najeda sistem..

Drugače pa..lenob je več vrst, ti omenjaš samo eno; materialistično.
Duhovno si pa ogabno len že zdaj..

Upajmo, da te bo telo držalo še dolgo v lažni veri, da si kapitalistično neuničljiv!
Default avatar
Austin Business je napisal/a:
SRAM TE BILO DA DAJEŠ MINIMALACA V TVOJEM USPEŠNEM PODJETJU.
Ti dodajaš tiste revne, ker jim daješ minimalca. So leni? zakaj jih ne odpustiš in daš mesto drugim bolj delovnim, katerim boš dal vsaj kaka 2 tisočaka?
Default avatar
Prijemljete pa kot ribe, na vsako prozorno provokacijo ☺
Default avatar
nimas domisljije je napisal/a:
Provokacija tukaj žal nima veze, ker poznam umotvore, ki dejansko tako razmišljajo..nažalost..
Default avatar
nimas domisljije je napisal/a:
očitno bolnik
Default avatar
In kaj je tvoj problem? imaš majhnega, psihične težave, samopodoba na nivoju brivnika? Ja, denar je fajn, ampak očitno ne osrečuje, še manj rešuje izgubljenčke v vesolju.
Default avatar
Austin Business je napisal/a:

Ti si debil. Kapitalizem je nadgradnja trgovine. Trgovci so bili pa Judje. Vsak trgovec hoče velik trg, zato so naredili globalizem, kjer ničddrugega pomembno samo to, koliko prodaš, ne glede na ceno, posledice, onesnaženje. Vi ste buttci. Obstaja en zelo dober video na to temo. Cena gozda se ne more meriti v dnarju, ker je neprecenljivega pomena za živali, ekosistem, kisiki, vodo, očiiščenje itd. Sedaj posplošujem. Zato se cel svet spreminja v smetišče, dobesedno. Uporabi in zavrzi, ljudi na svetu pa neomejeno, da je neomejen dobiček.

Šele ko boste taki bedakki dojeli, da se denarja ne da posaditi in jesti in ko boste kupovali kisik, da boste dihali in imeli omejitev vode na 50 litrov na dan, in ko boste imeli vse posajeno pokrito, ker bi sicer propadlo, in ročno opraševali vsak cvetek sadja, boste dojeli, da ni vse v denarju.
Default avatar
Ekonomija je skregana s svetom.

Default avatar
Austin Business je napisal/a:
Haha, če bi ti res bil to kar praviš in bi se sam do vsega dokopal, nikoli ne bi nakladal takih oslarij in to direkt na monu. Tiste "neštete priložnosti" so že zdavnaj izčrpane. Preživetje podjetij v tej konkurenci je prej čudež, kakor normala. Malo se pozanimaj kakšna je realnost v poslovnem svetu. Kot kaže nimaš pojma o poslih. Težko je biti v tem svetu zabit, pa četudi si garač, ti pametnjakovič...
Default avatar
Austin Business je napisal/a:
Crknu boš pa isto kot mi revni ljudje...
Default avatar
Austin Business je napisal/a:
Če bi bili vsi kapitalisti, le kdo bi delal v proizvodnji?!
Kdo bi v praksi naredil nek izdelek?! Ali je že vse robotizirano?!
Cilj kapitalista je iztržiti čim večji dobiček in , če je le možno, z minimalnim stroškom za delovno silo ergo v skrajnem primeru, izkoriščati. Ni ravno neka lepa lastnost.

Striktno ločujem kapitaliste od inovatorjev, izumiteljev, vizionarjev.
V današnji družbi je samopromocija alfa in omega - znati se prodajati.
Mnogi vizionarji, izumitelji so tako osredotočeni na lastno delo, ki ga opravljajo s strastjo in ljubeznijo, da se s samopromocijo ne ukvarjajo. Njihov intelekt je na višjem nivoju - to pa še ne pomeni, da bodo obogateli in postali kapitalisti. Seveda so izjeme.
Mnogi izumitelji ergo intelektualci niso cenjeni, ker od njih ni dobička - ker se njihov "izdelek" ne prodaja, ni tržno zanimiv - čeprav bi lahko bil koristen.
Mnogi kapitalisti pa so obogateli s prodajo/ponudbo izdelkov, ki imajo edino lastnost, da so tržno zanimivi ...mnogokrat sploh ne nujni za splošno dobro.

Tvoje mnenje/provokacija o revnih ljudeh pa si sploh ne zasluži odgovora.
Default avatar
Zanimive reakcije nezadovoljnih umotvorov na provokacijo, ki ne premorejo individualnih kvalitet.
Default avatar
Austin Business je napisal/a:
Pa daj ne sanjaj, kje ti živiš, lubi jezus. Sploh se mi ne da karkoli razlagat, ker ne boš dojel, ski kot fjakarski koj.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Austin Business je napisal/a:
Kako bedna provokacija nesposobnega levičarja, on bi bil kapitalist, nagravžno grd kapitalist, kot so tiči iz njegove opcije, ampak je preveč nesposoben, niti provokacije ni sposoben spisati kot se spodobi.
NOBEN, res noben kateri je kaj dodegel v življenju se ne hvali na tak način,če že poveš da si OK, poveš da se da z delom... Ne pa žaljenje vse okrog sebe, poglejmo enak primer, Kulturno ministerstvo, razmere tam in pisanje tega golobradca,ista greznica !
Default avatar
Austin Business je napisal/a:

Torej si v bistvu ti nekako za zakon džungle, a? Preživetje najmočnejših, kajne?
No, če bo nekoč anarhija na cesti, le pazi, koliko ti bo denar pomagal. Če te bo kakšen pravi mačo srečal na cesti in mu ne boš všeč, te bo samo po tleh zbil. Tudi to je nekakšen zakon džungle in preživetje najmočnejših - to, da te nek mišičnjak pohodi in te spešta.