Recepti.Over.Net

Prehrana in varnost živil

Odgovarjajo: mag. Iva Verbnik, univ. dipl. ing. živ. teh.

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

mag. Iva Verbnik , univ. dipl. ing. živ. teh.

iva verbnik

Paradižnikova solata v hladilniku

Default avatar

Šušu

Spoštovani,

naredila sem preveč paradižnikove solate (narezan paradižnik, jabolčni kis, bučno olje, sol, suha bazilika, kurkuma). Ostanke sem dala v kozarec za vlaganje, ga zaprla in postavila v hladilnik. Je taka solata še varna za uživanje čez dva dni?

Hvala!

LP
Default avatar

iva verbnik

Več živil kot sestavite v jed večja je možnost tudi vnosa kvarljivcev. Vendar pa dodatek kisa in soli tudi malce zavaruje pred kvarom. Toliko v razumevanje dogajanja.
Sicer pa menim, da solata je lahko še primerna za uživanje, toda preden jo zaužijete preverite, da ne kaže zakov kvara (vretje, bela sluz...). Je pa bolj vprašanje kakovosti take solate, saj bo okus zagotovo "postan".
mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Moderatorji

mag. Iva Verbnik , univ. dipl. ing. živ. teh.
iva verbnik
cron