Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Zakaj sem tako zaspana

Zakaj sem tako zaspana

Zadnjih nekaj dni sem zaspana za znoret – popolni izklop sistema, samo spala bi. Drugače sem športnica in se počutim kot da bi mi organizem dal odpoved. Help?

mene je tale hitri dvig temperature čisto povozil, pa sicer nimam kakšnih problemov.
Ne da se mi čisto nič, čakam do noči, da potem vsaj kaj naredim.

Sem ista. Preveri jetra in ščitnico, mogoče še stanje zob. Če so rezultati v redu potem lahko kriviš leta, vreme, službo, družinske obveznosti …… in upaš da enkrat mine. Kdaj si bila nazadnje na res dobrem dopustu?

Vse dobro ti želim!

nova
Uredništvo priporoča

Ja prejšnji teden sem se še silila delati treninge, ta teden sem uničena. Popolni mrk. Če je mraz ni problema na vročini se mi zdi pa da me je prav zažgalo.

ne vem zakaj si, vem pa da od dela nisi zaspana, ker najbrž nič ne delaš, ker če bi kaj delala, ne bi športala, ker da športaš morata biti izpolnjena dva osnovna pogoja, da imaš čas in da si spočit. najbrž si na kaki socialni da imaš čas športat. je kar prav da si zaspana, si vsaj ugotovila, da potica ni za vsak dan in da življenje ni praznik , tako kot ti je bilo dosedaj

Probaj premakniti telesno aktivnost na zgodaj jutraj, če ti znese.
In z zgodaj, mislim RES ZGODAJ. Tako ne izgubiš kondicije, dan pa mirne vesti prelenariš.

Kakšen bolan odgovor: a pol samo zaposleni na JU športajo po tvojem? Sama sem zaposlena v svojem podjetju, 50 zapislenih, delam od 7.00 do 16.00, imava 3 skoraj odrasle hčere in mi vseeno ostane čas za tek oz športanje. Vsaj 2x tedensko tek, kolo ali vsaj sprehod, me vikendom pa kakšni hribi.
Pa priznam, da se tudi meni v tej vročini ravno ne ljubi športat, prevroče.

Ne delam v JU, imam dobro pozicijo v gospodarstvu, sploh pa – kakšno vezo ima to s tem?? Nagovorila sem sotrpine, popoldanske rekreativne športnike. Jemljem vse vitamine po abecedi, vendar nic ne pomaga. Ta nenaden preskok v tenperaturi je res brutalen kot vidim tudi pri drugih.

Ti kar športaj in se naprezaj. Bo že prišel čas, ko boš ugotovila, da je tvoje telo popolnoma preutrujeno. Takrat boš rabila počitek. Ko je telo utrujeno, samo pove, da ne zmore več. Nekoč sem imela ogromno energije, sedaj sem čez 60 in se počutim kot izžeta cunja, še posebej sedaj, ko je vroče.
Vsake stvari je enkrat konec.

Da športajo samo brezdelneži…larifari. Sama imam svoj s.p,zaposlene tudi, delam najmanj 8 ur 6 dni na teden, z veseljem pa v zgodnjih jutranjih urah pošportam na polno 2-3× tedensko.Seveda gospodinjska dela in skrb za odraščajoče otroke nista na stranskem tiru.
Najbrž je tvoje telo preutrujeno, če nimaš ravno možnosti vzet dopusta, pač odklopi telovadbo za 2-3 tedne……uleži se na ležalnik, vzemi knjigo tačas, ko bi bila v telovadnici

Mogoče bi bilo dobro, da greš k zdravniku. Vsaj na osnovno analizo krvi. Včasih si človek tako zaspanost preveč očita in jo zamenjuje za lenobo, pa ni vedno res. Lahko, da je samo prehodno obdobje. Ampak preveč se gnati, samo zato, da premagaš utrujenost, pa tudi ni nujno, da pomaga kot tudi pretiravanje s počitkom. Jaz vedno rečem, človek ni stroj in če se železo upogne, kako se potem ne bi človeško telo.
Kaj pa magnezija popiješ dovolj, glede na to, da si športnica?

Najnoveše ugotovitve pravijo, da je treba spati v dveh delih. Maybe we just need a nap.
Ena moja prijateljica je za nekaj časa eliminirala sladkor, kruh in izdelke iz žit … in ji je pomagalo….
Včasih je krivo pomanjkanje železa.
Včasih so kriva elektromagnetna sevanja in je dobro biti v naravi in se prizemljiti..
Masaža in naspati se…
Srečno…

Sem prebrala vse kar ste napisali, sem precej boljše volje in hvala vsem. Res je da pretiravam s športom vendar to enostavno rabim drugače bi se mi zmešalo. Kot rekreativna športnica jemljem vse vitamine in minerale vendar vseeno se mi spi. Telo ne sodeluje. K zdravniku zaradi tega ravno ne bi šla, mi je nerodno.

Jaz tudi, sem ravno mozu danes rekla, da sem za crknit utrujena, mogoce ene 3 dni. Res je da ponoci slabo spim, vrocina itd..
Ne vem, samo zeham in nisem za nikamor, ampak ce bi sla pa spat, pa ne zaspim hitro.

ne vem zakaj si, vem pa da od dela nisi zaspana, ker najbrž nič ne delaš, ker če bi kaj delala, ne bi športala, ker da športaš morata biti izpolnjena dva osnovna pogoja, da imaš čas in da si spočit. najbrž si na kaki socialni da imaš čas športat. je kar prav da si zaspana, si vsaj ugotovila, da potica ni za vsak dan in da življenje ni praznik , tako kot ti je bilo dosedaj
[/quote]

???? Ravno zaposleni bolj sportajo in se rekreirajo..
Lenuhom na sociali se pač ne da..

in vec lizi (sladoled).

New Report

Close