Starševski čvek

Razgovor za službo- dodatnih info ne dobim

Default avatar
Povabili so me na en razgovor za zaposlitev. Ker moram za zanj vzeti dopust in se peljati kar daleč, sem poskušala dobiti nekaj dodatnih informacij.
Na kontaktni telefon ne dobim nič, ker ženska, ki se oglasi ne ve nič, pravi, da nekdo drug ve pa se ga ne da dobit. Da naj mu raje pišem na mail, na mail ne odgovarja...
Pa takih primerov je kar nekaj. Zakaj imam občutek, da kar tako malo pavšalno vse po vrsti vabijo na razgovor, da v resnici nimam šans, ker se jim niti na moja vprašanja ne da odgovoriti?
Default avatar
Aja, iščem pa boljšo službo.

Pa me recimo povabijo na razgovor, kjer hočejo nekoga zaposliti v roku par dni, čeprav sem jasno napisala, da je moj odpovedni rok en mesec. Itak, da sem šla brezveze na razgovor.
Pa plačo pričakujem vsaj enako, mogoče malce nižjo, ampak bi potem moralo biti res fajn delo.
Default avatar
Pa dajte ljudje uporabljat internet za raziskovanje. Najprej greš na portal Stop neplačniki in pogledaš, če so imeli - imajo zablokiran TRR. Potem pogledaš njihovo spletko. Je profi? Kr neki? Polno pravopisnih napak? Stare objave? To ti pove ogromno. Potem na svojem FB povprašaš, če kdo pozna koga, ki pozna koga ....
Potem postaviš na vsaj 10 forumih vprašanje glede te firme.
Sicer pa se poizveduje PREDEN se prijaviš na razpis.
Default avatar
Vsak teden ista tema je napisal/a:
Vse to, kar pišeš, sem že naredila.
Edino glede forumov, katerih forumih to?
Veš razpisi so včasih samo 3 dni, tale konkretno je bil 5 dni. Večinoma so pa tam okrog en teden.
Večinoma ja pozivedujem, kar se da, pred razpisom pa so me že vseeno velikokrat naflancali ali pa vabili na razgovor, kjer v osnovi nisem imela šans, ker so že imeli kandidata. Le, da se jaz to ugotovila šele po razgovoru.

Zdaj se sprašujem, če se je smiselno ukvarjat s tistimi, ki ti ne odgovori, ko jih sprašuješ glede službe, ko sicer dajo kontakt, ampak je ta neodziven. Meni to ne deluje ravno resno.

Samo hudič je v tem, da je velika večina takih. Bolj kot ne se vsi obnašajo kot, da smo iskalci potrošna roba in moramo biti izjemno veseli, če nas povabijo na razgovor, da nimamo kaj spraševati pred razgovorom, ker je čista čast, da so nas sploh povabili.
Default avatar
Samo pazi, da na koncu ne boš pristala v slabši službi. Tko je bilo pri meni. Razmisli, če jo je res ampak res vredno menjati. Zaradi ene osebe, tu pa tam slabega odnosa, malenkost slabše plače itd ob pogoju, da imas kakšne druge prednosti (se dobro razumeš z večino sodelavcev, dobra lokacija, delovnik...) dvakrat razmisli. Pri meni je bil problem tečen šef (se je tudi drl). Odnosi s sodelavci so bili dobri, plača ok... a sem se odločila iti. V novi službi se je najprej zdelo vse ok, že po parih dneh pa enormne obremenitve, ekstra tečen šef, podn sodelavci, osebne žalitve... niti nisem končala poskusne dobe... res dno dna... tko da premisli, da se ne boš zaribala kot sem se jaz. Ni popolne službe, vsepovsod bo kakšno sranje.
Default avatar
Enaaaaa je napisal/a:
Tega se seveda zavedam, da lahko pristanem še na slabšem. Zato sem previdna.
Zdaj dretje, zmerjanje, vpitje, to imamo vsak dan na sporedu. POniževanja tudi.
Glede plač pa ja, večinoma bi bile drugje nižje, ker tu nimam več začetniške, ker imam 15+ delovne dobe, in bi drugje pristala verjetno na nižji plači.
Delo imam tu bedno do kraja, zdaj, če bi bilo drugje tudi bedno delo, potem pričakujem vsaj isto plačo. Če pa bi bilo fajn delo, v moji stroki potem pa grem vsekakor na nižjo plačo.
Stanje v tej službi mi že tako uničuje zdravje, da je obup. Kup preiskav pri zdravnikih pa ugotovijo, da očitno je vse skupaj razlog v službi. Tako, da zdravje mi je pa izjemna vrednota.
Ampak nič ne pridobim, da grem nekam, kjer bo podobno delo, plača bistveno nižja, edino dretja, zmerjanja verjetno ne bo vsak dan.
Default avatar
3 ali 5 dnevni rok za prijavi in nedostopnost preko podanih kontaktov bi meni prižgali rdeči alarm.
Default avatar
Rdeči alarm je napisal/a:
Ja, tudi meni. Zato mi je škoda spet dati dopust.
3 dnevni roki - tu jaz sumim, da nekaj ni ok, oz. meni se zdi, kjer res iščejo kandidata, dajo daljši rok. Pri tako kratkih rokih sploh ne vem, če se je smiselno prijavljat, mislim, da ne.
5 dni pa kaj pa vem, tudi sumljivo kratko.
Čeprav večina razpisov je tam nekje en teden oz. 8 dni rok.

Ta neodzivnost pa mi je sploh rdeči alarm.

Samo kaj, ko potem ugotovim, da je pa velika večina razpisov nekaj takega.
Default avatar
Ko so pred kratkim sprozili razpis (nadomescanje zame), so dali rok cca 14 dni za prijavo, pa se je res ekstra mudilo najt novega kandidata. Na voljo so bili za vsa vprasanja tako kadrovnik kot vodja oddelka, prilagodili so se tudi odpovednemu roku, logicno. Kljub temu da je iskan novi sodelavec/ka za nadomescanje, bo lahko ostal tudi po tem, ce bo dobro delal in seveda ce bo zelel.

Tako da ... so tudi fajn in korektne firme. Kar vzami si cas in najdi tako, kjer bos sla res na boljse. Slabo ze imas.

Drzim pesti 👍🏻 tudi moja prejsnja je bila podn, zdaj je super.
Default avatar
Nadomestni zame je napisal/a:

Hvala za konkretno izkušnjo.
Da malce zvem kako je tam, kjer resno iščejo. In kdaj se je bolje ogniti. Sem že večkrat nasedla.
Default avatar
Napišite vendar v svojo vlogo, da naj vas ne kličejo na razgovor, v kolikor gre za formalni razpis in že imajo kandidata. Napišite tudi svoj plačni limit, za katerega ste pripravljeni zamenjati službo in poleg tega, kar delodajalcu nudite, napišite tudi ostale pogoje, ki jih pričakujete od delodajalca v zameno. Ker to je naravnost patetično, kako si človek pri nas ne zna sam postaviti čene. Vas ne pokličejo na razgovor? In kaj potem. Počakajte na tistega, ki se mu bodo zdele reference vredne srečanja z vami, sicer boste letni dopust ali več njih razdajale za iskanje službe, kjer itak mislijo po defaultu snet nekoga z borze za minimalca. Pa ne grem za minimalca skozi nobeno menjavo službe. In tudi drt se šef ne more name, ker se obrnem v sekundi in mu zabrusim, da lahko nadaljujeva pogovor z nižjimi toni, ko se umiri. Sem to naredila in bi še. In ne, nisem dobila knjige, ker bi to bilo šikaniranje, kar sem dala jasno vedeti v prvem poskusu.
Default avatar
Dajte v prošnje zapisat je napisal/a:
Veš recimo napišem kaj si želim delat tako v vlogo kot na začetek CVja - pa me kličejo na razgovor za povsem drugačno delo, točno tako kot ga nočem.
Ali pa napišem jasno, da imam en mesec odpovedni rok, vabijo me taki, ki hočejo zaposliti v roku par dni.
Če samo omenim glede plače pred razgovorom, je konec debate.
Veš, če je kandidatov ogromno, ne moreš postavljat pogojev.
Vsakodnevno dretje pa je na sporedu skoz, če komu kaj ne paše, mu takoj zabrusi, da naj gre kam drugam, da ima v vrsti že celo četico kandidatov. In jih res ima.
Če bi bila v poziciji, ko se delodajalci tepejo zame, bi res vse to lahko prakticirala, žal pa sem v poziciji, ko delodajalci lahko hodijo po meni.
Default avatar
Veš kaj, če ti cele dneve kar naprej na MONu sprašuješ, kako do nove službe, potem trenutno delo že ne more biti tako naporno in grozno.

Ker s tem tvojim problemom se ukvarjamo že skoraj eno leto, mogoče celo več, pa še vedno prideš sem kot en zabit otrok, ki mu nič ni jasno, in hočeš dodatne odgovore na že stokrat postavljena vprašanja. Saj niti vemo ne, kaj in kako iščeš. Menda imaš super CV, ampak ali je res super za čiste vse delodajalce, kamor se prijavljaš? Izkušnje, so takšne, kot jih potrebujejo, ali ne? Zakaj si ne najdeš razgovora zjutraj ali popoldne in ne jemlješ dopusta?

Nekaj torej že delaš narobe. Že to, da si ves čas na MONu in ves čas sitnariš z enim in istim. Kot podrepna muha. Pa te razumem. Če ne drugega, pa delaš narobe vsaj to, da se ne sprijazniš, da morda trenutno še ni pravi čas zate.

Sori, ampak enkrat ti pa mora nekdo povedati, kaj in kako. Tisto ujčkanje očitno ne zaleže, upam da tokrat to bo.
Default avatar
veš kaj ti je napisal/a:
Veš razgovor ti delodajalec predpiše, termin in uro. Ne moreš izbirat.
Če te neka tema moti, jo preskoči, nihčte te ne sili, da jo bereš.
Če imaš kak konkreten nasvet, ga napiši, bom vesela in vsi ostali, ki imajo podobne težave.
Če te pa samo moti moja tema pa jo preskoči.
Default avatar
je smiselno it je napisal/a:
Ampak takšno službo, kjer lahko hodijo po tebi, vendarle že imaš. Zakaj bi hotela v drugo tako? Resen delodajalec sprejme normalne pogoje, ki vse od navedenega so. Če boš brez službe, pa se lahko greš predpražnik
Default avatar
Jaz osebno sem ti dala že ogromno nasvetov, pa vedno hodiš nazaj z istimi vprašanji. Še enkrat nisem bila na razgovoru, ki se ga ne bi dalo prestaviti. Ali pa so dali več terminov na voljo. Če se prijavljaš na takšne, ki so celo pri razgovoru nefleksibilni, potem pa išči drugje, pri drugačnih delodajalcih. Ker morda ti sploh niso tako super, kot si misliš, mogoče jih pač idealiziraš.
Default avatar
Dajte v prošnje zapisat je napisal/a:
Kako naj rečem, če bi bila malo manj predpražnik kot sem sedaj, bi bilo že super.
Od začetka sem seveda iskala nekaj, kjer sploh ne bi bila prepražnik, dalj, ko iščem, manj izbirčna sem.
Od začetka sem tudi rekla, da plača vsaj enako visoka kot sedaj, sedaj bi šla tudi na nižjo.
Default avatar
veš kaj ti je napisal/a:
Super, očitno si tak kader, da se ti delodajalci prilagodijo.
Jaz sem že večkrat zaprosila za drug termin, in samo enkrat so mi ga dejansko res dali (žal nisem bila uspešna, sem pa dobila občutek, da so ok firma). Drugače pa ne. Sem prosila že, če mi vsaj dajo drugo uro v istem dnevu, ponavadi tudi to ne gre.
Včasih so testi na razgovoru, če povabijo 50 kandidatov, jim na kraj pameti ne pride, da bi pa za enega naredili ekstra termin.
Večinoma so komisije na razgovorih in jim očitno tudi ni do tega, da bi trije člani komsije (ponavadi so bili trije, včasih dva), prilagajali svoj urnik meni. Ko pa imajo več drugih kandidtaov, ki se prilagodijo komisiji.
Veš, če nisi nek iskan kader, si rečejo, če ne ti, bo pa kdo drug prišel na razgovor.
Default avatar
je smiselno it je napisal/a:
Pa saj že tedne sprašuješ enako. Vedno je dopust- razdalja-kaj bi vi ...
Pa daj no, če deluje kot nateg, če se ti nekaj pravi, da ni ok, potem odnehaj. Razišči firmo in se odloči na podlagi razuma.
Nasvetov tukaj, in to res dobrih, je bilo na monu napisanih že nešteto. Sploh pa, če resno iščeš službo, potem si prihrani nekaj dni dopusta, da boš hodila na razgovore.
Pa če si tako neodločna in naporna, ni čudno da imaš težave.
Default avatar
Ampak non stop sprašuješ je napisal/a:
Jaz sem že odprla dosti tem tu gor glede tega, tudi drugih tem je bilo precej, ampak konkretnih odgovorov pa žal bolj malo.
Če pa koga tema moti, jo komot preskoči.