Starševski čvek

Sem mislila, da sva prijateljici

Default avatar

Razočarana prijateljica

Sploh ne vem, kaj naj si mislim po slišanem. Danes zjutraj sem bila namreč na kavi s sodelavko. Sedeli sva na terasi, nakar zagledam svojo "prijateljico" s še eno kolegico. Jaz jo pokličem, ona pa me ni slišala. Zato sem jo poklicala še preko mobitela. Ona vzame mobitel iz torbice, nato pa je sledilo nekaj neprijaznega za moja ušesa. Ko je videla, da jo kličem, je rekla: Kva pa ta spet hoče. Jaz v tistem hipu samo vržem dol. Ona pa je mobitel pospravila nazaj v torbico, kot da se je na klic požvižgala. Do zdaj me je že dvakrat klicala, jaz pa se ji nisem javila, ker sploh ne vem, kaj naj si mislim o njej. Res sem razočarana nad njo. Sem mislila, da sva dobri prijateljici. Zaupava si marsikaj, skupaj se druživa. Ampak, kot kaže, sem se motila. Ah, brezveze. :(
Default avatar

povej številko

Pa ji pošljem link, naj ve kaj je danes zasrala
Default avatar

Fthkhg

Po moje se je sam mal ven metala pred uno.
Ni pa sploh tko misla.
Default avatar

jaoooooo

nista več prijateljici, pa kaj, ljudje pridejo v tvoje življenje, te nekaj naučijo in gredo dalje ... pri vsakem naslednjem si bolj previden
Default avatar

Javi se

Ko spet pokliče, se oglasi z besedami: "kva pa ti spet kličeš?" Ko reče, da si jo klicala, reci, da si falila in hotela klicat nekoga drugega, v bistvu eno svojo prijateljico, pa si se očitno zmotila. Pa ne kliči je več. Če ni imela časa ali volje za pogovor, bi se oglasila, opravičila in rekla, da pokliče nazaj. Vsaj prijateljica bi tako naredila. Tale te pa ima samo za znanko.
Default avatar

Gzufu

Javi se je napisal/a:
Mogoče pa ni hotela dvigniti in reči, da pokliče nazaj. Jaz imam eno tako, ki tega ne razume in bi po telefonu kljub vsemi razpravljala par ur..sama imam raje pogovore z živo in po tel.
Default avatar

direktno in pošteno ji povej

Ne sekiraj se. Tak odnos ima do ljudi. Bi ji pa jaz točno tako povedala kot si tukaj. Včasih je direktna resnica najboljša. Naj se zamisli nad sabo.
Default avatar

to bo zihr to

Fthkhg je napisal/a:
Imam tudi jaz eno tako kolegico, ko sva na kavi in jo kdo klice, enako reagira, o moje se mal ven mece... Vcasih se javi in je vsa sladka s sogovornikom, vcasih utisa telefon.
Default avatar

koruzaa

to bo zihr to je napisal/a:
In kako se ven meče - a to da je navadna kura brez uvidevnosti do sočloveka.
Default avatar

Projekcije

Razočarana prijateljica je napisal/a:
V bistvu si o prijateljici izvedela še več, kot bi lahko samo iz prijateljstva.
Pomembna točka se mi zdi, ko je rekla: "Kva pa ta spet hoče?"
Prijateljica te očitno občuti kot človeka, ki nekaj hoče. Vendar ne gre za to, da si ti res taka, ampak gre za projekcijo njene psihične vsebine. S temi besedami je prijateljica razkrila, da te ima za prijateljico točno zato, ker ona nekaj hoče od tebe. Ona te ima za kavni avtomat ali pa za bančni avtomat ali za samopostrežno blagajno, metaforično rečeno. Ona je tista, ki se zaveda, da od tebe dobiva stvari (ne nujno materialno), za katere ve, da ti jih "izsili" pod pretvezo prijateljstva. Ker pa resnici noče pogledati v obraz, to projicira nate, češ ti si tista, ki samo nekaj hočeš od nje.

Tako da, ni se za sekirat, da bi bila res ti tista, ki samo nekaj hoče. Taka je samo njena percepcija, ki temelji na projekciji njenih lastnih občutkov krivde.
Nima smisla, da ji greš dramatizirat. Raje se še druži z njo, le da jo opazuj, kako se obnaša do tebe. Zdaj, ko veš za njeno skrivnost, ti bo najbrž marsikaj postalo jasno.
Default avatar

Pravih prijateljic ni

A še nisi dojela da je ženska ženska največja sovražnica. Od prijateljice do hinavke je kratka razdalja. Ne oglašaj se ji, bodi pa taka do nje kot je ona do tebe, se pravi hinavka. Imela si jo za prijateljico in zdaj vidiš kako pred drugimi obrekuje. Bodi prijazna in jo kasneje ignoriraj naprej. Imam nekaj kolegic, nobeni pa ne zaupam toliko da bi ji rekla prijateljica. Mož,hči,sestra,starša oni so zame vse !
Default avatar

Najstnik19

Pravih prijateljic ni je napisal/a:
Tudi frendice so kul, sm mors bit iskren in direkten z njimi pac da takoj poves ce te kj moti in se razres zadeva, js mam 2 zlo dobri frendici in mi tudi dajeta nasvete za osvajanje zensk js njima pa za psvajanje tipov pa zmeri se je zlo dobr pomenit tko, kaj se je kj dogajalo ;)
Default avatar

TheBride

Jaz bi se vsedla z žensko na kavo in ji povedala kaj se je zgodilo. Čisto tako kot je bilo, brez olepšav in ovinkarjenja. In seveda posledica njenega dejanja, ki je da si prizadeta in ji ne zaupaš več. Nato ji daš priložnost, da situacijo obrazloži, potem je pa več ali manj to to.

Ostaneš korektna, iskrena in spoštljiva - torej vse tisto, kar tudi sami od prijatelja pričakujemo.
Default avatar

Razlke

to bo zihr to je napisal/a:
Morda razlikuje med prijatelji in kolegi
Default avatar

Jhghh

A ste res vsi tako obcutljivi? Tudi jaz kdaj tako reagiram na klic prijateljice/starsev/partnerja, ce imam slab dan oz sem zasedena in ne morem govoriti. Pa ne mislim nic slabega s tem! Ko lahko, jih z veseljem poklicem nazaj in to je to.
Default avatar

Popay

to me spominja na vojsko, ko sem se družil z enim soborcem, oz. se je on bolj z mano.., pa sem drugemu soborcu rekel, da mi je prvi soborec doqurčil, ker stalno leze za mano, no pa je ta to slišal in do prekomande ni več spregovoril z mano niti besede, tako mi je zameril.
Pa v bistvu nism mislil dobesedno, pač na momente mi je bil zopern, saj še takrat, ko sem čital ljubezensko pismo od moje bejbe nism imel mira, da ga v miru preberem.
Default avatar

jjko

To ste še najstnice?
Default avatar

Tara_S

Daj ti skušaj lepo pozabiti tale "kaj pa spet ta hoče) in imej z njo odnose kot prej. Res brezzveze se špetirat zaradi take malenkosti.
Default avatar

ČuriMuri

Razočarana prijateljica je napisal/a:
Potrebuješ trening intuicije.
Default avatar

logika ni močna stvar

Razočarana prijateljica je napisal/a:
sedeli sta na terasi tako blizu skupaj, da si ti slišala, kaj je ona rekla, ko je telefon zvonil, nisi pa ji mogla pomahat ali stopit do nje?
Bo treba zgodbice malo bolj dodelati res no.