Forum.Over.Net

Starševski čvek

Vabilo na poroko - kaj ste oz. kaj bi naredili

Default avatar

mejana

Pred dvema mesecema smo dobili vabilo na poroko, smo trije (dva odrasla + 6. letni otrok). Tri dni pred poroko dobim SMS, da prosijo; da otroci ostanejo doma, ker jih je preveč in tako ni prostora za vse povabljene. Poroka je sicer v šotoru, ne v fiksnem prostoru, gostilni ali dvorani.

Ste bili kdaj v podobni situaciji? Kako ste izpeljali vse skupaj?

Ženin in nevesta sta sicer bila gosta na najini poroki, sta pa brez otrok.
Default avatar

Leeleenepr

Kaj je pa na vabilu pisalo? A je možno, da sta bila že ves čas samo vidva vabljena, pa sta narobe razumela in s smsom poskušajo to razjasnit?
Default avatar

jazzzz

Midva sva tudi bila vabljena na poroko, kjer otroci niso bili zaželjeni (ženin in nevesta sta bila še študenta brez otrok).

Tega nama nihče ni rekel direktno, sva zvedela od drugih povabljenih. Ker nisva imela drugega varstva, je otrok šel z nama. Po večerji pa sva ga dala spat v sobo (se je javila sestra ki ne mara zurk da ga čuva).Midva pa sva žurala do jutra.
Default avatar

Poletna3

Mogoče sta računala na kake odpovedi, ki jih zdaj ni in jima res številčno ne gre skozi.
Kaj je velik problem otroka pustiti doma?
Default avatar

prav je tako

Otroka dajta v varstvo in se lepo imejta,tudi sama morata kdaj ven!
Default avatar

zbrk

Jaz bi verjetno že v osnovi načrtovala, da greva brez otrok, zato me ne bi presenetilo. Ker menda je jasno, da je to žurka predvsem za odrasle, sploh če ni povabljenih veliko otrok in ni ničesar organizirano zanje. Sem bila tudi na taki "otroški" poroki, začeli smo dopoldne, končali pozno popoldne, bilo je skoraj več otrok kot odraslih.
Če lahko dobita varstvo, potem ga organizirajta, mislim pa, da ne bo konec sveta, če bo otrok prišel z vama.
Default avatar

da se upošteva

Tudi midva sva šla na poroko, otroka pa pustila doma.
To je bilo v devetdesetih. Ne vem, zakaj je to tak problem.
Lahko, da ni vse za vse oči.
Moraš pa upoštevat željo neveste in ženina.
Če bi jaz tako rekla, bi si želela, da se moja želja upošteva.
Default avatar

Moničan

jaz sem bil vabljen na poroko

čez kakšen teden sem zvedel, da sem bil vabljen zahrbtno

če bi šel, bi bil namreč žrtev njihove zlobne zarote, da me spečajo z eno samsko
Default avatar

Kakor vzameš

Če imaš varatvo, ga pusti doma. Vem pa, da bi moj šestletnik bil razočaran, saj je komaj čakal eno poroko, kamor smo bili vabljeni, da bomo trobili z avti, metali bombone, pa tudi izredno imenitno se mu je zdelo, da bo imel belo srajčko in kravato, kot odrasli možje. Oceni, kakšen je tvoj otrok. Če je priden in ne bo motil obreda s tekanjem po prostoru, glasnim smejanjem in govorom, ampak lepo tiho sedel in opazoval, potem gre lahko tudi zraven in gresta samo na večerjo sama. Če varstva nimate, pa to nevesti in ženinu povejte, pa naj se odločita, ali pridete lahko vsi, ali vas pač ne bo.
Default avatar

delaj kot hočeš ali jaz bi tako

Jaz bi jutri poklicala in se opravičila, da pa res ne moremo prit, pa bi si še nek izgovor izmislila. Darila tudi ne bi podarila posledično nobenega. V končni fazi, če smo dobri prijatelji gostiš mene z mojo celotno družino.

Če po pravici povem, sem prav vesela, ko lahko otroka uporabim za izgovor, da moramo mi pa zdaj iti pač prej, ker gre ta mali spat. Meni se ne ljubi tja čez polnoč čakat, mi gre cel drug dan v nič. Pa še otrok nima nič od mene naslednji dan. Raje grem ob devetih domov, pa imamo, kot družina lepo preživet dan. Pa kaj, če smo prvi gostje, ki gremo, saj vedno najdem nek izgovor zakaj; gremo jutri ob petih zjutraj na vikend, dopoldan na rojstni dan, ... domišlija dela v polno. Pa ne samo, da uporabljam otroka za izgovor, da gremo lahko prej domov, še zato, ker zamudimo ali pa da se izognemo tistim dolgim ceremonijam v cerkvi pa nevem še kje. Pač malo zamudimo že v prvi vrsti (kao dolga vožnja, v službo sem mogla skočit, se je otrok dolgo pakiral, pa še dodam pol nekaj v smislu, saj veste kako so otroci). Potem, ko se obred začne gremo čez 5min itak vn, ker saj razumete ne, da otoci so malo bolj živahni in se začne mali dolgočasit. Potem pa se mi kar sami odpeljemo do gostišča, kjer bo kosilo in tam počakamo na ostale goste. No tako je bilo do sedaj na treh porokah kjer smo bili.

Sicer pa delam od devetih do petih in sem dnevno tri ure s svojim otrokom. Komaj čakam na vikend, ko smo lahko vsi trije doma ali kam gremo SKUPAJ. Je nekdo res v zmoti, če misli, da bom raje gledla njihov ohcet in zraven stotaka po osebi nesla, kot da sem s svojim otrokom.
Default avatar

Štajerski Jožek

Moničan je napisal/a:
Dobro, da si izvedel za zaroto pravočasno, ker bi moral v nasprotnem primeru celo sexat. Pol bi se pa sekiral, da se ti je ud obrabil.
Jutrije13press
Default avatar

svašta res

Poletna3 je napisal/a:

O moj bog no.......če nimaš varstva, DA- težko ga je pustit doma.

In kontra vprašanje: zakaj vabiš če računaš na odpovedi? Kar nekaj res.

Jaz se ne bi obremenjevala. Enostavno ne bi šla.
Default avatar

Egoizem

delaj kot hočeš ali jaz bi tako je napisal/a:
Verjetno vabljenci dolocajo pravila igre, ja.
Na najini poroki so bili otroci dobrodosli, sva pa striktno prepovedala vse butaste igrice in obicaje, ker pac nisva za te fore. Na sreco so najino zeljo upostevali vsi.
Bila sva vabljena na nekaj porok brez otrok in sva tudi midva upostevala zeljo zenina in neveste. Se pa iz ene poroke spomnim take egoisticne posesivke, ki je otroka privlekla s sabo, ker ona pa med tednom non stop dela blablablablabla... Prav zblamirala se je, ker nihce od ostalih starsev tega njenega debilnega egoizma ni podprl.
Prav ta SKUPAJ ji je ven sekal, ja. Iskanje pozornosti na tuji poroki. Res otrocje.

Ne vem, zakaj je tak problem iti kam sam s partnerjem. Ze za odnos je to zelo zdravo.
Default avatar

jaz ne bi sla

Otrok je del mene. Meni najpomembnejsi. Dala bi zivljenje zanj in ce nekdo zeli, da zatajim svojega otroka in ga pustim v varstvu kot da je kovcek ali pes skratka manjvreden potem tak clovek mene ni vreden. In ne bi sla. Ko sva se midva porocila tj vec kot 10let nazaj seveda nisva imela otrok a nama je bilo normalno brez vprasanja, da bodo otroci na poroki. To je eno samo veselje in blagoslovi. Za baby-je sva imela se Frutke za banketno mizo. Ozkosrcni ljudje niso zame. In takih noben ne rabi. Le kaj bi cas zapravljal za take ljudi. Skratka povedala bi jim tako kot cutim in menim, da je prav. Da se tako ne dela. Da se je otrok veselil saj njim je to se posebej zanimivo. Toliko da ve koliko se oni meni s tem dejanjem zdijo vredni. Toliko kot njim moj otrok. Delete in konec. Na svetu je toliko ljudi, da ni razloga, da pristajate na manj kot ste vredni.
Default avatar

Leeleenepr

delaj kot hočeš ali jaz bi tako je napisal/a:
Sori, ampak taki gosti ste nemogoči. Zamudiš, vmes ven hodiš, prej greš... Zakaj sploh prideš, če ti je vse tako odveč?
Default avatar

carnacion

Z oziroma, da je prišla prošnja tri dni pred samim dogodkov bi odklonila vabilo na poroko, ker nimam varstva.
Default avatar

a si nepismena mogoče

Egoizem je napisal/a:
Mogoče ker se pravila spremenijo 3 dni pred dogodkom??????????????
Default avatar

ne verjamem

Moničan je napisal/a:
Po moje zarota nikakor ne bi uspela, ker si ne morem predstavljati kake tako obupane osebe, ki bi se bila pripravljena spečati s tabo. Se mi bolj zdi, da te sploh ni noben povabil.
Default avatar

Egoizem

a si nepismena mogoče je napisal/a:
Pa ne samo nepismena, ti histerija... Ocitno znam carati, ker bi si v treh dneh definitivno nasla varstvo, ce bi si zelela. Govorimo o treh dneh, ne urah.
Default avatar

vhsu

delaj kot hočeš ali jaz bi tako je napisal/a:
O moj bog. Da imaš tak beden izgovor, da moraš prej iz poroke (ki je nekomu eden izmed najpomembnejših dni v življenju), ker greš naslednji dan na vikend... brez besed. Pa potem še zamujaš, vmes motiš obred, otroke izkoriščaš za izgovore... neverjetna si. Totalno brez občutka in spoštovanja do nekoga, ki te je želel imeti ob sebi na tako pomemben dan in za tvojo pogostitev tudi plačal. Če ti ti ljudje tako malo pomenijo in jih tako malo ceniš, zakaj sploh greš na poroke? Zakaj ne ostaneš doma?
Pa saj vaša žlahta vas že pozna in verjetno vedno zavijajo z očmi, ko se kje pojavite in že spet zamujate in čez 5 min že spet zganjate neko dramo in tako naprej...