Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

LUST - najdrazji paradajz v Sloveniji

Default avatar

XXX ROBE

niso prepotovali 1000 in 1000 km. Zato so pa tako dragi.
Default avatar

Mini rožica

In v čem je problem? Vsaka trgovina ima na policah tudi cenejšo različico paradižnika na tebi pa je da se odločiš katerega boš kupil.
Default avatar

SIMMY

Glede na to, da nimam vrta, je Lust paradiznik zame prvi izbor. Morda potem, ko bo res sezona naletim se na kakega iz uvoza, ki je tudi okusen.
Default avatar

najboljši

Lušt je zame najboljša izbira, in zaradi par centov dražje cene, ne bom zaradi tega nič na slabšem. Jedel bom kar mi je dobro, ne kar je poceni, nekvalitetno in ne vem še kaj...
Default avatar

Genialna ideja

A to je brezplačna reklama?

No, res je okusen, rdeč in pravilno okrogel.
Priporočam.
Default avatar

Od kje

Res me zanima od kje ideja, da je lušt nekaj posebnega. Glih tko iz rastlinjaka, glih tko šprican. Drag pa, kot da je zlat.
Default avatar

ah ja

Od kje je napisal/a:
Res me zanima od kje ideja, da je lušt nekaj posebnega. Glih tko iz rastlinjaka, glih tko šprican. Drag pa, kot da je zlat.
Je iz rastlinjaka in raste na substratu, šprican pa ni.
Default avatar

pod toplim prekmurskim soncem

Od kje je napisal/a:
Res me zanima od kje ideja, da je lušt nekaj posebnega. Glih tko iz rastlinjaka, glih tko šprican. Drag pa, kot da je zlat.
Iz Prekmurja.
Nekaj posebnega pa je zato, ker ni iz Italije! 😂
Default avatar

hhm

pod toplim prekmurskim soncem je napisal/a:
Od kje je napisal/a:
Res me zanima od kje ideja, da je lušt nekaj posebnega. Glih tko iz rastlinjaka, glih tko šprican. Drag pa, kot da je zlat.
Iz Prekmurja.
Nekaj posebnega pa je zato, ker ni iz Italije! 😂
tudi italijanski je dober.
če je kupljen v ltaliji...
Default avatar

Makedonski

Uh, ko mi kdo pripelje kako kilo južno srbskega ali makedonskega. Lušt je plastika brez okusa v primerjavi s tem sočnim, mesnatim, sladkim, temno rdečim paradižnikom. Stane pa dobesedno par centov kila.
Default avatar

Jajca v hladilniku

Kaj jamras? Kupi cenejšega saj imas možnost izbire.
Default avatar

isto umeten je

Lušt ne rase v zemlji, ne na soncu. Čisto umetna proizvodnja v rastlinjaku. Imam pa že raje italjanskega ali španskega, če že makedonskega ni več...
Default avatar

ja itak

Od kje je napisal/a:
Res me zanima od kje ideja, da je lušt nekaj posebnega. Glih tko iz rastlinjaka, glih tko šprican. Drag pa, kot da je zlat.
Se strinjam. https://www.lust.si/pridelava
Ni razlika v ceni samo nekaj centov ampak kar konkretna. Jaz sem vajena še tistih časov, ko se paradižnika ni jedlo celo leto ampak šele takrat, ko je dozorel na slovenskih vrtovih in njivah, zato ga še zmeraj jem šele bolj proti poletju. Ta, ki ga prodajajo zdaj, je itak čisto brez okusa in voden, pa naj bo lušt ali kakšen drug.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
cron