Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kaj je bolje-citroen 3ali hyunday i20?

Default avatar

Afto

Katerega bi kupili za po mestu in za nadaljnjih 15 let? In zakaj?
Default avatar

za francoski avto

15 let je dolga doba. Mislim, da so se Hyundayi izpeli, še takrat, ko so bili tisti modeli Hyunday pony, je vse tako hitro zastaralo. Sicer se niso kvarili, a čas jih je povozil.
Mislim, da za 15 let bo C 3 ostal bolj sodoben.
Default avatar

hhm

hyundaya za petnajst let?
Default avatar

vozim atosa

Hyundya, sicer atosa vozim že osemnajsto leto. Vsako leto naredim redni servis in to je to.
Default avatar

Gasilka

Hyundaja imam 14 let, vse bp.
Partner imel enega 10 let tudi brez enega popravila.

Danes kupili že četrtega, prejšnji je šel kot urica pa je v nedeljo doživel totalko.

Sedaj smo v 2,5 letih kupili 2x istega i30 wagon.

Obe sestri imata i20 in je tudi ok.
Default avatar

Rok-1

Oboje bi lahko bilo čisto OK. Vzemi tistega, ki ti je bolj všeč, oz. v katerem se bolje počutiš.
Default avatar

Alotta Fagina

Jaz bi Hyundai i20. Zakaj? Ker je narejen, da dela. OK, ni najbolj najhajpan z vsemi novotarijami in oblikovno privlačnostjo. Meni novotarije in neki designerski pristopi nič ne pomenijo. Meni je pomembno, da je avto zanesljiv, da se dela samo redni servis in varen potem pa ostalo.
Kakšne so to neumnosti o tem, da naj bi se Hyundai izpel z Ponyem? Hyundai je v zadnjih 15 letih naredil tak preskok, da nima smisla razpravljati z nepoznavalci. Seveda v določenih pogledih ni primerljiv z nekatermi nemškimi avtomobili, ampak glede zanesljiovsti jih pušča daleč zadaj in se postopoma izboljšuje tudi na področju določenih materialov.
Default avatar

Afto

Za nadaljnjih 15 let sem napisala, ker bo to verjetno moj zadnji avto. Pa recimo, no, za 10 let, do zdaj sem imela dvakrat puntota po 10 let, do konca oba brez problemov, ampak stara pač. Čez 10 do 15 let bova pa imela verjetno z možem le enga, penzijon pa to,.

Ampak do takrat se moraam pa še furat s svojim. Zanimivo, kako ste v glavnempohvalili hyunday. Malo bom še počekirala glede cen, ki sta sicer tam tam. Kako sta pa kaj mehka v prestavah? Punto je kar trd v primerjavi s pežojem, ki ga ima mož.
Default avatar

Joj oh in sploh

Priporocam c3aircros, lustna in udobna zadeva. Hyundaji so sicer ok avti, preprosti za uporabo in vzdrzevanje, imajo pa se vedno precejsnje pomanjkljivosti. Slaba zvpcna zatesnjenost, nagnjenost k rjavenju, slaba kvaliteta laka itd....vse to se zacne kazat po nekaj letih.
Citroeni nasprotno, udobni, tihi, ne rjavijo, malce eksoticni in zato ostajajo sodobnejsi dlje časa....
Default avatar

ja seveda

Joj oh in sploh je napisal/a:
Se strinjam z Repliko. Hyundai - več avta, več opreme pri osnovnem modelu za primerljivo ceno.
Citroen je praktično gol. Še radia nima, kar imajo praktično že vsi ostali proizvajalci v osnovnih modelih.
Seveda ostali modeli C3 z več opreme so pa toliko dražji, da se vsa ta oprema sploh dobi.
Default avatar

ja seveda

Joj oh in sploh je napisal/a:
Pa še če se ne motim imajo citroeni bolj navite mašine, nekateri modeli vsaj imajo 3 cilindre. To pa potem hitreje crkuje.
Default avatar

sprobala oboje

sem sprobala že oboje
moj glas za hyundai
Default avatar

zgembutin

Hyundai ponavadi prej prerjavi kot kaj hujšega crkne. Deli so sicer dražji kot ponaredki za golfa, je pa avto cenejsi in naceloma bolj zanesljiv.

Citroen je pa pac.. francosko sranje.

Od teh dveh bi jaz hyundaia, imas itak pet let garancije, potem pa res samo pazi na rjo, sploh okoli koles. Dokler je pikica, dve, ni panike, je poceni za popravit, če se širi naokoli, je pa dražje, ker je treba vse prešvasat... poglej recimo samo hyundai accente na avto.net ... vsi po 300-1000eur, vse brezhibno, pri zadnjih gumah pa že luknje. (ampak tukaj je govora o 10, 15+let starih vozilih, tako da se nimaš kaj sekirat če kupuješ novo).
Default avatar

pežoji

Po vseh raziskavah se najmanj kvarijo pežoji, imajo tudi lep dizajn. Največja jajca pa so dragi avtomobili bmw, audi, mercedes...
Default avatar

ahahaha vic leta

pežoji je napisal/a:
ne se hecat no
da se najmanj kvarijo peugeoti?
LOL
206 sem imela 3 leta, kupila sem 3 leta starega.
zadnje leto, ko sem ga imela, je začel nekaj nagajat, pod hitno sem se ga znebila, slučajno me je kupec potem kontaktiral in mi povedal (kupljen preko avtohiše), da je v pol leta po nakupu crknilo vse živo

to je bilo 10 let nazaj. po tistem sem kupila novo hondo, vozim jo celih deset let in ugani, kaj je do zdaj crknilo?

rele za klimo, ki mi ga je mož menjal za 30 EUR
Default avatar

Lucifer Mali

Rok-1 je napisal/a:
Upoštevaj to, kar je napisal Rok-1. Vsi novi avti so OK, tudi francozi so ob rednem servisu več kot hvaležni, sploh tamali. Če kupuješ za 15 let, bi se jaz iz estetskega vidika odločil za C3, ker vzhodnjaki res hitreje oblikovno zastarijo. Meni je oblikovno 25 let star Citroen AX še vedno neprimerno lepši od pol mlajšega Atosa ali Getza. Odločitev je pa tvoja
Default avatar

what

Lucifer Mali je napisal/a:
to je čisto stvar okusa.
Ni variante, da bi mi bil ax lepši od Getza. lepo prosim no. Na splošno so hyundaijevi avti oblikovno zelo lepi - dva kiksa sta bila edino atos in predvsem matrix. Citroen - oblikovno cactus - ja groza res, pa xsara picasso - kot ena polovica jajce. novi c3 je podoben kaktusu s tisto grdo plastiko na vratih - hvala bogu je tisto za doplačilo, ker je grdo kot hudič in se da avto dobiti brez tistega na vratih.